Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

SUP felfújható deszkák

Felfújható SUP deszkák - válassza ki a tökéletes deszkát a Sportano sportboltban 

Amikor elkezdi a SUP, azaz a Stand Up Paddle kalandot, érdemes megfontolni, hogy melyik deszka lesz a legjobb az Ön számára. Ha Ön kezdő, a felfújható deszka biztosan tetszeni fog Önnek, mivel rendkívül kényelmes és könnyen használható, valamint nem foglal sok helyet a szállítás és a tárolás során. A tapasztaltabbak számára léteznek deszkák egy adott úszási stílushoz és a paddleboarding fajtához. Sportano üzletünkben olyan neves gyártók kiváló minőségű SUP felfújható deszkáit kínáljuk, mint az Aqua Marina, JOBE, Pure4Fun, Viamare, Coasto, AQUASTIC, STARBOARD, Unifiber vagy Red Paddle Co

Felfújható stand up paddle board - miben különbözik? 

A SUP felfújható deszka egy olyan modell, amely jelenleg nagyon népszerű a vízi sportok szerelmesei körében. Ennek oka, hogy a tábla rendkívül könnyen használható, szállítható és tárolható. Maga a deszka, ha nincs felfújva, elfér egy hátizsákban vagy hordtáskában, és csak a vízbe lépés előtt lehet gyorsan és kényelmesen felfújni. Mindez a Drop-Stitich technológiának köszönhető, amelyet a deszka legtöbb modelljének elkészítéséhez használnak. A felfújás után a deszka azonnal szilárd és merev lesz, mindez a fent említett technológiának köszönhetően, amely több ezer poliészterszálból áll. A Drop-Stitch kamrák kiegyenesítik a szálakat, így az egész szerkezet szilárd és merev lesz. Más típusú táblák közé tartoznak a merev táblák, amelyek - szerkezetükből adódóan - nem hajthatók össze, és sok helyet foglalnak el. A felfújható SUP-deszkák nemcsak Stand Up Paddle úszásra használhatók, hanem sokan horgászásra vagy akár jógázásra is használják őket.  

Miért válasszon felfújható SUP deszkát? 

A SUP deszkaúszás olyan tevékenység, amely gyakorlatilag mindenki számára alkalmas, kortól és szinttől függetlenül. A deszka használata és a vízen való mozgás javítja a fittséget, és az univerzális használatnak köszönhetően a SUP alkalmas lesz gyermekek, felnőttek vagy akár fizikailag nem aktív emberek számára is. Mint már említettük, a felfújható deszkák nagyon népszerűek, mert nagyon könnyen magunkkal vihetjük őket a vízre. Mindössze annyit kell tennie, hogy a terméket egy hátizsákba vagy egy speciális tokba csomagolja, majd levegővel tölti fel, mielőtt a vízbe lépne. Ha befejezte az úszást, engedje ki a levegőt, és tegye vissza a deszkát a tokba. Ezen kívül robusztus anyagokból és modern technológiával készült, amelyek biztosítják, hogy a felfújt deszka minden körülmények között rendkívül merev, szilárd és stabil legyen.  

Hogyan válasszunk felfújható SUP deszkát? 

A SUP felfújható deszka egyes modelljei a különböző úszásmódokhoz igazodnak, ezért találhatunk különleges formájú modelleket:  

  • versenydeszka - hosszú, általában 370-380 cm feletti, és keskeny, így megkülönbözteti a hegyes orr; 
  • Allround deszka - körülbelül 300-330 cm hosszú és 75-85 cm széles, vékony és lekerekített formájú; 
  • Túradeszka - ez egy hegyes végű deszka, amelynek egyik vége jobban le van ferdítve, és általában legfeljebb 370 cm hosszú; 
  • szörfdeszka - a legrövidebb, lekerekített végű deszka, amelyet úszásra és a hullámokon való nagyobb sebességű siklásra terveztek.  

Kezdők számára erősen ajánlott egy allround modell, amely meglehetősen sokoldalú, így számos körülményhez alkalmas. Versenysportosabb úszáshoz és nagyobb sebességnél célszerű verseny- vagy túradeszkát választani.  

A felfújható deszka kiválasztásakor figyeljen a merevségre és a felhajtóerőre, ahol az első paraméter a modell vastagságától, a nyomástól (PSI), valamint a felhasznált anyagoktól és technológiától függ. A 10-14 cm vastagságú deszkák könnyebb modellek, míg a 15 cm és vastagabb deszkák nagyobb maximális terhelést bírnak el. Az anyagok és a technológiák is számítanak: az egyrétegű PVC műanyagból készült deszkák kevésbé merevek, mint a két- vagy háromrétegűek. Ezzel szemben a deszkák készítéséhez általában ragasztott technológiát használnak, ahol megkülönböztetnek ragasztott és hegesztett deszkákat (népszerű megoldások a Fusion Technology és az MSL). A ragasztott módszerrel tervezett deszkák gyakran sokkal nehezebbek. A megfelelő deszka kiválasztásakor a modellt a maximális terheléshez és a deszkát egyszerre használó személyek számához kell igazítani, mivel a piacon kaphatók három, négy vagy akár hat személy számára is alkalmas deszkák.  

A Sportanónál olyan professzionális márkák kiváló minőségű felfújható SUP deszkáit találja, mint a Skiffo, SPINERA, JOBE, Aqua Marina vagy WATTSUP. Válassza ki a megfelelő modellt a cél, a méret, a maximális terhelés vagy a személyek száma szempontjából. Ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a megfelelő terméket, és ha az nem felel meg az elvárásaidnak, akár 30 napon belül visszaküldheted a táblát! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása