Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

SUP evezők

SUP evezők - válassza ki a tökéletes modellt a Sportano shopban 

A Stand Up Paddle egy olyan sportág, amely az utóbbi időben rendkívül népszerűvé vált, és egyre többen döntenek úgy, hogy ezzel a tevékenységgel kezdik a kalandot. Az alapfelszerelésen, azaz a deszkán kívül a SUP-hoz megfelelő evezőt is ki kell választani. Lehetővé teszi, hogy szabadon mozogjon a vízen, és irányt ad az úszáshoz. A Sportanónál olyan professzionális márkák kiváló minőségű SUP evezőit találja, mint az Aqua Marina, Fanatic, JOBE, JP Australia, Pure4Fun, STARBOARD vagy Unifiber.  

Karbon, 2 az 1-ben - SUP evezőtípusok 

A lapátok között 3féle konstrukció létezik: alumíniumból, kompozitból és szénszálból (karbon). Az alumíniumból tervezett evezők merevek, de sajnos más modellekhez képest elég nehezek. A kompozit evezők szénszálas műanyag és gyanta keverékéből állnak. Könnyebb súly és jobb merevség jellemzi őket. Másrészt a szénszálból készült evezők a legkönnyebbek, és az ebből az anyagból készült felszereléseket választják a leggyakrabban. Ezenkívül különbséget lehet tenni fa és üvegszálas evezők között. Az előbbi viszonylag könnyű és tartós, az üvegszálas pedig merev és könnyű. 

Maga a lapát kialakítása több részre osztható:  

  • Egyrészes evezők - merevek és meglehetősen nehezek, ráadásul nem praktikusak szállítás vagy tárolás szempontjából, és a hosszuk nem igazítható a felhasználóhoz; 
  • Kétrészes evezők - két elemből állnak, amelyek hossza állítható; 
  • Három darabból álló evezők - három összeillesztett darabból készültek, lehetővé teszik a kényelmes beállítást, valamint a könnyű szállítást és tárolást.  

A megfelelő evezőnek elég könnyűnek kell lennie, ugyanakkor elég merevnek és tartósnak ahhoz, hogy úszás közben is kibírja a hosszan tartó használatot.  

Mire figyeljünk, amikor SUP deszkához választunk evezőt? 

Amikor SUP evezőt választasz, figyelj az evező méretére, ahol minél nagyobb a tollfelület, annál nagyobb erővel kell evezni. Ugyanakkor gyorsabban hozzák mozgásba a deszkát, így könnyebben gyorsul. A kisebb tollak viszont kevesebb erőt termelnek ugyanakkor, ezért érdemes nyugodt vizeken evezve használni őket. 

Ezen kívül az evező hosszának is igazodnia kell a testalkathoz. Körülbelül 15-25 centimétert kell hozzáadni a személy magasságához, ami megadja az evező tényleges hosszát. Mindenképpen érdemes két- vagy háromrészes, állítható lapátokat választani, amelyeknél lehetőség van a rövidítésre és a hosszabbításra is. Ez biztosítja, hogy a felszerelést helyesen illessze az Ön állásához. Emellett a lapátot a konstrukció anyagát tekintve is illessze össze, hogy ne csak merev és stabil, hanem könnyű és kényelmes legyen a használata.  

SUP evezők - mely márkákra érdemes fogadni? 

Ha a megfelelő evezőt keresi, érdemes a STARBOARD márkára fogadni, amely egyes modelljeiben a megfelelően beállított tollszögre támaszkodik, így a felszerelés a legkülönfélébb körülmények között is jól teljesít. A JP Australia ezzel szemben csúszásmentes szárú evezőt kínál, és a beállítási hosszabbítás olyan tartós anyagokból készül, mint az üvegszál és a karbon. Érdemes csavarodásgátló rendszerrel ellátott termékeket választani. Garantálja a sima mozgást és javítja az evezés kényelmét. Az Unifiber márkájú felszerelések hasonló megoldást kínálnak, ráadásul az evezők a Fricton klipszrendszerrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a végtelen hosszbeállítást.  

A Sportanónál professzionális márkájú SUP evezőlapátokat talál, amelyek tartós anyagokkal és rendszerekkel készülnek, hogy úszás közben is kényelmesen használhatók legyenek. Tekintse meg az olyan márkák evezőinek kínálatát, mint az Aqua Marina, JOBE, Fanatic vagy Pure4Fun, hogy kiválaszthassa az Ön igényeinek megfelelő felszerelést. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása