Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Boomok szörfözéshez

Boom szörfözéshez – válassza ki a megfelelő modellt a Sportano.hu áruházban

A szörfözés olyan sport, amelyhez megfelelő felszerelés és kiegészítők szükségesek, beleértve a gémeket is. A gém fontos elem, amely biztosítja a vitorla feletti irányítást, és lehetővé teszi a vitorlázást különféle körülmények között. A Sportano.hu sportáruházunkban kiváló minőségű szörfgémeket talál olyan neves márkáktól, mint a DUOTONE, GA Sails, NeilPryde és Unifiber.

Szörfbombák építése

A szörfgém több alkatrészből áll, köztük egy csőből, egy fogantyúból, egy árbocrögzítő rendszerből és egy vitorla rögzítési rendszerből. A gém kiválasztásakor a legfontosabb jellemzők a cső felépítése (gyakran alumíniumból vagy karbonból), a fogantyú formája, valamint az árboc és a vitorla rögzítési rendszere.

Szörfbombák gyártásához használt anyagok

A szörfgémek többféle anyagból készülhetnek, beleértve az alumíniumot, a karbont vagy a kettő hibridjét. Az alumíniumból készült szórókeretek olcsóbbak és nehezebbek, ugyanakkor jobban ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. A karbon szórókeretek könnyebbek, merevebbek és jobb vitorlaszabályozást kínálnak, ugyanakkor drágábbak és hajlamosabbak a sérülésekre. A hibrid szórókeretek egyesítik mindkét anyag előnyeit.

Boom hossza és merevsége szörfözésben

A szórókeret hossza és merevsége fontos tényező a vitorlaszabályozásban és a vitorlázási teljesítményben. A gém hosszát a vitorla méretéhez és a szörfös egyéni igényeihez kell igazítani. A gém merevsége függ az anyagtól, amelyből készült, és a szerkezettől. Az alumínium szórókeretek általában kevésbé merevek, mint a szénhordozók, ami befolyásolja a vitorla irányítását.

Rendszerek a gém árbochoz és vitorlához való rögzítéséhez

A gémet az árbochoz és a vitorlához rögzítő rendszerek a legfontosabb elemek, amelyek befolyásolják a vitorlázás biztonságát és kényelmét. Érdemes olyan rögzítési rendszerű gémet választani, amely könnyen kezelhető, tartós és hatékonyan irányítja a vitorlát.

A megfelelő szörfgém kiválasztása

A megfelelő szörfgém kiválasztása az egyes szörfösök egyéni igényeitől és preferenciáitól függ. A legfontosabb szempontok, amelyekre oda kell figyelni: az anyag, a gém hossza és merevsége, az árboc és a vitorla rögzítési rendszere, valamint az ár.

  • A gém hossza és merevsége - az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja a vitorla irányítását. A gém hosszát a vitorla méretéhez és az egyes szörfösök egyéni igényeihez és preferenciáihoz kell igazítani. A túl rövid gém a vitorla feletti irányítás elvesztését eredményezheti, a túl hosszú gém pedig manőverezési nehézségeket okozhat. A szórókeret merevsége egy másik tényező, amely befolyásolja a vitorlázás teljesítményét. Az alumínium szórókeretek jellemzően kevésbé merevek, mint a karbon gémek, ami befolyásolja a vitorla irányítását.
  • A gém anyaga és felépítése további fontos szempontok, amelyeket figyelembe kell venni a szörfgém kiválasztásakor. A szórókeretek többféle anyagból készülhetnek , beleértve az alumíniumot, a karbont vagy a kettő hibridjét. Az alumínium szórókeretek általában olcsóbbak és nehezebbek, ugyanakkor jobban ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. A karbon szórókeretek könnyebbek, merevebbek és jobb vitorlaszabályozást kínálnak, ugyanakkor drágábbak és hajlamosabbak a sérülésekre. A gém felépítése is fontos - érdemes odafigyelni a fogantyú formájára és az árbochoz és a vitorlához való rögzítési rendszerekre.
  • A gém rögzítési rendszerei az árbochoz és a vitorlához – ez egy másik fontos tényező, amely befolyásolja a vitorlázás biztonságát és kényelmét. Érdemes olyan rögzítési rendszerű gémet választani, amely könnyen kezelhető, strapabíró és hatékonyan irányítja a vitorlát.

Szörfbombák gondozása, karbantartása

A windsurf gémek megfelelő gondozást és karbantartást igényelnek tartósságuk és teljesítményük megőrzéséhez. A legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni, a gém rendszeres tisztítása minden használat után, meleg és száraz helyen történő szárítás, megfelelő zsákban vagy takaróban való tárolás, valamint a műszaki állapot rendszeres ellenőrzése az esetleges sérülések észlelése érdekében.

Leírás kibontása Leírás összecsukása