Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Wing foil szárnyak

Szárnyak fólia - a legjobb modellek a Sportano.hu áruházban

A szárnyfólia egy viszonylag új vízi sport, amely rohamosan válik népszerűvé a víz szerelmesei körében. A kitesurfinggel vagy szörfözéssel ellentétben a szárnyfóliázás egy speciális vízi deszka használatán alapul, amely hidrodinamikus szárnnyal van felszerelve, amely lehetővé teszi a hullámok meglovagolását a szél erejével. Ezt a szárnyat szárnyfóliának hívják, és kulcsszerepet játszik ebben a sportágban. Ha kíváncsi a megfelelő szárnyakra a szárnyfóliához, a Sportano.hu sportáruházunkban a DUOTONE, az Airush, az Ozone, a GA Wings vagy a Cabrinha kiváló minőségű modelljeit találja.

Szárnyfólia szárnyak építése

A szárnyfólia szárnyak számos fontos részből állnak, mint például: első szárny, hátsó szárny, csésze, kormányok és csatlakozók. Az első szárny az az elem, amely a szélerő generálásáért felelős, míg a hátsó szárny stabilizálja a teljes szerkezetet, és lehetővé teszi a haladási irány szabályozását.

A csésze a szárnynak az a része, amely összeköti a szárnyat a deszkával, a kormányok pedig lehetővé teszik a repülési irány szabályozását. A csatlakozók olyan elemek, amelyek lehetővé teszik a szárny csatlakoztatását a kézhez rögzített vezetékhez.

Szárnyfajták szárnyfóliához

Különféle formájú, méretű és anyagú szárnyak kaphatók a piacon. A legnépszerűbb típusok közé tartoznak a rögzített és változtatható szárnyak, valamint a kifejezetten kezdőknek és haladóknak tervezett szárnyak.

A rögzített szárnyakat állandó szárnyfelület jellemzi, amely lehetővé teszi, hogy állandó sebességet érjünk el a vízen lebegve. A változtatható szárnyak viszont állítható ütési szöggel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a zökkenőmentes alkalmazkodást a változó szélviszonyokhoz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szárnyat a szárnyfóliázáshoz?

A megfelelő szárnyfólia kiválasztása minden szárnyfólia kulcsfontosságú eleme, hiszen a szárny a fő eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a szél segítségével lebegjen a vízen. A jobb oldali szárny kiválasztását hozzá kell igazítani a képzettségi szinthez, a súlyhoz, a magassághoz, valamint az időjárási és vízviszonyokhoz, amelyek között használni fogják.

Levélméret

A szárnyfólia kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont a mérete. Az úszó súlyától és ügyességétől függően a szárny felületét megfelelően be kell állítani, hogy a legjobb irányítást és sebességet érje el a vízen való úszás során.

Kezdőknek nagyobb felületű szárnyak ajánlottak, amelyek nagyobb szilárdságot és stabilitást tesznek lehetővé úszás közben. A tapasztaltabb szárnyfóliázóknak azonban kisebb szárnyak javasoltak, amelyek nagyobb sebességet és manőverezhetőséget tesznek lehetővé a vízen.

Levél anyaga

A szárny kiválasztásakor egy másik fontos szempont az anyag, amelyből készült. A szárnyfólia szárnyak különféle anyagokból készülhetnek, például szénből, alumíniumból vagy kompozitból. A karbon szárnyakat kivételes könnyedség és merevség jellemzi, ami jobb irányíthatóságot jelent vezetés közben. Az alumínium szárnyak strapabíróbbak és ellenállóbbak a sérülésekkel szemben, így ideálisak lehetnek a kezdőknek, akik még nem tudják teljesen kontrollálni a szárnyat.

A szárny típusa

A szárnyfóliázó szárnyak többféle formában és méretben kaphatók, és különféle víz- és időjárási viszonyokhoz illeszthetők. Vannak rögzített és változtatható szárnyak. A rögzített szárnyak állandó formájúak és felülettel rendelkeznek, ami lehetővé teszi az állandó sebesség elérését úszás közben. A változtatható szárnyak viszont állítható támadási szöggel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a szárny zökkenőmentes beállítását a változó szél- és vízviszonyokhoz.

Kiegészítő szárnyelemek

A szárny felületén kívül figyelmet kell fordítani a szárny egyéb elemeire is, mint például: forma, dőlésszög, szélesség, szög és hajlítási szint. Ezek az elemek a vízen vitorlázva is befolyásolják az irányíthatóságot és a sebességet.

  • A szárnyfólia formája fontos tényező a vitorlázás közbeni irányíthatóságban és gyorshajtásban. A hosszúkás szárnyak jobban megfelelnek azoknak, akik már rendelkeznek némi tapasztalattal a szárnyfóliázásban, mivel nagyobb sebességet és manőverezhetőséget tesznek lehetővé a vízen. A lekerekítettebb formájú szárnyak viszont stabilabbak és könnyebben irányíthatók, így kezdőknek is megfelelőbbek.
  • A szárny gereblye (támadási szög) befolyásolja, hogy a szárny hogyan termel szélenergiát, és hogyan marad a szárny a vízben. A nagyobb dőlésszögű szárnyak több szélenergiát termelnek, ugyanakkor kevésbé stabilak és nehezebben irányíthatók. Másrészt az alacsonyabb dőlésszögű szárnyak stabilabbak és könnyebben irányíthatók, de kisebb szélerőt generálnak.
  • A szárny szélessége a vízen lebegve is befolyásolja az irányíthatóságot és a sebességet. A szélesebb szárnyak stabilabbak és könnyebben irányíthatók, ugyanakkor kisebb szélerőt generálnak. Másrészt a kisebb szélességű szárnyak nagyobb szélerőt generálnak, de irányíthatóságuk igényesebb.
  • A szárny szöge és hajlítási szintje befolyásolja, hogy a szárny hogyan marad a vízen, és hogyan termel szélenergiát. A nagyobb hajlítási szögű szárnyak rugalmasabbak, és könnyebben alkalmazkodnak a víz- és szélviszonyokhoz. Ezzel szemben a kisebb hajlítási szögű szárnyak merevebbek és nagyobb szélerőt generálnak, ugyanakkor kevésbé rugalmasak és nehezebben irányíthatók.
Leírás kibontása Leírás összecsukása