Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Beltéri röplabdák

Röplabda - a legjobb minőségű felszerelés a Sportano üzletben 

A Sportano sportbolt kínálatában a legjobb minőségű röplabda felszerelések és ruházat található. Függetlenül attól, hogy hivatásszerűen vagy szabadidős céllal játszik, a választékban többek között kiváló minőségű professzionális röplabdákat, röplabdacipőket, térdvédőket és protektorokat, ujjakat, valamint röplabdaruházatot talál. Felszerelünk a röplabdázáshoz szükséges kiegészítőkkel, amelyek mindegyike olyan neves márkákból származik, mint a Mizuno, Wilson, SELECT, Mikasa, Kempa, Joma, Pure2Improve vagy Nike

Röplabda - szabályok és alapvető információk 

A röplabdában a játékot két csapat játssza, mindkét csapat hat játékosból áll. Egyszerre legfeljebb 12 fő tartózkodhat a pályán, beleértve mindkét csapatot. Minden mérkőzésen cserejátékosok is várják, hogy pályára léphessenek. Maga a röplabdajáték abból áll, hogy a labdát úgy pattogtatják, hogy az ellenfél csapata ne tudja a saját térfelén pattogtatni, és minden csapatnak három lepattanója van - fogadás, kiállítás és támadás. A röplabda-mérkőzést három szettre játsszák, és minden szett 25 pontból áll. Vannak olyan helyzetek, amikor egy extra szettet (tie-break) játszanak a döntetlen elkerülése érdekében. Ebben az esetben egy csapatnak 15 pontot vagy kettővel többet kell szereznie, mint az ellenfélnek a győzelemhez.  

Ha kíváncsi vagy a röplabdapálya méreteire, a téglalap alakú játéktér maga 18 x 9 m-es. Mindkét oldalon van egy legalább 3 m széles tiszta zóna. Magának a játékfelületnek a lehető legegyenletesebbnek, vízszintesnek és síknak kell lennie. A röplabdában viszont a háló magassága a női röplabdában 2,24 m, a férfi röplabdában pedig 2,43 m. Ezenkívül a fiúk 2,35 m magasan, a lányok pedig 2,15 m magasan játszanak. A röplabdaháló szélességének körülbelül 1 m-nek kell lennie, hossza pedig általában 9,5-10 m. 

Röplabda labdák, cipők vagy térdvédők - mivel érdemes felszerelkezni? 

A röplabda olyan sport, ahol a játékos és a kemény talaj között gyakran van kontaktus. Ezért érdemes a felszerelés kiválasztásakor figyelembe venni az olyan kiegészítőket, mint a röplabdás térdvédők, röplabdás ujjak vagy betétek. Ilyen például a Mizuno Kneepad térdvédő, amely a fokozott védelem érdekében VS-1 párnázást használ a szerkezetében, a DF Cut rendszer pedig tökéletes, szoros illeszkedést biztosít, játék nélkül. Ez biztosítja, hogy mindig a helyén maradjanak.  

A kiegészítők mellett a röplabda öltözék fontos része a lábbeli. A röplabdacipőnek közepesen kemény talppal kell rendelkeznie, hogy megfelelően elnyelje az ütéseket, ugyanakkor lehetővé tegye a mozgékonyságot. A Mizuno Wave Momentum modell például a legújabb Mizuno Enerzy technológiával rendelkezik a jobb párnázás és a jobb reakcióképesség érdekében. Szereld fel magad profi röplabdaruházatban is - röplabdapólóban és röplabdanadrágban

Beltéri röplabdához célszerű tartós műbőr borítású labdát választani, amely puha tapintást és hosszú élettartamot biztosít.  

Hogyan válasszuk ki megfelelően a röplabdakellékeket, felszereléseket és ruházatot? 

A röplabdaruházatnak szabadságot kell biztosítania az erőteljes ugrások során, a cipőnek pedig megfelelő csillapítást kell nyújtania. Érdemes olyan kiegészítőkkel felszerelkezni, amelyek védelmet nyújtanak a sérülések ellen, vagy amelyek kényelmesen tartják a játék során. 

Az alapvető röplabda-felszerelés egy pólóból és egy rövidnadrágból áll. A röplabdaruházat könnyű anyagokból készül, a bőr nedvességének hatékony elvezetéséért felelős modern technológiák alkalmazásával. Az ilyen megoldások használata még a fárasztó mérkőzések vagy intenzív edzések során is biztosítja a kényelem érzését.   

A röplabdapólók rövid ujjúak vagy ujjatlanok, érdemes azt a szabást választani, amelyben a játékos a legkényelmesebben érzi magát. Ez utóbbiak ideálisak a strandröplabdához, különösen a forró napokon. A röplabda rövidnadrágok megfelelően rövidek, hogy ne korlátozzák a mozgást, különösen dobások és labdaátvételek közben. A női röplabdanadrágok szabása kissé eltérő. Általában jobban illeszkednek - mind a felső, mind az alsó ruházat.  

A kiegészítők, röplabdás térdvédők és protektorok viszont úgy illeszkednek a termékekhez, hogy ne nyomjanak játék közben, ugyanakkor ne legyenek túl lazák. Nem eshet le a lábáról, és nem okozhat kellemetlenséget a játék során. A megfelelő röplabda kiválasztásakor válasszon tartós anyagból készült, könnyű súlyú modellt, hogy játék közben biztos és kényelmes fogást biztosítson. 

Röplabda kiegészítők és felszerelések - mely márkákra érdemes fogadni? 

Ha professzionális röplabdacipőt keres, válasszon olyan márkák lábbelijeit, mint a Joma, a Maloja, a Mizuno vagy a Nike, ahol egész évben vagy a tavaszi és nyári szezonra való modelleket talál. A röplabdaruházat viszont a Mizuno, a Jomma és a Tapedesign kiváló minőségű röplabdás pólóit és rövidnadrágjait, valamint ruházati kiegészítőit foglalja magában. Ha beltéri röplabdát játszol, akkor egy tartós labdával nem hibázhatsz. A Sportanónál olyan márkák labdáival szerelheti fel magát, mint a Wilson, SELECT, Mikasa, Molten vagy Schildkröt, ahol szintetikus bőrből, mikroszálból, PU-ból, EVA habból vagy neoprénből készült modelleket talál. Sportboltunkban röplabda térdvédők, röplabda protektorok és ujjak közül is választhat. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása