Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Röplabda mezek

Röplabda mezek - kényelmes modellek a Sportano.hu weboldalon

A röplabda olyan sport, amely nemcsak kivételes fizikai erőnlétet igényel, hanem a megfelelő felszerelést is, amely biztosítja a kényelmet és a szabad mozgást a pályán. A röplabda öltözék elemei között a mez különleges szerepet játszik, mivel közvetlenül érintkezik a játékos bőrével, és befolyásolja, hogyan érzi magát a játék során. A jól megválasztott röplabdamezek nemcsak esztétikusak, hanem funkcionálisak is, minőségük pedig jelentősen befolyásolhatja a sportteljesítményt. A Sportano.hu sportboltban olyan neves gyártók, mint a Mizuno vagy a Joma kiváló minőségű röplabdás mezeit találod.

A röplabdamezekben használt anyagok és technológiák

A röplabdamezek egyik legfontosabb jellemzője az anyag, amelyből készültek. A kiváló minőségű anyagokat légáteresztő képesség, rugalmasság és gyors száradás kell, hogy jellemezze. A röplabdamezekben használt népszerű anyagok a poliészter, a poliamid és a lycra, amelyek különböző arányban ötvözik ezeket a tulajdonságokat. Emellett fontos, hogy a mez megfelelő konstrukcióval és kivitelezéssel rendelkezzen, hogy minimálisra csökkentse a súrlódást és az izmokra nehezedő nyomást.

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a röplabdamezekben használt modern technológiák, amelyek további előnyöket biztosítanak a játékosok számára. Ilyen technológiák például a következők:

  • Flatlock technológia - speciális varrás használata, amely minimalizálja a kidörzsölődést és a bőrirritációt.
  • Hálós panelek - hálós betétek elhelyezése a mez stratégiai területein a fokozott szellőzés és légáteresztő képesség érdekében.
  • Antibakteriális szálak - baktériumokkal védett szövetek használata a szagok megelőzése és a bőrhigiénia fenntartása érdekében.
  • Nedvességelvezető technológia - olyan szálak használata, amelyek gyorsan elvezetik a nedvességet a bőrről, felgyorsítják a párolgást és szárazon tartják a bőrt.

A játékosok igényeihez igazodó különböző stílusú és szabású mezek

Minden játékosnak egyéni igényei és preferenciái vannak, ezért a röplabdamezek különböző szabásokban és stílusokban kaphatók. A megfelelő szabás kiválasztása befolyásolhatja a játékos mozgásszabadságát, kényelmét és megjelenését a pályán. Íme a röplabdás mezek néhány népszerű szabása:

  • Klasszikus póló - ez a legsokoldalúbb szabás, amely a legtöbb sziluetthez illik, és jó mozgásszabadságot biztosít. Normál ujjhosszúságú és kissé lazább szabású.
  • Slim fit póló - karcsú szabás jellemzi, amely tökéletesen illeszkedik a sportoló testéhez. Kényelmes, kiemeli az izmokat és szabad mozgást tesz lehetővé.
  • Rövid ujjú mez - ideális választás a vállak körül nagyobb szabadságot kedvelő sportolók számára. A rövid ujjú nem korlátozza a mozgást, ugyanakkor lehetővé teszi a megfelelő szellőzést.
  • Hosszú ujjú mez - főként hidegebb körülmények között használják, amikor melegen kell tartani. Jó választás lehet olyan sportolók számára is, akik hajlamosak a sérülésekre, vagy védeni akarják az ízületeiket.

Érdemes megemlíteni a röplabdapólók különböző mintáit és színeit is. Egy jól megválasztott dizájn erősítheti a csapat egységérzetét, hangsúlyozhatja a klub identitását, és kiemelheti a játékosokat a többi csapat közül. Emellett érdemes szem előtt tartani, hogy egyes sportszervezetek speciális követelményeket támasztanak a mezek színeivel szemben, ezért vásárlás előtt érdemes elolvasni a liga szabályzatát.

Leírás kibontása Leírás összecsukása