Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Rögbi

Rögbi - a legjobb minőségű felszerelések és kiegészítők a Sportano sportboltban 

A rögbi egy csapatjáték, amelyben nem hiányzik a taktikai játék és az ellenfelek közötti érintkezés a pontszerzés érdekében. A sportágnak több változata létezik, amelyek közül a legnépszerűbb az unió rögbi. Mindkét csapat célja, hogy a labdát az ellenfél kapujába juttassa. Ahhoz, hogy kényelmesen és biztonságosan játszhasson rögbit, érdemes profi felszereléssel és öltözékkel felszerelkeznie. A Sportanónál megtalálod a szükséges felszereléseket és ruházatot olyan neves márkáktól, mint a Molten, Venum, Tapedesign, Shock Doctor, Kempa, Joma, Fox 40 vagy EVERLAST

Rögbi - szabályok és alapvető információk 

A rögbi fizikai és kontakt sport, ahol nemcsak a mozgékonyság, hanem a megfelelő taktikai játék is fontos. A sportágnak számos változata létezik, amelyek elsősorban a játékosok számában és kisebb szabályváltozásokban különböznek. Létezik a rögbi unió, amelyet 15 játékossal játszanak, és a rögbi 7, amelyet hét játékossal játszanak a pályán (az unió egyik változata). Ezen kívül találkozhatunk a rögbi ligával, amely leginkább Ausztriában és Ausztráliában elterjedt változat, ahol 13 fős csapatok lépnek pályára. 

A rögbi szabályai a 7 és 15 fős csapatok között némileg eltérnek, és ez annak köszönhető, hogy a szabályokat a pályán lévő játékosok eltérő számához igazítják. A 15 fős csapatok 40 perces félidőket játszanak egymás ellen, míg a 7 fős csapatok csak hét perces félidőket játszanak. Minden mérkőzésnek két félideje van. A második csapattípus esetében a pontszerzés után kezdődik a játék, a 15 fős variációnál pedig az a csapat kezd, amelyik pontot vesztett.  

A rögbi pálya egy téglalap alakú játéktér, amelynek maximális mérete 100x70 méter. A góllövő mezők minden félidő utolsó sora mögött helyezkednek el, és a végén gólok vannak. Az alap rögbiben a játékosoknak a gólszerzéshez le kell érniük a labdát az ellenfél térfelén.  

Rögbi felszerelések és kiegészítők, amelyekkel minden játékosnak rendelkeznie kell 

Egy jellegzetes ovális alakú labda, egy jelentős méretű pálya és egy csapat játékos, akik egymás ellen küzdenek - így jellemezhető a rögbi sportág. Ahhoz, hogy biztonságosan és kényelmesen elsajátíthassa e tevékenység technikáját és készségeit, szüksége lesz a szükséges felszerelésre. A rögbilabda egy alapfelszerelés, általában ovális alakú, és méretét egy szám határozza meg - 5, 4 és 3 (a legkisebb és gyerekeknek szánt). A labdát könnyű súlya jellemzi, általában 400 és 460 gramm között van, és jellegzetes varrással rendelkezik.  

A játékosok rögbiruhát viselnek, amely mezből, rövidnadrágból és rögbicipőből áll. A lábbelinek tapadást kell biztosítania, ezért néha a természetes és füves felületekhez klasszikus dugókat használnak. A felszerelést egy rögbi sisak teszi teljessé, amelyet a játékosok gyakran használnak, hogy megvédjék fejüket és arcukat a horzsolásoktól. A védőpárnák szintén alapvető felszerelésnek számítanak. 

Rögbilabda, pulóver vagy mez - a megfelelő felszerelés kiválasztása 

A megfelelő rögbilabda kiválasztásakor fontos, hogy a labda mérete alapján tájékozódjunk, ahol a kezdők és a legfiatalabb játékosok számára a 3-as számmal jelölt felszerelés lesz megfelelő. A technika és a játékkészség tökéletesítéséhez egy valamivel nagyobb, 4-es méretű labda lesz megfelelő. Másrészt, az 5-ös méretű labdát professzionálisabb játékokhoz használják.  

Amikor úgy döntesz, hogy rögbizni fogsz, fontos, hogy átgondold a megfelelő öltözéket, hogy a pályán való mozgás közben kényelmesen és biztonságosan mozoghass. Először is, válasszon megfelelő rögbicipőt, amely hasonlít a futballcipőre, mivel gyakran ezek a népszerű dugók. Megkönnyítik a füves felületeken való mozgást. A legjobb, ha megerősített és magasabb felsőrésszel és csúszásmentes talppal rendelkező modellt választ. Néha a játékosok úgy döntenek, hogy magasabb zoknit viselnek, amelybe speciális vádlivédőt helyeznek.  

A rögbi öltözék általában rögbi mezből, melegítőfelsőből és rövidnadrágból áll, amelyek légáteresztő anyagból vagy termoaktív tulajdonságokkal rendelkeznek. Ez megakadályozza a túlmelegedést, és az anyag biztosítja a megfelelő légáramlást és a nedvesség kifelé történő elvezetését. A sisak szintén kulcsfontosságú felszerelés a súlyos fej- és arcsérülések elleni védelemhez. Válasszon épített modellt, de olyat, amely lehetővé teszi a megfelelő szellőzést dinamikus játék közben. Egészítse ki öltözékét betétekkel a nagyobb biztonság érdekében. A rendelkezésre álló berendezések között vannak vádlira, térdre, alkarra vagy állkapocsra való modellek.  

Rögbi felszereléseket és kiegészítőket kínáló márkák 

A Sportano.hu üzlet kínálatában olyan megbízható márkák alapvető rögbi felszereléseit, kiegészítőit és ruházatát találod, mint a Fox 40, EVERLAST, Kempa, Joma, Molten, Venum, Shock Doctor és Tapedesign.  

A rögbi ruházat között talál mezeket, rövidnadrágokat, kompressziós rövidnadrágokat és protektorokat is sportboltunkban. Védelmet nyújtanak a sérülések ellen, és választhatsz állkapocs vagy függesztő modelleket. Ezen kívül a profi és szabadidős játékokra alkalmas rögbilabdákkal, valamint a legfiatalabb játékosok számára tervezett modellekkel is fel lesz szerelve. Vegye igénybe professzionális ügyfélszolgálatunkat, hogy segítsünk a megfelelő termékek kiválasztásában. Ha nem tetszik a kiválasztott berendezés, 30 napon belül visszatérítés ellenében visszaküldheti azt. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása