• Ingyenes szállítás
 • 30 napos termékvisszaküldés
 • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Gyermek teniszütők

Termékek: 124

View as
 1. Wilson Pro Staff 26 V13.0 teniszütő
  50 425,00 Ft
  38 460,00 Ft
  OS

  1

 2. Gyermek teniszütő HEAD Speed fekete-fehér 233662
  39 855,00 Ft
  29 495,00 Ft
  00 1

  2

 3. Gyermek teniszütő HEAD Boom Jr. zöld 233542
  39 855,00 Ft
  30 290,00 Ft
  0 1

  2

Teniszütők gyerekeknek - a legjobb modellválaszték a legkisebbeknek a Sportano üzletében

A rakétasportok kiváló tevékenységet jelentenek a legkisebbek és a kicsit idősebbek számára is. Javítják a mozgáskoordinációt, növelik a fittséget, és sokkal boldogabbá teszik a gyermeket, ha az otthonon kívüli tevékenységekkel tölti az idejét. Ha gyermeke most kezd teniszezni, vagy javítani szeretné játéktechnikáját, válassza ki a megfelelő teniszütő modellt. A Sportano.hu kínálatában olyan neves márkák kiváló minőségű teniszütőit találja, mint a Wilson, Tecnifibre, HEAD vagy BABOLAT.

Teniszütők gyerekeknek - miben különböznek a felnőtt ütőktől?

Mielőtt kiválasztja a megfelelő teniszütőt gyermeke számára, fontos, hogy megvizsgálja az ütő konstrukcióját, mivel az, hogy gyermeke számára megfelelő lesz-e a teniszütő, a konstrukció anyagától és teljesítményétől függ. A teniszütők egy nyélből és egy vázból állnak, a többi a fej, amelyet feszültséggel vagy hálóval töltenek meg.

A teniszütőket két csoportra osztják: felnőtteknek és gyermekeknek tervezett modellek. A felnőttek számára tervezett ütők 27 hüvelyk vagy annál nagyobb vázhosszúságúak. A rövidebb modellek általában gyerekeknek szánt termékek, amelyeket gyakran junior ütőként emlegetnek. A felnőtt és a gyermek ütők között a fő különbség a méretben van, mivel a konstrukció vagy az alkalmazás ugyanaz marad. A legfiatalabbak számára készült modellek kiválasztásakor célszerű a gyermek becsült magassága alapján dönteni. A 26 hüvelykes ütők 140-155 cm magas gyermekek számára javasoltak, a 23 hüvelykes 120-130 cm magas, a 21 hüvelykes 105-120 cm magas, a 19 hüvelykes 90-104 cm magas, a 17 hüvelykes pedig 90 cm-nél alacsonyabb.

A megfelelő teniszütő kiválasztása gyermekek számára

A gyermekeknek szánt teniszütőnek megfelelő fejmérettel kell rendelkeznie. Ez lefordítva ütőerőben nyilvánul meg, ahol minél nagyobb, annál nagyobb a labdával érintkező felület. Ez erősebb ütést eredményez, de a kezdő játékosoknak nagyobb fejmérettel rendelkező ütők ajánlottak. Amint a gyermek elsajátította az alapokat, és magabiztosabbá válik a játékban, kisebb fejméretű modelleket lehet választani, amelyek pontosabb mozgást biztosítanak, és nem terhelik az ízületeket, mivel gyakran kisebb a súlya. 

Az ütő méretén kívül a megfelelő modell kiválasztásakor figyeljen a keret vastagságára is, amely befolyásolja a löket erejét és pontosságát. A gyermekeknek szánt teniszütők általában strapabíró anyagokból készülnek, amelyek garantálják a játék közbeni kényelmet. Maga az ütő súlya is fontos paraméter, és érdemes figyelembe venni a gyermek egyéni preferenciáit, valamint fejlődési ütemét. Egy vékony testalkatú gyermek inkább könnyű ütőket fog választani, míg egy fejlettebb testalkatú gyermek egy kissé nagyobb modellt fog választani.

A gyermekeknek szánt teniszütők általában kétféle anyagból készülnek: alumíniumból és grafitból. Az alumínium ütőket általában kezdők és középhaladó játékosok számára tervezték, akik még csak most tökéletesítik a képességeiket. A grafitból készült ütőkeretek a tapasztaltabb játékosok számára készültek, akik már elsajátították a játék technikáját és pontosságát.

Minőségi gyermek teniszütőket kínáló márkák

A Sportano.hu kínálatában kiváló minőségű teniszütőket talál, amelyeket a hossz, a fejfelület, a húrkiosztás, az anyag vagy a súly tekintetében gyermekéhez igazíthat. Nálunk olyan bevált, a termékminőségre összpontosító gyártók modelljei közül választhat, mint a BABOLAT, a HEAD, a Tecnifibre vagy a Wilson. Professzionális ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a megfelelő modellt, és ha nem tetszik a gyermekének, akár 30 napon belül visszaküldheti.

Leírás kibontása Leírás összecsukása