Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpár mellények

Kerékpáros mellények - válassza ki a megfelelő modellt a Sportanónál 

A kerékpáros mellény a kerékpáros ruházat egyik sokoldalú darabja, amely tavasszal, nyáron és ősszel is viselhető. Mindenekelőtt a szél és a hideg elleni védelemért felelős, ami garantálja a megfelelő hőkomfortot. Leggyakrabban ujjatlan, így lehetővé teszi a megfelelő légáramlást, különösen a forró napokon. Egyes modellek fényvisszaverő elemekkel vannak felszerelve, ami növeli a kerékpáros láthatóságát az úton. Ha a megfelelő kerékpáros mellényt keresi, a Sportano.hu üzlet kínálatában olyan márkák termékeinek széles választékát találja, mint a Sportful, ASSOS, Northwave, Dainese, EVOC, Santini vagy Alé

Miért érdemes kerékpáros mellénnyel felszerelkezni? 

A női kerékpáros mellény vagy a férfi kerékpáros mellény mindenki számára tervezett termékek. Tökéletesnek bizonyulnak, ha még csak most kezded a kétkerekű kalandot. Először is, a mellényt úgy tervezték, hogy minden körülmények között, különösen változékony időjárás esetén lovagolhasson. A kerékpározáshoz használt védőmellény általában légáteresztő anyagokból készül, amelyek biztosítják a megfelelő légáramlást. A szélálló bevonat vagy membrán viszont hőkomfortot biztosít. A hidegebb évszakokban lehetővé teszi, hogy plusz ruharétegeket viseljen, a forró napokon pedig biztosítja, hogy a teste ne melegedjen túl. A legtöbb mellényt fényvisszaverő elemekkel is ellátják, amelyek növelik a kerékpáros láthatóságát az úton. 

Kötelező a kerékpáros mellény? 

Kíváncsi, hogy kötelező-e a fényvisszaverő mellény a kerékpározáshoz? Ami a kerékpár felszerelését illeti, a törvény előírja a működő kerékpárlámpa meglétét elöl és hátul egyaránt. A törvény szerint a kerékpárosok nem kötelesek mellényt viselni (fényvisszaverő modellekről van szó). Sötétedés után azonban szükség van fényvisszaverő elemekre a láthatóság javítása érdekében, különösen kedvezőtlen időjárási körülmények között. A fényvisszaverő kerékpáros mellény a biztonságot szolgáló védelem.  

A kerékpáros mellények típusai 

A piacon talál egy fényvisszaverő mellényt kerékpárra, amely különbözik a klasszikus mellénytől - egy ujjatlan mellénytől. Nemcsak megjelenésükben különböznek, hanem szabásukban és abban a funkciójukban is, amelyet egykerekezés közben kell betölteniük. A fényvisszaverő kerékpáros mellény arra szolgál, hogy a többi résztvevőt tájékoztassa az úton közlekedő kerékpárosról. Különösen fontos, ha sötétedés után vagy kedvezőtlen időjárási körülmények között kerékpározik. Másrészt a klasszikus kerékpáros mellény, az ujjatlan mellény célja, hogy megvédjen a széltől és a hidegtől, biztosítva a hőkomfortot. Kapható windstopper kerékpáros mellény, azaz speciális membránnal ellátott, mikropórusokból álló, a megfelelő légáramlást lehetővé tevő membrán. Ugyanakkor a termék szélálló, és lehetővé teszi a bőr számára a légzést. A kerékpáros szélfogó mellény elengedhetetlen ruhadarab, ha meg akarja védeni magát a kedvezőtlen körülményektől.  

A női kerékpáros mellény és a férfi kerékpáros mellény olyan javaslatok, amelyek szabás- és színváltozatokban különböznek. A női ruházat esetében általában a női alakra szabott modellekről van szó.  

A megfelelő kerékpáros mellény kiválasztása 

A kerékpáros mellény megfelelő modelljének kiválasztásakor fontos figyelni a konstrukció anyagára, amelynek ellen kell állnia a széllökéseknek, a hidegnek, vagy részben védenie kell az esőtől. Ezenkívül a légáteresztő tulajdonságok hasznosak lesznek, különösen a forró napokon. A női és férfi kerékpáros mellényeknek vékonynak és könnyűnek kell lenniük, ami hozzájárul a jobb teljesítményhez az egykerekű kerékpáron. Ez lehetővé teszi, hogy az ujjatlan mellényt magával vigye a poggyászában, ha nem akarja azonnal magára ölteni ezt a ruhadarabot. Maga a mellény a testhez tapadhat, ha úgy dönt, hogy közvetlenül a testen viseli. Másrészt, ha az ujjatlan mellényt más ruharétegek fölött szeretné viselni - válasszon lazább szabást, amely nem okoz kellemetlenséget. A mellénynél fontos a cipzár is, amelynek időjárásállónak kell lennie. Néha speciális hálós betétekkel is rendelkezik a termék légáteresztő képességének biztosítása érdekében.  

Kerékpáros mellényeket kínáló márkák 

A Sportano.hu sportboltban kiváló minőségű kerékpáros mellényeket talál olyan bevált gyártóktól, mint a Dainese, az EVOC, a Sportul vagy az Alé. Ha tartós anyagból készült modellt keres, válasszon az ASSOS márka mellényét, amely RIPSTOP technológiával készül. Megerősíti a szövetet azáltal, hogy időközönként további, erősebb anyagszálakat helyez el. Másrészt a Northwave márka egyes mellénymodelljei DWR-bevonattal rendelkeznek, amely a nedvességet a ruhadarab felületén siklik, ahelyett, hogy felszívódna. Ez részleges védelmet nyújt az eső ellen. A Santini mellényei azok számára készültek, akik légáteresztő, könnyű és kényelmes modelleket keresnek. Tökéletesek a mindennapi lovagláshoz kedvezőtlen időjárási körülmények között. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása