Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kosárlabda cipő

Kosárlabda cipő - válassza ki a legjobb modellt a Sportano.hu oldalon

A kosárlabda egy dinamikus, intenzív sport, amely hatékony mozgást igényel a pályán és nagy magasságokba való ugrást. Az optimális teljesítmény eléréséhez a játékosoknak megfelelő lábbelikre van szükségük. A kosárlabdacipők olyan fontos funkciókat látnak el, mint a játék során a támogatás, a stabilizálás, a párnázás, a tapadás és a kényelem. A Sportano.hu sportboltban megtalálod a legjobb kosárlabdacipőket olyan neves márkáktól, mint az Under Armour, a PUMA vagy a New Balance.

Magas vagy alacsony? A kosárlabdacipők típusai

A kosárlabdacipők három fő kategóriába sorolhatók: magas, közepes és alacsony. A megfelelő cipőmagasság kiválasztása a játékos preferenciáitól és a pályán elfoglalt helyétől függ.

 • Magas csizma - a magas felsőrésznek köszönhetően a legjobb bokatartást biztosítja. Olyan játékosoknak ajánljuk, akik gyakran végeznek dinamikus mozgásokat és magas ugrásokat, mint például a középpályások és az erős szélsőjátékosok.
 • Közepes cipő - mérsékelt bokatámaszt nyújt, kompromisszumot jelent a magas és alacsony cipők között. Azoknak a játékosoknak ajánlott, akiknek egyensúlyra van szükségük a támogatás és a mobilitás között, mint például az irányítóknak és a dobó védőknek.
 • Alacsony cipő - a legnagyobb mozgásszabadságot biztosítja, de a legkevesebb bokatámaszt nyújtja. Olyan játékosoknak ajánlott, akik a sebességet és a könnyű lábbeliket kedvelik, mint például a lövők és a szélsőjátékosok.

A kosárlabdacipők gyártásához használt anyagok és technológiák

Anyagok

A sportcipőgyártók a tartósság, a könnyűség és a légáteresztő képesség biztosítása érdekében különböző anyagokat használnak. A legnépszerűbb anyagok a következők:

 • Szintetikus bőr - polimerekből, például poliuretánból készült anyag, amely a természetes bőr megjelenését és tulajdonságait utánozza. Könnyedsége, tartóssága, könnyű karbantarthatósága és viszonylag alacsony ára miatt széles körben használják a kosárlabdacipők gyártásában. Az ebből az anyagból készült cipők jó tartást és tartósságot nyújtanak, bár kissé kevésbé légáteresztőek lehetnek, mint a természetes bőrből vagy hálóból készült cipők.
 • Mesh - könnyű, légáteresztő anyag, amely szintetikus szálakból készült. Rendkívül népszerű a sportcipők, köztük a kosárlabdacipők gyártásában, légáteresztő képessége, könnyűsége és kényelme miatt. A hálót más anyagokkal, például szintetikus bőrrel vagy TPU-val is lehet kombinálni a tartás és a tartósság növelése érdekében. Az elsődlegesen hálóból készült cipők azonban nem biztos, hogy olyan erős tartást nyújtanak, mint a masszívabb anyagokból készültek.
 • Természetes bőr - a kosárlabdacipők gyártásához használt hagyományos anyag. Tartósságának, rugalmasságának és szilárdságának köszönhetően a természetes bőrből készült cipők nagyszerű tartást és illeszkedést biztosítanak. Hátránya azonban a nagyobb súly és a kisebb légáteresztő képesség a meshu vagy szintetikus bőrből készült cipőkhöz képest. A természetes bőr drágább is lehet, és több karbantartást igényel.
 • Textilszálak és kompozit anyagok - a modern kosárlabdacipők gyakran használnak fejlett textilszálakat és kompozit anyagokat, amelyek egyesítik más anyagok előnyeit, például a könnyűséget, a légáteresztő képességet, a tartósságot és a tartást. Ilyen anyagok például a Nike Flyknit vagy az Adidas Primeknit, amelyek rugalmasságot, légáteresztő képességet és kényelmet biztosítanak, miközben ott nyújtanak támogatást, ahol a leginkább szükséges.
 • Gumik és habok - a kosárlabdacipők különböző típusú gumikat és habokat tartalmaznak, mind a külső, mind a belső talpban. A nagy tapadású gumik elengedhetetlenek a hatékony mozgáshoz a pályán, és a gyártók különböző futófelületi mintázatokkal és gumitípusokkal kísérleteznek, hogy a lehető legjobb tapadást biztosítsák. A gumiból készült talpakat úgy tervezték, hogy ellenálljanak a csúszásnak és lehetővé tegyék a gyors irányváltoztatást. A habokat, például az EVA-t (etilén-vinil-acetát) általában párnázó anyagként használják a cipők belső talpában. Könnyedséget, rugalmasságot és kényelmet biztosítanak játék közben. Számos márka kifejlesztette saját habtechnológiáját, például a Nike React, az Adidas Boost és az Under Armour HOVR, amelyek célja a párnázás, az energia-visszanyerés és a viselés közbeni kényelem növelése.

Technológiák

A mai kosárlabdacipők fejlett technológiát alkalmaznak a kényelem, a párnázás, a támasz és a tapadás javítása érdekében:

 • Párnázás - a cipők olyan rendszereket használnak, mint a Nike Air, az Adidas Boost és az Under Armour Charged Cushioning, hogy optimális párnázottságot és energiát biztosítsanak ugráskor vagy landoláskor. Ezek a technológiák segítenek megvédeni az ízületeket és az izmokat a sérülésektől.
 • Stabilizáció - a kosárlabdacipők gyakran rendelkeznek speciális stabilizációs rendszerekkel, mint például TPU (termoplasztikus poliuretán) vagy Torsion System (az Adidas esetében), amelyek támogatást és kontrollt biztosítanak a pályán végzett dinamikus mozgások során.
 • Tapadás - a szilárd, nagy tapadású gumitalp elengedhetetlen a táncparketten való hatékony mozgáshoz. A gyártók különböző futófelületi mintázatokkal és gumitípusokkal kísérleteznek a lehető legjobb tapadás érdekében.
 • Légáteresztő képesség és kényelem - a kosárlabdacipőknek légáteresztőnek és kényelmesnek kell lenniük, hogy a játékosok intenzív tevékenység közben is kényelmesen érezzék magukat. Az olyan technológiák, mint a Flyknit (Nike) és a Primeknit (Adidas) rugalmas, légáteresztő anyagokat kombinálnak olyan testre szabott konstrukcióval, amely hosszú távon biztosítja a kényelmet.
 • Illeszkedési technológiák - a cipő kényelmesebb viselése érdekében a cipőgyártók különböző illeszkedési technológiákat alkalmaznak, hogy a cipő jobban illeszkedjen a lábfejhez. Ilyen technológia például a Flywire (Nike), amely vékony szálakból álló sorokat használ, amelyek a cipő felsőrészéhez és a fűzőrendszerhez kapcsolódnak, és így jobban illeszkednek a lábfejhez.
Leírás kibontása Leírás összecsukása