Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kosárlabda labdák

Kosárlabdák - válasszon egy megbízható modellt egy jól ismert márkától a Sportano üzletben. 

A kosárlabda népszerű sport a csapatsportok között, és a felnőttek és a gyerekek egyaránt élvezik. Mint minden sportágban, itt is vannak bizonyos szabályok és előírások, amelyek meghatározzák a játék menetét. A játékosoknak viszont gondoskodniuk kell a megfelelő felszerelésről, például ruházatról és lábbeliről. A játék legfontosabb felszerelése azonban a kosárlabda, és a kiválasztása jól átgondolt kell, hogy legyen. A Sportano.hu üzletben olyan márkák kiváló minőségű kosárlabdáit találja, mint az SKLZ, Wilson, Spalding, Nike, SELECT vagy Molten

Kosárlabda méretek 

A kosárlabdáknak meghatározott méretei vannak, amelyek nemcsak a méretükre, hanem a súlyukra és a céljukra is utalnak. Van egy a piacon kapható:  

  • Kosárlabda 3. méret - 18 cm átmérőjű modell, amelyet nyolcéves korig terveztek; 
  • Kosárlabda 5. méret - 22 cm átmérőjű modell, 11 éves és idősebb gyermekek számára készült; 
  • Kosárlabda 6-os méret - 23 cm átmérőjű, női versenyzésre tervezett modell;  
  • Kosárlabda 7-es méret - 24 cm átmérőjű modell, férfiak számára készült. 

A labda hivatalos mérete a 7-es, ezt a modellt használják a lengyel kosárlabda-bajnokságban. Gyakran előfordul, hogy egy ilyen méretű labdát nem csak professzionális játékhoz, hanem amatőr és szabadidős játékhoz is használnak.  

Kosárlabda súlya 

A kosárlabda súlya a fent említett mérettől függ, ahol a 3-as és az 5-ös méretű kosárlabda súlya általában 300-350 gramm körül van. A 6-os méretű labda súlya 530-550 gramm között van, a 7-es méretű kosárlabda pedig 565-650 grammos modell. Ezért fontos a megfelelő méretű labda kiválasztása, ami befolyásolja a termék súlyát, valamint a tervezett felhasználást. 

Minőségi kosárlabdákat kínáló márkák 

A Sportano sportbolt kínálatában kiváló minőségű kosárlabda modelleket talál. Ha a megfelelő terméket keresi, válassza a Spalding kosárlabdát, amelynek válogatott változatai beltéri vagy kültéri használatra készültek, és jó tapadással rendelkeznek. A Nike kosárlabdák viszont általában nyolclapos kialakításúak, amelyek jobb irányíthatóságot és biztosabb labdafogást biztosítanak. Gumiból vagy kompozit anyagokból készülnek, ami garantálja a tartósságot és a kopásállóságot. Üzletünkben Molten kosárlabdákat is talál, ahol a legtöbb termék 12 panelből készül, és butilhólyaggal is rendelkezik. A Take megoldás lehetővé teszi, hogy a labda hosszabb ideig szellős maradjon, és kiváló tartóssággal rendelkezik.  

Wilson, SKLZ vagy SELECT kosárlabdákkal is felszereljük Önt, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek a méret és a cél szempontjából.  

Minden játékos igényeinek megfelelő kosárlabda kiválasztása 

A megfelelő labda kiválasztásakor fontos figyelembe venni a használatot - beltéri (beltéri) vagy kültéri (kültéri). A beltéri használatra tervezett labda általában kompozitból vagy természetes bőrből készül, és a beltéri modellekhez képest sokkal puhább és lágyabb. Magas szintű kényelmet biztosít a játékok során. A panelek közötti egyes alkatrészek ragasztásával és hegesztésével tervezték. A kültéri kosárlabdát viszont a tartósság jellemzi, ugyanakkor rugalmas, hogy a játék során komfortérzetet nyújtson. Ebben az esetben leggyakrabban gumit használnak, ami nagyszerű a szabadtéri szórakozáshoz.  

Kiváló minőségű kosárlabdák gyerekeknek 

Sokan már fiatal koruktól kezdve aktívan űznek bizonyos csapatsportokat. A kosárlabda mindenképpen népszerű tevékenység a kisgyermekek körében, ezért fontos, hogy megfelelő kosárlabdát válasszunk a gyermekek számára. Általában a legkisebb méretű labdát, a 3-as méretet, amelyet 8 éves korig tartó gyermekek számára terveztek, a kisgyermekekkel való játékhoz használják. Könnyű súlya és tartóssága jellemzi, így a gyermek gyorsan megtanulja az alapokat és javítja játéktechnikáját. Kicsit idősebb gyermekek számára egy 22 centiméter átmérőjű, 5-ös méretű labda választható.  

A Sportanónál professzionális gyermek kosárlabdákat találsz kültéri és beltéri játékokhoz. Olyan márkák kiváló minőségű modelljeivel szereljük fel Önt, mint a Wilson, a Spalding vagy az SKLZ, amelyek gumiból, műbőrből vagy kompozitból készülnek.  

Kosárlabda anyag 

Manapság a kosárlabdákat modern technológiával és kiváló minőségű anyagokkal gyártják, hogy a játék során biztosítsák a tartósságot és a kényelmet. Érdemes először a labda felépítését megvizsgálni, amelynek teste gumirétegből készült, amely garantálja a termék belső részeinek szerkezetét. A borítás a labda külső rétege, amely általában gumiból vagy természetes bőrből készül. A bélés, vagy más néven fonás viszont az a bevonat, amely körülveszi a labda hólyagját (butil, fenntartja a megfelelő nyomást), amely a labda védelmét szolgálja.  

A kosárlabdák gumiból készülnek, de népszerűek a bőr vagy kompozit (általában szintetikus) változatok is. A bőr és kompozit kosárlabdák olyan termékek, amelyeket puha és tartós szerkezetük jellemez. A gumis változatok viszont sokkal keményebb modellek, keményebben pattognak, és jobban megfelelnek a kültéri kosárlabdázáshoz. 

Kosárlabdák ára 

Ha kíváncsi vagy, mennyibe kerül egy kosárlabda, az ár a választott mérettől, az építési minőségtől és az anyagoktól függ. A 3-5-ös méretű labdák olyan modellek, amelyeket 3430 és 17153 HUF közötti árkategóriában lehet megvásárolni. Másrészt, a drágább modellek és a 6-os vagy 7-es méret az általában természetes bőrből készült változatok, ahol egyes labdák 17153-tól akár 34306-42882 HUF-ig is kerülhetnek. Minél jobb azonban az anyag, annál gondosabban megmunkált a labda, és annál tartósabb és kényelmesebb.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása