Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Hátizsákok, mászótáskák

Hátizsákok és mászótáskák - találja meg a megfelelő modellt a Sportanónál

Akár most kezded a hegymászást, akár már profi hegymászó vagy, minden expedíció előtt megfelelően fel kell készülnöd. A megfelelő hegymászó hátizsák vagy táska elengedhetetlen. Mi a fontos a hegymászótáska vagy hátizsák kiválasztásakor? Az első tényező, amire figyelnie kell, az egy ilyen termék tartóssága. A mechanikai sérülések nem ritkák a hegyekben, ezért fontos, hogy olyan hátizsákot vagy táskát válasszon, amely ellenáll az ilyen baleseteknek. 

A műszaki irányelvek mellett, mint például az anyag minősége és tulajdonságai, érdemes figyelmet fordítani a tartozékokra is. Mászás közben nagyon fontos, hogy a kiegészítők mindig a közeledben legyenek. Érdemes ezt szem előtt tartani, amikor olyan hegymászó hátizsákot vagy táskát választasz, amelybe az összes felszerelésedet - például jégcsákányt, kötelet vagy sisakot - be tudod pakolni. A Sportano.hu oldalon a legjobb minőségű anyagokból készült termékeket talál, amelyek a legkeményebb körülmények között sem hagyják cserben! 

Mászó hátizsák - hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Melyik hegymászó hátizsák a legjobb neked? Mindenekelőtt egy jól felépített hordozórendszerrel. Csípőövből, vállpántokból és egyes modellekben egy keretből áll, amely megvédi a hátát a felesleges terheléstől. A csípőövnek szélesnek kell lennie, és olyan anyagból kell készülnie, amely nem okoz kidörzsölődést vagy kellemetlenséget. Ez egy hegymászó hátizsák rendkívül fontos szempontja, mivel a csípőöv az, ami leginkább tehermentesíti a hátadat a cipelt ballaszt alól

A vállpántoknak, közismert nevükön a merevítőknek tartós, kopásálló, de kényelmes viseletű anyagokból kell készülniük. Sok modell pántjait habszivaccsal bélelték, amely nemcsak kényelmes viselet, hanem vízlepergető tulajdonságokkal is rendelkezik, így hatékonyan véd a nedvesség ellen. Egy ilyen megoldást alkalmazó márka példája az ORTOVOX. Ne feledje, hogy olyan fogszabályzókat válasszon, amelyek állíthatóak. Így a hosszukat a saját igényeihez és anatómiájához igazíthatja. 

Ha hosszabb kirándulásokra indul a hegyekbe, érdemes megfontolni a vázzal rendelkező modelleket. Hatékonyan merevíti a hátat, és az ilyen hátizsákokhoz csatolt védőhabréteg további kényelmet biztosít a hegymászófelszerelés hordozásakor. Ha a rövid utakat részesíti előnyben, érdemes megfontolni egy tartós anyagból készült, de a vázzal ellátott modelleknél könnyebb hátizsákot. A szintetikus anyagokból készült Climbing Technology hátizsákok könnyűek és tartósak. Hála nekik, a kötelek vagy az ellátmány szállítása kényelmes és biztonságos lesz. 

Mászótáskák kötélhez - hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Akárcsak a hátizsák kiválasztásakor, a megfelelő táskát a jó minőségű anyag alapján lehet azonosítani. A hegymászófelszerelés legfontosabb darabját, a kötelet megfelelően kell tárolni, hogy a lehető leghosszabb ideig szolgálhasson. A megfelelő táskával biztos lehet benne, hogy a kötél soha nem fog összegabalyodni, és hogy hatékonyan védve lesz az időjárás hatásaitól, például a fagytól és az esőtől. Az olyan márkák táskái, mint a MARMOT és a Climbing Technology segítenek a kötél megfelelő tárolásában. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása