Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Mászó hevederek

Mászóhám a Sportano sportboltban

A Sportano.hu mászóhevederek kategóriája egy olyan hely, ahol a hegymászó felszerelés egyik legfontosabb elemét csak a legmagasabb minőségben találja meg. Szakértőink gondosan válogatták össze a tapasztalt gyártók hámjait, hogy Ön még igényes körülmények között is biztonságban és kényelmesen érezze magát. Bízzon a Sportano felszerelésének minőségében, és hódítsa meg velünk a csúcsokat

Melyik hegymászó hámot válasszam? Tanácsok és tippek

A leggyakoribb hámtípus a csípőmászó hám. Csípőövből, combhevederekből, csatból, állítócsatokból és nadrágtartókból áll. Amikor a hámot választja ki magának, érdemes figyelmet fordítania az egyes összetevőkre. A csípőszíjak és a combhevederek elsősorban méretükben különböznek. A csatlakozót nagy szilárdsággal kell jellemezni, mivel ez az, amelyhez a mászókötelet rögzítik. A hevederek különböző számú láncszemmel rendelkezhetnek, amelyek a hegymászó felszerelésének minden szükséges elemének rögzítésére szolgálnak. 

Férfi hegymászó heveder

Mászóheveder - melyiket válasszuk a férfiaknak? Először is érdemes meghatározni, hogy mi lesz a hám célja. Ha egy sportcsarnokban mászik a falakon, választhat könnyebb, egyszerűbb szerkezetű hámmodelleket. Néha csak két állszíjjal rendelkeznek, mivel ez a szám teljesen elegendő. A falra szerelhető hevederekből hiányozhat a csípőöv beállításának lehetősége is. Mindez azért van így, mert a beltéri sportok nem igényelnek az időjárási körülményekhez igazodó speciális ruházatot. Ha a hámot egyszer felszerelték, az évekig tart további beállítások nélkül. 

Ha hegyet szeretne mászni, akkor mindenképpen fejlettebb hámmodelleket kell választania. Minél igényesebbek és kiszámíthatatlanabbak a körülmények, annál jobb, ha modernebb hámokat választ. Hegymászáskor a tüskék számának legalább kétszer akkorának kell lennie, mint egy mászófal meghódításakor. Érdemes figyelmet fordítani az övbeállító rendszerre, mivel lehetővé kell tennie, hogy különböző típusú ruhákat és különböző mennyiségben viselhessen. A piacon a kevésbé népszerű mászási típusokhoz - skitúrázás, kanyonozás vagy gleccsereken való mászás közben - is találhatsz hámokat. 

Női hegymászó heveder

A női mászóhevederek felépítése némileg eltér a férfiak számára tervezett modellekétől. Kissé eltérő kialakítású derékszíjjal és combhurokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően jobban alkalmazkodik a női alakhoz, de ez nem szabály. Minden test egy kicsit más, ezért érdemes univerzális modelleket is kipróbálni. Másrészt egyes férfiak jobban érzik magukat a nőknek szánt hámokban. A legfontosabb dolog az Ön kényelme mászás közben. 

Mászóheveder gyerekeknek

A gyermekhámok általában teljes hámok, azaz olyan hámok, amelyek nemcsak a csípőt és a combot, hanem a mellkast is fedik. Mindezt azért, hogy a legfiatalabb felhasználók számára a lehető legmagasabb szintű biztonságot biztosítsa. A tizenévesek viszont már dönthetnek a csípőhevederek mellett. 

A hegymászó hevederek típusai 

A Sportanónál többféle hegymászó hevederrel állunk rendelkezésére. Található csípő-, mellkas- és univerzális modell. A kész készleteknek köszönhetően a legszükségesebb hegymászó szerkentyűkkel - karabinerekkel vagy magnéziummal - együtt vásárolhatja meg őket. Olyan bevált gyártók hevedereit kínáljuk, mint a Climbing Technology, a Mammut vagy a Black Diamond. Ha nem tudja, melyik hevedert válassza, forduljon hozzánk! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása