Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Újratölthető szőnyegek

Felfújható és önfúvó szőnyegek - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano üzletben

A regeneráció és az alvás egy hosszú túra után elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Ha többnapos expedícióra vagy kempingezésre indul, érdemes a sátra mellett egy önfelfújható vagy felfújható matraccal is felszerelkeznie. A legmagasabb szintű kényelmet nyújtja sátorban vagy a szabadban való pihenés közben. A Sportanónál gondoskodunk a felfújható és önfúvódó szőnyegek magas minőségéről. Olyan márkák termékeit találja, mint az Easy Camp, Ferrino, Outwell vagy Exped.  

Hogyan működik az önfelfújó szőnyeg?

Az önfelfúvódó matrac a hagyományos felfújható matracok vagy autómatracok alternatívája kempingezéskor. Speciális, nagy sűrűségű habbal van töltve, és az alkalmazott kis kamrák biztosítják, hogy a térfogat a teljes habhoz igazodjon. Az önfelfúvódó szőnyeget nagyfokú kényelem jellemzi használat közben, de felépítéséből adódóan sokkal nehezebb. Egy habréteget tartalmaz, amelyet kellemes tapintású anyaggal borítanak. Amikor a szelepet kinyitják, a hab felfújja magát - kitágul és levegőt szív be. Ennek eredményeként a szőnyeg gyakorlatilag azonnal használatra kész. Ha a szőnyeget keményebbé szeretné tenni, csak kissé fel kell fújnia. 

Vastag, kétszemélyes vagy kétszemélyes szőnyegek - önfelfúvódó és felfújható szőnyegek típusai

Az önfelfúvódó és felfújható szőnyegek típusai között vannak kétszemélyes modellek, amelyek egy felhasználó számára is szolgálhatnak, nagyobb helyet biztosítva. A dupla önfúvó szőnyeg ideális azok számára, akik magas szintű kényelmet és hőszigetelést keresnek.  

A habszivacs vastagságának kiválasztásakor 5 cm vastag önfúvó szőnyeget választhat. Vannak 2,5 cm vagy 10 cm vastagságú modellek is. Általában azonban 5 cm-t tartanak optimálisnak a megfelelő talajszigetelés és kényelem biztosításához. A vékony és könnyű önfúvó szőnyegek vastagsága általában 1,5 cm, 2,5 cm vagy 3,5 cm. 

Felfújható és önfúvódó szőnyegek - mi a különbség, melyiket válasszuk? 

Ha felfújható szőnyeget választ, akkor a felszerelés felfújásához egy pumpát is vigyen magával. Nagyon hasonlóan működik, mint egy felfújható matrac. Csak a kisebb felület és a felhasznált anyag vastagsága jellemzi. Az önfúvó sátoralátét viszont, mint már említettük, a szelep kinyitásakor felfújja magát. 

A két szőnyeg leginkább a felfújás módjában különbözik, és az anyag vastagságában is lehetnek különbségek. Ezenkívül a felfújható szőnyeg könnyebb megoldás, és kevesebb helyet foglal el. Ne feledje azonban, hogy hozzon magával egy pumpát. Másrészt az önfelfújó szőnyeg a szelep kinyitása után azonnal használatra kész. Minden attól függ, hogy milyen típusú túrázást teszel, mennyi csomagot cipelsz, és milyen kényelmi szintet szeretnél.  

Felfújható és önfúvódó szőnyegek - hogyan válasszuk ki a megfelelő modellt?

A szőnyeg kiválasztásakor ügyeljen az építőanyagra. Ezek általában csúszásmentes műanyagból készülnek. Ez megakadályozza, hogy a túrázó ágynemű csúszkáljon vagy a szőnyeg elcsússzon. Ellenőriznie kell a szőnyeg hőszigetelésének szintjét is a talajhoz képest. Ezt befolyásolja a hab vastagsága vagy az anyag, amelyből készült. Ezt az R-érték határozza meg, ahol minél magasabb az R-érték, annál jobb a hőszigetelés.  

Megkülönböztetünk egy téglalap alakú szőnyeget, amely univerzális, és egy olyan szőnyeget, amelynek a lábszárrészén kúpos vágás van, amely az alakhoz alkalmazkodik. Válassza ki a típust a ruházatában lévő szőnyeg tárolókapacitásának és saját igényeinek megfelelően. Ezenkívül a hab rendkívül ellenálló a mechanikai sérülésekkel szemben, és akkor is használható, ha kilyukad. A nagyobb kényelem érdekében választhat önfelfúvódó szőnyeget párnával

A Sportanónál kiváló minőségű felfújható és önfelfújó szőnyegeket talál, amelyeket magával vihet a hegyekbe, kempingbe vagy kempingtúrára. Vegye igénybe professzionális ügyfélszolgálatunkat - segítenek kiválasztani a megfelelő terméket!  

Leírás kibontása Leírás összecsukása