Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Női síruházat

Női síbakancsok - modern és kényelmes modellek a Sportano sportboltban

Ha még csak most kezded a síeléssel kapcsolatos kalandodat, kétségtelenül azon gondolkodsz, hogy milyen legyen a megfelelő női sícipő. Ez a sífelszerelés egyik legfontosabb eleme, amely befolyásolja a síelést és ugyanakkor a lejtőn való kényelmes közlekedést. A Sportano.hu kínálatában olyan neves gyártók kiváló minőségű női sícipőit találja, mint az ATOMIC, HEAD, Salomon, Fischer, Lange, Dalbello vagy Rossignol. Tekintse meg választékunkat a kényelmes és az Ön igényeihez igazított lábbelikért.

A megfelelő női sícipő kiválasztása

A női és férfi síbakancsok kialakítása különbözik, mivel ergonomikusan kell illeszkedniük a testhez. A női csizmák felsőrésze leggyakrabban kissé alacsonyabb és szélesebb, alkalmazkodva a vádli alakjához. A női síbakancsok gyakran rendelkeznek speciális betétekkel a hőveszteség elleni védelem érdekében. Ezek jóval kisebbek, mint a férfi modellek, és az üzletek nagyobb színválasztékot kínálnak. A női csizmák könnyebbek, puhábbak, testre szabottabbak a héjszerkezet tekintetében, és több dizájn- és árnyalatvariációval rendelkeznek.

A megfelelő sícipőmodell kiválasztásakor figyeljen a merevségre, vagyis a flexre. Az indexet egy 60-tól 150-ig terjedő skálán fejezik ki. Minél magasabb a síelő tudásszintje, annál merevebbnek kell lennie a bakancsnak. Ez sokkal hatékonyabban adja át az erőt a lábakról a sílécre. A kezdő női síelők számára a cipő flexének ideális esetben 60 és 70 között kell lennie. A középhaladó síelők számára általában 90 körüli flexet jelent, a haladó síelők számára pedig 90 feletti flexszel rendelkező cipőt.

Hogyan válasszam ki a megfelelő méretű női sícipőt?

A sícipő kiválasztásakor a méret a legfontosabb kérdés. Mérje meg a lábát, majd hasonlítsa össze az eredményt a gyártó által megadott táblázattal. A sícipők méretét a mondo méretskála határozza meg, amely centiméterben van kifejezve, és a lábfej leghosszabb részének felel meg. A sícipőnek pontosan kell illeszkednie a lábfejhez, de a mérés során általában azt tapasztalja, hogy a cipőméret a talpbetét kialakítása miatt fél vagy akár egy számmal nagyobb.

A választott szabásnak a szélesség szempontjából is illeszkednie kell, amelyet LAST-nak neveznek, és a lábfej legszélesebb pontjánál, az elülső lábfejnél mérik. A cipőnek illeszkednie kell az Ön lábszélességéhez, hogy viselése során kényelmesen érezze magát. Ezen kívül fontos a már említett flex, vagyis a cipő merevsége is. A legjobb, ha figyelembe vesszük a síelési képességünket; minél kisebbek vagyunk, annál kevésbé merevnek kell lennie a flexnek. Ezenkívül a sícipők speciális beállítási rendszerekkel vannak felszerelve: számos csattal, rögzítővel vagy tépőzárral, hogy a lábfejhez igazodjanak.

Minőségi női síbakancsokat kínáló márkák

A Sportano.hu női sícipő kategóriájában olyan jól bevált gyártók, mint az ATOMIC, HEAD, Salomon, Fischer, Lange, Dalbello és Rossignol nőknek tervezett professzionális modelljeit találja. Kezdőknek, haladóknak és a legtapasztaltabb síelőknek egyaránt találsz modelleket. Párosítsa a megfelelő modellt a méretéhez, valamint az egyéni ízléséhez, mert számos színváltozatban kínálunk cipőket. Ha nem tudja, hogy melyik vágást válassza, vegye igénybe professzionális ügyfélszolgálatunkat, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő terméket. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása