Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Gyerek sífelszerelés

Gyermek sícipő - biztonságos és kényelmes modellek a Sportano webáruházban 

Szeretné ösztönözni gyermekét a téli tevékenységekre, vagy csak most kezdi a síeléssel kapcsolatos kalandját? Bármilyen szintűek is legyenek, a sporthoz megfelelő felszerelés elengedhetetlen. Mindenekelőtt meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő gyermek síbakancsot választja, amelynek illeszkednie kell gyermeke lábához és igényeihez. Ha biztonságos és kipróbált sícipőmodelleket keres a kicsiknek, nézze meg a Sportano sportbolt kínálatát. Gyermek sícipők széles választékát kínáljuk olyan neves gyártók, mint a Rossignol, Salomon, Nordica, HEAD, Fischer vagy ATOMIC.

Gyermek sícipő - hogyan válasszuk ki a megfelelőt? 

A gyermek síbakancsok különböznek a felnőtt modellektől, sokkal kisebb szélességűek és térfogatúak. A legfiatalabb síelőknek biztonságos és ugyanakkor kényelmes felszereléssel és ruházati cikkekkel kell rendelkezniük, mivel a kisgyermekek mindenféle kellemetlenséget tapasztalnak. Ezen túlmenően a lábbeliknek méretüket tekintve jól illeszkedőnek kell lenniük. A gyermek lába gyorsan nő, ezért célszerű széles körű beállítási lehetőséggel - csattal, nyakkendővel vagy tépőzárral - rendelkező modelleket választani. Minél több csat, annál biztonságosabb és stabilabb lesz a síelés. A beállításnak köszönhetően a lábbeli a lábfejhez igazítható. A legfiatalabb síelők számára, 3 éves korig, az egycsatos megoldások is működnek. A valamivel idősebb gyermekek 8 éves korig választhatnak két vagy három csatos csizmát. A három vagy négy csattal és tépőzárral ellátott modellek mindenképpen a legjobbak.

A gyermekeknek szánt síbakancsok kiválasztásakor fontos figyelni a bakancs merevségére, amelyet a flex index határoz meg. Leggyakrabban nincs ilyen kifejezés a gyermekcsizmákra, mivel a legtöbb esetben a modellek ennek megfelelően puhák és rugalmasak. Az 5-6 éves korú gyermekek esetében azonban érdemes a képességeknek megfelelően beállítani a bakancsot, ahol a kezdők számára egy legfeljebb 50-es flexszel rendelkező cipő lesz a legmegfelelőbb, míg a tapasztaltabb síelőknek a 60-80-as tartományban lévő modellt kell választaniuk.

A megfelelő méretű gyermek sícipő kiválasztása 

A megfelelő méretű gyermek sícipő a legfontosabb szempont vásárláskor. A lábbeli nem lehet túl nagy és nagyobb, mint a kisgyermek lábhossza. Ha egy vagy két számmal nagyobb csizmát választunk, a gyermek fázhat és kényelmetlenül érezheti magát. Ezenkívül a túl laza modell csökkenti a biztonságot a lejtőkön. A gyermek elveszíti az irányítást a sílécek felett, ugyanakkor a lábak nem működnek megfelelően. Először is, a lábfej hosszát pontosan meg kell mérni, és a lábbeliben nem lehet egy centiméternél nagyobb a lazaság. A lábbelit a sízokni fölött is fel kell próbálni, és a kisgyermek nem érezhet nyomást vagy dörzsölődést, amikor felveszi.

Minőségi gyermek síbakancsokat kínáló márkák 

A Sportano.hu sportbolt választékában kiváló minőségű gyermek sícipőket talál különböző méretekben és a tudásszinthez igazodó - kezdő, középhaladó vagy haladó - beállítási lehetőséggel. Nálunk olyan bevált gyártók, mint a Rossignol, Salomon, Nordica, Nordica, HEAD, Fischer vagy ATOMIC bakancsaival lesz felszerelve, ahol professzionális lábbeliket talál. Biztos lehet benne, hogy gyermeke igényeihez igazított termékeket választ, hogy síelés közben maximális kényelmet és biztonságot érezzen. Ha nem tudja, melyik modellt válassza, vegye igénybe professzionális ügyfélszolgálatunkat, hogy segítsen a megfelelő termékek kiválasztásában.

Leírás kibontása Leírás összecsukása