Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Görkorcsolya csapágyak

Rollerblade csapágyak - megbízható és tartós modellek a Sportano üzletben

A görkorcsolyázás egyre népszerűbb tevékenység mind a felnőttek, mind a gyermekek körében. Lehetővé teszi, hogy időt töltsön a szabadban, fejleszti a mozgáskoordinációt, növeli a fittséget, és nagyon szórakoztató. Az inline korcsolya megfelelő kiválasztása nemcsak a kényelemre, hanem a biztonságra is hatással van a korcsolyázás során. Ha a megfelelő modell megvásárlását tervezi, nézze meg a csapágyakat is, amelyek a terepen való mozgás simaságáért felelősek. A Sportano.hu üzlet választékában talál görgőscsapágyakat különböző változatokban és méretekben olyan bevált gyártóktól, mint a FILA, a K2, a Rollerblade vagy a Powerslide.

A görgőscsapágyak típusai és méretei

A legalapvetőbb csapágytípus az ABEC, amelyet füzérben elhelyezett fémgolyókkal terveztek. Leggyakrabban városi és szabadidős korcsolyákban található meg. A speciális golyókon kívül egy zsír is található, amely a csökkentett súrlódásért felelős az utazás során. Az ABEC szimbólum melletti számok: 1, 3, 5, 7 vagy 9 azt jelzik, hogy a kiválasztott modell milyen típusú motorozásra készült. Ezen túlmenően a piacon vannak SG csapágyak is, amelyek szilikonzsírt tartalmaznak, amely révén a gördülési ellenállás alacsonyabb az ABEC-hez képest. Az ILG csapágyak viszont 7 helyett 6 golyóval rendelkeznek, és sokkal nagyobbak, így kisebb a súrlódási ellenállásuk. Ezek a csapágyak is robusztusabbak, és gyakran választják őket dinamikus lovagláshoz.

Mint már említettük, a csapágytípus megjelölését egy szám követi. Minél magasabb a megadott érték, annál kisebb a gördülési ellenállás. Az ABEC 3 és ABEC 5 jelentősen lassabb, mint a 7-es vagy 9-es számjegyű modellek.

Ezenkívül a csapágyak megfelelő méretűek, amire érdemes odafigyelni a vásárláskor. A klasszikus méret általában a 608-as, amely a kezdők és azok számára alkalmas, akik a nyugodt és laza utazást kedvelik. Haladóbb és dinamikusabb versenyzők számára ajánlott 688 vagy 698-as vagy 698-as átmérőjű csapágyakat választani.

A megfelelő görgős csapágyak kiválasztása

A megfelelő csapágyak kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy minél magasabb a csapágyszám, annál gyorsabb és dinamikusabb lesz a korcsolyázás. Az ABEC 5 csapágyak azoknak szólnak, akik a szabadidős és fitneszpályát részesítik előnyben, míg az ABEC 7 vagy 9 a gyors korcsolyázás szerelmeseinek készült modellek. Érdemes tudni, hogy a legsokoldalúbb csapágytípusok az ABEC 5 és az ABEC 7. Minél alacsonyabb a szám a csapágy mellett, annál tartósabb és sérülésállóbb, és annál hosszabb az élettartama.

Vásárlás előtt mérlegelje, hogy milyen vezetési módra fogja használni a csapágyakat. Minél jobb a gördülés, annál jobb csapágyakra van szükség az építőanyagok tekintetében. Ezen kívül figyeljen a borítások kialakítására (egy, két, rögzített vagy levehető).

Minőségi görgős csapágyakat kínáló márkák

A Sportano sportbolt választékában olyan bevált márkák kiváló minőségű görgőscsapágyait találja, mint a FILA, a K2, a Rollerblade vagy a Powerslide. Csapágyakat biztosítunk Önnek szabadidős, városi, dinamikus vagy fitnesz lovagláshoz. Különböző változatokban kínálunk csapágyakat, valamint olyan modelleket, amelyek robusztus és sérülésálló kialakítással rendelkeznek. Ha nem tudja, hogy melyik terméket válassza, vegye igénybe ügyfélszolgálatunkat, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő modelleket.

Leírás kibontása Leírás összecsukása