Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Spinning horgászat

Orsós horgászat: a legjobb felszerelések és kiegészítők a Sportano.hu-on

Az ebbe a kategóriába tartozó Sportano.hu termékek még a legigényesebb horgászfanatikusok elvárásainak is megfelelnek. Az üzlet kínálatában olyan, a profik által elismert márkákat talál, mint a Savage Gear, a DAM vagy az Abu Garcia, amelyek a hobbihorgászok számára is példátlan eredményeket biztosítanak. Az üzletünkben kapható pergető felszereléseket és tartozékokat mindenekelőtt az innovatív technológiák - Line Thru csalik vagy Quick-Drag rendszerek - használata jellemzi. A tapasztalt horgászok figyelmét már a felszerelés alapanyagainak minősége is felkeltette. Itt tartós szénszálról, EVA-habról és PVC-ről van szó

Alapvető felszerelés a pergető halászathoz

A Sportano.hu termékeinek köszönhetően összeállíthat egy, az Ön preferenciáihoz tökéletesen illeszkedő pergető botot. Választékunkban minden olyan elemet megtalál, amely egy megbízható bot összeállításához szükséges, amely lehetővé teszi, hogy számtalan órán át horgászhasson. 

Horgászbotok

Az üzletben kapható botok olyan neves gyártóktól származnak, mint az Abu Garcia, a Savage Gear vagy a Mikado. Termékeiket nemcsak a kiváló minőségű anyagok (pl. japán szénszál, titán, rozsdamentes acél) különböztetik meg, hanem a csapásérzetet és a bot erejét javító technológiák alkalmazása is. Ha a botok érzékenységéről és terelőképességéről van szó, a Savage Gear a vezető, amely termékeit akár nyolc különböző szintre osztja, az UL-től (Ultra Light) az XXH-ig (Extra Heavy). A Sportano.hu-nél tudjuk, hogy minden horgászat, a halfajtól és a víz típusától függően, különböző felszereléseket igényel. A széles választék lehetővé teszi, hogy minden expedícióhoz a tökéletes botot válassza. 

Orsók

Mik a jó orsó jellemzői? Számos irányelv létezik, de a legfontosabbak a csapágyak száma és minősége, a fogaskerék áttétel, a súly és a méret. Mindez és még sok minden más megtalálható az Abu Garcia termékekben. A Revo® orsócsalád könnyű X2-Cräftic™ ötvözött vázszerkezettel, valamint a Magtrax™ fékrendszer és a Carbon Matrix™ vonóerő-rendszer által biztosított nagy teljesítményű és erőteljes kivitelezéssel rendelkezik. Ha ezt azzal a ténnyel kombináljuk, hogy minden Abu Garcia orsó legalább néhány rozsdamentes acél csapágyat tartalmaz, akkor érthető, miért vált ez a felszerelés a csukahorgászok kedvencévé. 

Csalik

A bot mozgatásának sajátos módjain kívül van még egy elem, amely meghatározza a pergető horgászatot - a csalik. Wobblerek, gumik, spinnerek, twisterek - ezek és sok más csali megtalálható a Sportano.hu kínálatában. Az egyes halfajokhoz igazított színekben kapható csalik széles választékát egy közös szempont jellemzi, mégpedig a megkérdőjelezhetetlen minőség. A kategória vezetője a Mikado. A horgászok körében jól ismert márka a részletekre való odafigyelésének köszönhetően kivívta tiszteletüket. Ez látható például a 3D technológiával készült Saira gumiknál, amelyek valósághű méretarányos szerkezetet adnak. Ráadásul ez és a márka más modelljei kézzel festett változatban is kaphatók! 

Horgászzsinórok, fonott zsinórok, pergetőzsinórok

Képzeld el, hogy egy óra birkózás után a halakkal, amikor éppen a hálót akarod feltenni... elszakad a botod zsinórja. Ez valószínűleg a legrosszabb érzés, amit egy horgász átélhet. Hogyan lehet megelőzni? Először is erős és bevált fonott zsinórokkal kell felszerelkeznie. A fonott zsinór határozottan erősebb, mint a hagyományos monofil, ezért általában nagyobb ragadozók, például csuka vagy harcsa fogására használják. A horgászzsinórok egyik legelismertebb gyártója a Berkley, amelynek termékeit megtalálja üzletünkben. Fonott zsinórokat mindenekelőtt tartósságuk jellemzi. Mindegyik több réteg 100% polietilén Dyneema®-ból van fonva, amelyet mászóhurok és golyóálló mellények készítéséhez is használnak. 

Orsós horgászat: kiegészítők és tartozékok

A horgászkészlet összeállítása nem csak a csalik kiválasztását vagy a zsinór feltekerését jelenti. A tökéletes készletet ugyanis könnyen módosíthatónak kell lennie. Még a legtapasztaltabb horgászok is találkoznak a horgászfelszerelések akadozásával vagy összegabalyodásával. Mi a teendő egy ilyen helyzetben? A legjobb, ha előveszi a praktikus horgásztáskát, és felrakja a benne tárolt új csalikat, valamint a végszerelékeket

Táskák és dobozok

Nincs még egy olyan horgásztípus, amelyikben annyi csali és horog lenne lehetséges, mint a pergetőhorgászatban. A legjobb, ha a felszerelést speciálisan erre a célra kialakított zsákokban és dobozokban szállítja. Még a legkisebb tasakokkal is könnyedén szállíthat akár néhány tucat wobblert, gumit vagy pörgettyűt. A Savage Gear hátizsák például nem kevesebb, mint 23 literes kapacitással rendelkezik! 

Végtartozékok

Amikor a pergető horgászatról beszélünk, nem lehet nem megemlíteni a végszerelékeket. Az egyik legfontosabb tartozék ebben a horgászattípusban a horogkerék. A pergető horgászat lényege a csali mozgására való törekvés. A bot minden rántása és rángása egy ponton megzavarhatja a zsinórt. Az orsó a kialakításának köszönhetően megakadályozza a zsinór megcsavarodását, ugyanakkor lehetővé teszi a csali szabad mozgását. Ha a jigelést, a twitchinget vagy akár a drop shotot kedveli, mindenképpen nézze meg ezt a kategóriát. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása