Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Strandröplabdák

Strandröplabdák - a legjobb modellek a Sportano.hu-nál

A strandröplabda egy olyan sportág, amely világszerte egyre nagyobb elismertségre tesz szert mind a játékosok, mind az amatőrök körében. Nem csoda, hiszen ez a sport a fizikai aktivitást, a szabadban való kikapcsolódást és a sportverseny izgalmát ötvözi. Ahhoz azonban, hogy teljes mértékben élvezhessük a játékot a homokon, elengedhetetlen a megfelelő felszerelés - és ennek egyik kulcseleme a strandröplabda.

A jó strandröplabda jellemzői

Az ideális strandröplabdának a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

  • Megfelelő méret és súly - a labda átmérője körülbelül 66-68 cm, súlya pedig 260 és 280 gramm között legyen;
  • Jó fogás - a labdának jó fogást kell biztosítania, még akkor is, ha a keze izzadt vagy vizes;
  • Lágyság - a strandröplabdának kissé puhának kell lennie, csökkentve a sérülés kockázatát a homokon való játék során;
  • Tartósság - a labdának ellen kell állnia a kopásnak, a kopásnak és az időjárási körülményeknek (nap, víz, homok);
  • Láthatóság - a labda élénk színei miatt könnyen észrevehető a homokban és a vízben.

A strandröplabdák anyagai és szerkezete

A strandröplabdákhoz leggyakrabban használt anyagok szintetikus bőrök, például poliuretán vagy PVC. A műbőr tartós, könnyen tisztítható és jó tapadást biztosít. Az innovatív technológia lehetővé teszi azt is, hogy a labdák vízállóbbak és UV-állóbbak legyenek.

A strandröplabda építésénél a varrás minősége és a panelek egymáshoz való illesztésének módja is fontos. A paneleket lehet varrni vagy ragasztani - mindkét módszernek megvannak az előnyei és hátrányai. A ragasztott labdák általában jobb vízállósággal rendelkeznek, mint a varrott labdák, amelyek viszont hagyományosabb megjelenést és érzetet nyújthatnak a kezeknek.

A labda belsejében egy légkamra is található, amely a megfelelő nyomás fenntartásáért felelős a labdán belül. A légkamrákhoz használt anyagok általában természetes latex vagy butil. A latexkamrák rugalmasabbak, de gyorsabban veszítik el a levegőt, míg a butilkamrák tömörebbek, de valamivel kevésbé rugalmasak.

Strandröplabda vs. teremröplabda - különbségek

Bár a strand- és a teremröplabda első pillantásra hasonlónak tűnik, a kettő között van néhány fontos különbség:

  • Súly és puhaság - a strandröplabdák valamivel könnyebbek és puhábbak, mint a beltéri röplabdák, ami a puha talajon, például homokon való játékhoz igazodik.
  • Felület - a strandröplabdák speciális felülettel rendelkeznek a jobb tapadás érdekében, még nedves állapotban is, ami azért fontos, mert a strandon való játék során gyakrabban érintkeznek a vízzel.
  • Anyagok - a strandröplabdák általában víz- és napállóbb anyagokból készülnek, mint a beltéri röplabdák.
  • Alak és méret - a strandröplabdák alakja és mérete némileg eltérhet a beltéri labdákétól, bár a különbségek általában csekélyek.

Ha tudod, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy strandröplabdának, és mi a különbség a beltéri labdához képest, tudatosan választhatod ki a megfelelő felszerelést, hogy a strandröplabdát a lehető legteljesebb mértékben és a legmagasabb szinten élvezhesd. Ne feledje, hogy érdemes befektetni egy jó minőségű labdába, mivel az a sikeres játék kulcsfontosságú eleme, és befolyásolja az érzést, amikor a homokon versenyez.

Leírás kibontása Leírás összecsukása