Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Síkesztyűk

Sí kesztyű, vagy meleg és kényelmes modellek a Sportano-nál 

A megfelelő síkesztyűt keresi, hogy hatékonyan védje kezét a hidegtől? A síkesztyű a sífelszerelés egyik alapvető felszerelése. Felelősek a melegség és a hideg, eső vagy hó elleni védelem biztosításáért, és garantálják a mozgás pontosságát. A Sportano üzletben női síelőkesztyűket, gyermek síelőkesztyűket és férfi síelőkesztyűket talál olyan ismert gyártóktól, mint a ZIENER, Reusch, Quiksilver, LEVEL, Roxy, Rossignol, DC, Roxy, Peak Performance, Viking és Therm-ic

Egyujjas síelő kesztyűk és más típusok közül választhatsz 

A síeléshez használt kesztyű típusok között találhatunk egyujjas és ötujjas síelő kesztyűket. Az előbbieket a jó hideg elleni szigetelés jellemzi, és két rekeszből állnak: egy a hüvelykujjnak és egy az ujjaknak. Ez a megoldás segít melegen tartani, de sokkal kevesebb mozgásszabadságot biztosít. A női egyujjas síkesztyűk és a férfi egyujjas síkesztyűk különböző méretekben és színválasztékban kaphatók. Ezek a kesztyűk a gyermekek számára is népszerű kesztyűtípusok, mivel megvédik a gyermek kezét a kihűléstől.  

Az ötujjas síelő kesztyűk viszont kényelmes mozgást biztosítanak, és könnyen rögzíthetjük bennük a kötéseket vagy tarthatjuk bennük a botokat. Ezek azonban kevésbé hőszigeteltek. 

A megfelelő síelő kesztyű kiválasztása 

A megfelelő síkesztyű kiválasztásakor figyeljünk az anyagra. Mindenekelőtt érdemes vízálló síelő kesztyűt választani - vízállónak kell lennie, mivel a belsejébe kerülő nedvesség lehűti a testet. A kesztyűket légáteresztő anyagokból kell tervezni, membránnal ellátva a hideg vagy a nedvesség elleni védelem érdekében. A szintetikus anyagok, azaz a poliészter, poliamid, elasztán vagy nejlon a legmegfelelőbbek. A szintetikus szigetelések kiváló hőszigetelést biztosítanak, miközben nedvességállóak maradnak.  

A vízálló membránokat vízoszlopmagasság paraméterrel adják meg. A körülbelül 3000-5000 mm paraméterű membrán védelmet nyújt a könnyű eső ellen, míg a 10000 mm-ig terjedő membrán garantáltan optimális védelmet nyújt a nedvesség ellen. Másrészt a 10000 mm feletti membránnal ellátott kesztyűk magas védelmet nyújtanak a nedvesség ellen. Szintén népszerű a DWR technológia használata, amely a nedvességet az anyag felületén siklásra készteti. 

A síelőkesztyűket az is megkülönbözteti, hogy hosszúkás szabásuk révén könnyen a kabát ujjába dughatók, hogy védelmet nyújtsanak a kihűlés, valamint a víz és a hó bejutása ellen. Ezen kívül a kesztyűknek állítható rögzítéssel kell rendelkezniük, hogy szorosan illeszkedjenek a kéz formájához, és a csúszásmentes bevonat is hasznosnak bizonyul. Az olyan kiegészítő funkciók, mint a kesztyűnél lévő klipsz vagy szalag megkönnyítik a tárolást és megakadályozzák a kesztyű elvesztését.  

Sí-kesztyűk nemspecifikus kiválasztása 

A síelő kesztyű kiválasztásakor a legfontosabb a megfelelő méret kiválasztása. A túl kicsi modell kényelmetlenséget és dörzsölődést okoz, miközben korlátozza a mozgás szabadságát és pontosságát. Másrészt a túl nagy kesztyűk lecsúszhatnak a kézről, és könnyebben átengedhetik a hideg levegőt és a havat. Vásárlás előtt érdemes megmérni a kezét, vagy felpróbálni a különböző méreteket, hogy lássa, melyik modell lesz a legmegfelelőbb. A kesztyűket nemek szerint kell kiválasztani, a nőknek, férfiaknak és gyermekeknek szánt termékekkel.  

Nálunk a legfiatalabb síelők kezéhez illő méretben talál lányoknak való síelő kesztyűt és fiúknak való egyujjas vagy ötujjas síelő kesztyűt. Ezenkívül a szín- és grafikai változatok széles választéka biztosan tetszeni fog a gyerekeknek. A női és a férfi síkesztyűk viszont olyan modellek, amelyek méretben és színváltozatokban különböznek egymástól. A férfi kesztyűk általában nagyobbak és terjedelmesebbek, mint a női modellek. A Rossignol női síkesztyű, a Rossignol férfi síkesztyű és a Reusch síkesztyű megfelelő modellek lehetnek. 

Sí kesztyűk - mely márkákra érdemes fogadni? 

A Sportano.hu kínálatában olyan bevált márkák kiváló minőségű síelőkesztyűit találja, mint a ZIENER, Volcom, LEKI, Reusch, Quiksilver, LEVEL, Roxy, Rossignol, DC, Roxy, LEGO, Peak Performance, Viking, Dainese vagy Therm-ic. A légáteresztő membránok és a modern anyagtechnológiák hatékony védelmet nyújtanak a víz és a hó ellen, ugyanakkor lehetővé teszik az izzadság távozását. Ez szárazon és melegen tartja a kezét, bármilyen körülmények között is legyen.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása