Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Turisztikai kések

Turisztikai kęsek - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano.hu üzletben

A turisztikai kések minden szabadtéri kirándulás elválaszthatatlan elemei. A megfelelő kempingkés kiválasztásakor több jellemzőre is érdemes odafigyelni, mint a súly, a funkcionalitás és a tartósság. A turisztikai kések választéka óriási, és ezek között kétféle van: fix és összecsukható kés. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, így a választás a felhasználó preferenciáitól és az általa végezni kívánt tevékenység típusától függ. A Sportano.hu sportáruházban olyan bevált márkák túrakéseit találja, mint a Gerber vagy a Primus.

Turisztikai kések fajtái - fix és összecsukható kések

A kempingkések típusai fontos téma, amelyet tudnia kell a megfelelő eszköz vásárlása előtt. A túrakés nagyon népszerű és nélkülözhetetlen eszköz a túrázásban, hegymászásban és más szabadtéri tevékenységekben. Két típusra oszthatók: rögzített és összecsukható késekre.

A fix kések olyan eszközök, amelyeket egyetlen, változatlan forma jellemez. A penge a nyélhez van rögzítve, ami nagyon tartóssá teszi. A rögzített kések általában nagyobbak és funkcionálisabbak, mint az összecsukható kések. Legfőbb előnyük a nagy vágóerő és a tartósság, amely alkalmassá teszi őket nehezebb munkákra is, mint például fa aprítása vagy ágak metszése. A rögzített kések tisztítása is könnyebb, mivel nincs összecsukható mechanizmusuk.

Az összecsukható kések olyan eszközök, amelyek félbehajthatók, így kényelmesebbek és könnyebben hordozhatók. Előnyük a kisebb súly és a kisebb méretek, ami azt jelenti, hogy zsebben vagy hátizsákban is elrejthetők. Az összecsukható kések összecsukható mechanizmusokkal rendelkeznek , amelyek révén a penge könnyen összecsukható és a fogantyúba rejthető. Az összecsukható kések pengéi általában kisebbek, mint a rögzített késeké, de még mindig élesek és működőképesek.

A rögzített kés és az összecsukható kés közötti választás a felhasználó preferenciáitól és a kívánt tevékenység típusától függ. Ha késre van szüksége nehezebb munkákhoz, például famegmunkáláshoz, akkor fontolja meg egy fix kés vásárlását. Ha viszont a könnyű munkákhoz keresünk egy praktikusabb eszközt, mint például élelmiszerek vágásához vagy konzervnyitáshoz, akkor az összecsukható kések a legjobb választás.

A turistakés jellemzői, amelyekre érdemes odafigyelni - súly, funkcionalitás és tartósság

A turisztikai kések olyan eszközök, amelyek szükségesek minden kiránduláshoz, táborozáshoz vagy más szabadtéri tevékenységhez. Érdemes odafigyelni több olyan tulajdonságra, amelyek befolyásolják a turistakés minőségét és hasznosságát.

  • Súly - ez egy nagyon fontos funkció, amely befolyásolja a használat kényelmét. Minél könnyebb, annál könnyebben szállítható és használható. Ez különösen fontos hosszú túrák vagy egyéb olyan tevékenységek során, amelyeknél hosszabb ideig kell viselni a felszerelést. Az összecsukható kések esetében a súly még fontosabb, mert az ilyen kések kézreállóbbak, ugyanakkor nagyobb valószínűséggel csúsznak a zsebben.
  • Funkcionalitás - ez egy másik funkció, amelyre érdemes odafigyelni a turisztikai kés kiválasztásakor. Minél funkcionálisabb, annál sokoldalúbb és hasznosabb a különféle tevékenységek során. Egy jó kemping késnek olyan pengével kell rendelkeznie, amely képes vágni, bevágni, faragni és vágni. A kés markolatának jó fogást kell biztosítania, és használat közben nem kell lecsúsznia a kézről. Összecsukható kések esetén érdemes odafigyelni a penge összecsukásának egyszerűségére és biztonságára.
  • Tartósság - ez egy kulcsfontosságú tulajdonság, mert a késeket nehéz körülmények között használják, például esőben, szélben vagy hidegben. A kempingkés pengéjének kiváló minőségű acélból vagy más olyan anyagból kell készülnie, amely hosszú ideig biztosítja az élességet és a tartósságot. A kés markolatának tartósnak és ellenállónak kell lennie a mechanikai sérülésekkel és az időjárási viszonyokkal szemben.
Leírás kibontása Leírás összecsukása