Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Túrázó botok

Túrabotok: nordic walking, trekking és hegyi gyaloglás

A túrabotok a felszerelés egyik alapvető eleme mindazok számára, akik rövidebb-hosszabb expedíciókra indulnak. Ezeket a túrázás típusának, a tereptípusnak, a gyaloglás intenzitásának és a felhasználó fejlettségi szintjének megfelelően kell kiválasztani. A Sportano kínálatában a legjobb minőségű nordic walking és trekking botokat találja meg, kizárólag a legjobb márkákból. 

Hogyan válasszunk túrabotot a nordic walkinghoz? Tippek 

A nordic walking botokat mindenekelőtt a sportoló magasságához kell igazítani. Ezért nagy népszerűségnek örvendenek a teleszkópos oszlopok, amelyek hossza szabadon állítható. Gyártótól függően különböző beállítási rendszerekkel rendelkeznek, például speciális külső bilincsekkel vagy gombokkal. 

Egy másik fontos szempont a nordic walking botok kiválasztásakor a hurok. Ez egy feltűnésmentes, de fontos csuklópánt, amelyet a fogantyú magasságában helyeztek el. Felelős a megfelelő járástechnika fenntartásáért. A huroknak állíthatónak kell lennie, hogy optimálisan a csuklóhoz igazodjon. Biztonságosan meg kell fognia a kezet, ugyanakkor nem szabad nyomást gyakorolnia.   

A kiváló minőségű nordic walking botok markolatai profilozottak és tartós anyagokból készülnek, amelyek ugyanakkor garantálják a kényelmes fogást. Előállításukhoz kiváló minőségű műanyagot vagy természetes parafát használnak. Ennek köszönhetően kellemes tapintásúak, és nem okoznak kézsérüléseket. 

A hegy a nordic walking botnak az a része, amely közvetlenül érintkezik a talajjal. Ha a túrára puha, burkolatlan terepen kerül sor, akkor a hegyet szabadon kell hagyni, hogy szabadon süllyedjen a talajba, és további stabilitást biztosítson. Ha a talaj vagy a hó rendkívül sáros, a Nordic Walking botnak speciális lemezeket kell tartalmaznia, amelyek korlátozzák a lándzsahegy behatolásának mértékét. A gumidugók jól jönnek, ha kemény talajon, pl. betonon járunk, hogy tompítsák az ütés hangját, és megvédjék a rudat és a járdát a sérülésektől.   

A kiváló minőségű nordic walking botok ütéscsillapító rendszerrel is fel vannak szerelve. Ennek köszönhetően a csuklója még jobban védve van a megerőltetéstől, maga a túra pedig simábbá és kényelmesebbé válik.   

A túrabotok típusai a Sportano kínálatában

A túrabotokat a tevékenység típusának megfelelően kell kiválasztani. Így betöltik funkciójukat, és védelmet nyújtanak az esetleges sérülések ellen.  

A túrabotok tehermentesítik a gerincet, valamint támaszt és stabilizálást biztosítanak. Változó terepen és különböző intenzitású túrázásra alkalmasak. Az egyenetlen felületeken is segítik az egyensúly fenntartását. Például a LEKI márkájú, kiváló minőségű karbonból készült, parafa nyéllel és CLD magzárral ellátott, egyszerű összecsukható rendszerrel ellátott botok.   

A profi nordic walking botoknak könnyűnek és kényelmesnek kell lenniük. Például a Trecime Tour karbon botok puha és tartós EVA habból készült fogantyúval és a Wing Lock System zárási technológiával, amely biztos fogást és stabilitást garantál a szabadidős túrázás során.  

A dinamikusabb turizmus kedvelőinek érdemes a LEKI hegyi futáshoz való túrabotjaihoz nyúlniuk. A bennük alkalmazott Trigger Shark 2.0 rendszer biztosítja a kéz tehermentesítését és az erő hatékony átvitelét a lenyomáskor. A LEKI túrabotok egy gombnyomással állíthatóak, így minden felhasználó könnyedén beállíthatja őket a saját magasságához. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása