Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Trekking és túrázó hátizsákok

Trekking és túra hátizsákok - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano üzletben

A túra- és trekking hátizsákok nélkülözhetetlen felszerelések mindenkinek, aki túrázást, kempingezést vagy expedíciót tervez. Ezeket a hátizsákokat kifejezetten különféle tárgyak, például élelmiszer, víz, ruházat, sátor, hálózsák vagy túrafelszerelés szállítására tervezték. Különböző típusú túra- és trekking hátizsákok léteznek, amelyek mérete, kapacitása, alakja és különleges tulajdonságai különböznek egymástól. Többek között a következők közül választhatunk: egynapos, hétvégi, többnapos, expedíciós hátizsákok, vagy speciális hátizsákok fényképészeti felszereléshez vagy síeléshez. A Sportano.hu oldalon professzionális trekking és túra hátizsákokat talál olyan népszerű márkáktól, mint pl Alpinus, Osprey, Gregory, The North Face, deuter, Jack Wolfskin, Mammut, Thule, Lowe Alpine vagy Black Diamond.

Tartósság és ergonomikus forma - a hátizsákok legfontosabb jellemzői

A túra és trekking hátizsákok egyik legfontosabb tulajdonsága a tartósság. A jó minőségű anyagok és a gondos megmunkálás a hátizsákot ellenállóvá teszi a mechanikai sérülésekkel és az időjárási viszonyokkal, például esővel vagy hóval szemben. Ezenkívül a hátizsák ergonomikus formája hosszú időn keresztül is biztosítja a kényelmet. A hátizsáknak a háthoz kell tapadnia, jól el kell osztania a súlyt a vállakon és a hát alsó részén, ami megakadályozza a fájdalmat és az izomfeszülést.

Rekeszek térfogata és száma – hogyan válasszuk ki a megfelelő hátizsákot?

Túra- vagy trekking hátizsák kiválasztásakor ügyeljen annak befogadóképességére és a rekeszek számára. A hátizsák befogadóképessége igazodjon az utazás típusához és a szállított poggyász mennyiségéhez. Az egynapos hátizsákok űrtartalma általában 30 liter, a hétvégi hátizsákok 30-50 literesek, a többnaposok pedig 50 liter felettiek. A hátizsák rekeszeinek száma azért is fontos, mert jobb rendszerezést tesz lehetővé, és könnyebben hozzáférhet a hordozott tárgyakhoz.

Szellőztető rendszerek - viselési kényelem nehéz körülmények között

Különböző időjárási körülmények között tett kirándulások és expedíciók során fontos a jó szellőzőrendszer biztosítása a hát számára. A modern túra- és trekking hátizsákok szellőzőrendszerekkel vannak felszerelve, amelyek javítják a légáramlást és megakadályozzák a hát izzadását. A legnépszerűbb rendszerek közé tartozik AirContact, Aircomfort vagy VentActive.

Vízálló és védi felszerelését – minden időjárási viszonyok között használható hátizsák

A túra- és trekking hátizsákok másik fontos tulajdonsága a vízállóság. Hegyi utak, síelés vagy nehéz terepen tett kirándulások során a hátizsák vízzel, hóval vagy sárral érintkezik. Ezért fontos, hogy a hátizsák vízálló anyagokból készüljön, vagy speciális huzattal vagy tokkal rendelkezzen a nedvesség ellen. Ezenkívül néhány hátizsák speciális zsebekkel vagy rögzítőrendszerekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a felszerelések, például fényképezőgép, laptop vagy sísisak biztonságos szállítását.

A pántok beállítása és az alakhoz igazítás - a hátizsákok fontos funkciója

A hátizsákot a felhasználó alakjához és egyéni igényeihez igazítani rendkívül fontos a viselési kényelem biztosítása érdekében. Ezért fontos, hogy a hátizsák állítható pántokkal és egyéb elemekkel, például derékövvel rendelkezzen. Ez lehetővé teszi, hogy a hátizsák jobban illeszkedjen a testhez, ami megakadályozza a hátfájást, a vállfájdalmat és az izomfeszülést.

Könnyű és funkcionális hátizsákok túrázáshoz, kempingezéshez és expedíciókhoz

A túra- és trekking hátizsákok utolsó, de ugyanolyan fontos jellemzője a könnyűség és a funkcionalitás. A könnyű hátizsákok lehetővé teszik a szabad mozgást túrázás és expedíciók során, ami különösen fontos nehéz terepen. Ezenkívül a hátizsákok funkcionalitása abban rejlik, hogy különféle tárgyakat hordozhatnak, valamint kényelmesen és biztonságosan szállíthatók.

Leírás kibontása Leírás összecsukása