Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Rack típusú medencék

Rack medencék - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano webáruházban 

A kerti medencék kiváló lehetőséget nyújtanak a forró napokon a felnőttek és a gyermekek számára egyaránt a vízi tevékenységekhez. Bizonyára mindenki, akinek van kertje vagy elég hely, igazi pihenő- és rekreációs területet szeretne létrehozni. Ehhez érdemes egy olyan vázas medencével felszerelkeznie, amely robusztus és masszív konstrukcióval rendelkezik, amely sikeresen kibírja az egész nyári szezont. A keretes medencetípusok között talál kerek vagy téglalap alakú medencéket, amelyek nagyszámú ember befogadására alkalmasak. Sportano üzletünkben olyan neves márkák kiváló minőségű keretmedencéit találja, mint a Bestway. Biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő medencemodellt. 

Kerti, téglalap alakú, fedett vagy gyermekmedencék - kerti medencék típusai és fajtái 

A keretes medencék típusai között találhatunk téglalap és kör alakú keretes medencét, fedett keretes medencét vagy gyermek keretes medencét. Mindenekelőtt alakjuk és méreteik különböznek egymástól. Válasszon olyan medencét, amely megfelel a rendelkezésre álló helynek és a használóknak. A leggyakoribb választás a kerek vagy téglalap alakú medence, amely nagyszámú ember befogadására alkalmas. Ha a víz tisztán tartása és a törmeléktől való mentesítés fontos, akkor a fedett keretes medence a megfelelő megoldás. A gyermekmedencék általában kisebb méretűek, vagy további biztonsági funkciókkal rendelkeznek. A keretes medence nagyszerű választás a kertben, mivel sokkal tartósabb, mint más medencetípusok. 

Hogyan válasszon egy állványos medencét? 

A keretmedence kiválasztásakor gondoljon a megfelelő méretre, mivel az ilyen típusú medencék sokkal nagyobbak, mint más modellek, ezért becsülje meg, hogy mennyi hely áll rendelkezésére. Ha a kertje nem túl nagy, egy kisebb medence jobban fog működni. Válassza ki a megfelelő formát is - téglalap vagy kerek. Általában a téglalap alakú keretes medence több helyet foglal el, de több helyet biztosít az úszáshoz. Fordítson figyelmet az építőanyagra és a keret kialakítására, ahol általában a műanyag, amelyből a medencét tervezték, masszív anyagból készült, szilárd vázzal. Az is jó ötlet, ha olyan medencét választ, amelyik fedéssel rendelkezik, hogy a törmeléket távol tartsa.  

Rack medence mérete 

Az állványos medencék stabil felépítésüknek és robusztus anyagaiknak köszönhetően nagyszámú ember befogadására alkalmasak, ezért nagyok és magasak lehetnek. A legnépszerűbb medencék 3 vagy 4 méter átmérőjűek, mind a kerek, mind a téglalap alakú modellek esetében. Ha a medencét kisgyermekek fogják használni, válasszon sokkal kisebb, sekélyebb aljú termékeket.  

A megfelelő modellek közé tartozik a 305x76-os, a 305x100-as, a 366x76-os, a 366x100-as, a 366x122-es és a 457x122-es keretes medence. A Sportanónál a medenceméretek széles skáláját találja, így a megfelelő modellt az Ön igényeihez - a rendelkezésre álló helyhez és a használók számához - igazíthatja. Téglalap alakú medencék esetén válassza a 300x200-as vagy a 400x200-as téglalap alakú keretmedencét.   

Hogyan válasszon gyermekmedencét? 

A gyermekmedence olyan nagyobb gyermekek számára készült, akik már elsajátították az úszást, és jól érzik magukat a vízben. A kisgyermekek számára a felfújható medencék sokkal jobban beválnak, és ahogy a gyermeke nagyobb lesz, úgy használhatja az állványos medencéket is. A masszív falaknak köszönhetően a medencét a tartóállványok tartják a helyén, és a nagy méret lehetővé teszi, hogy több ember is úszhasson benne. 

Ha kis modellt keres, válasszon egy kis keretes medencét, amelynek az alja sekély és sokkal alacsonyabb, így gyermeke biztonságosan és kényelmesen úszhat. Gyermekek esetében érdemes további eszközökkel felszerelkezni, például létrával vagy a víz felszínén lévő támasztóelemekkel - bójákkal, úszómatracokkal vagy felfújható kerekekkel

Rack medence fedéssel vagy anélkül? 

A medencetakaró elengedhetetlen kellék, amely segít tisztán tartani a vizet. Amikor a medence széthúzva és használatban van, a szél és a kedvezőtlen időjárási körülmények befolyásolják a szennyeződések vagy szennyeződések felhalmozódását. A fedél véd az esővíz bejutása ellen, és megakadályozza a víz lehűlését is, különösen, ha napelemes fedelet választ. A fedélnek speciális nyílásokkal kell rendelkeznie, amelyek a megfelelő légáramlásért felelősek. A legjobb, ha egy keretmedencét választunk fedéssel, vagy külön vásároljuk meg az elemet, hogy a vizet tisztán tartsuk.  

Hogyan ápolja a tönkretett medencét? 

Ha tisztán szeretné tartani a vizet, válasszon egy szűrőszivattyúval ellátott állványos medencét, amelyet arra terveztek, hogy megtisztítsa a vizet a szennyeződésektől. A medence vize egy zárt rendszerben kering, ahol egy tömlőn keresztül a szivattyúhoz áramlik, majd a megtisztított víz visszakerül a medencébe. A víz tisztán tartásához klór és tisztítószerek formájában lévő medencekémiai szerek is használhatók. Ha további felszerelést keres medencéje tisztításához, a medenceporszívó kiválóan alkalmas a fenék és a falak szennyeződésektől vagy homoktól való megtisztítására. Körülbelül 7-10 naponta érdemes a medence vizének 5-10%-át friss vízzel helyettesíteni. Győződjön meg arról is, hogy van-e napfénytető vagy medencefedél, hogy korlátozza a szennyeződések bejutását. 

Ezenkívül az állványozott medencét lehetőleg sík felületre kell helyezni, amely mentes a kövektől vagy más éles elemektől. Jó ötlet létrát vásárolni a medencéhez, különösen, ha magas modellt választ, így a be- és kiszállás nemcsak kényelmes, hanem biztonságos is lesz, és nem károsítja a medence falát.  

Magas minőségű keretmedencéket kínáló cégek és márkák 

A Sportanónál a Bestway professzionális márka kerti kerti kerti medencéit találja, ahol a modellek között kerek vagy téglalap alakú medencékkel is felszerelkezhet. Az első változat a klasszikus medencék, amelyek nagyszerűek az egésznek. Stabil konstrukcióból készülnek, és az acélkeret a FrameLink™ rendszerrel van felszerelve, amely garantálja a szilárd vázösszekötést. A DuraPlus™ bélés viszont tartós anyagból készül, amely ellenáll a kilyukadásoknak. A Bestway téglalap alakú medencéi emellett nagyobb számú ember befogadására is alkalmasak, és a Superior Frame Design korróziógátló bevonattal és 4 rétegű szalaggal ellátott keretnek köszönhetően tartósak is. Egy olyan megoldás, mint a Seal&Lock System™ biztosítja a szivárgással és a sérülésekkel szembeni ellenállást. A Chemconnect™ adagoló garantálja a stabil klórszintet és tisztán tartja a vizet. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása