Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Röplabdák beltéri röplabdához

Beltéri röplabda labdák a Sportano.hu-nél

A teremröplabda, más néven indoor röplabda, világszerte rendkívül népszerű sportág, amelyet amatőrök és profik egyaránt űznek. Ez a dinamikus és izgalmas játék ötvözi a gyorsaságot, a pontosságot, az erőt és a csapatkémiát, így minden találkozó rengeteg izgalmat tartogat a játékosok és a szurkolók számára. Az egyik legfontosabb elem, amely befolyásolja a teremröplabdameccs minőségét, a megfelelő labda. A megfelelő labda kiválasztása jelentősen befolyásolhatja a játékosok játékszintjét, kényelmét és biztonságát, ezért érdemes tudni, mire érdemes figyelni a teremröplabda vásárlásakor. A Sportano.hu oldalon kiváló minőségű beltéri röplabdákat találsz olyan professzionális márkáktól, mint a SELECT, a Joma, a Mikasa és a Wilson.

Az ideális beltéri röplabda labda jellemzői

A beltéri röplabdának meg kell felelnie néhány alapvető követelménynek a legjobb játékélmény biztosítása érdekében. Íme az ideális beltéri röplabda legfontosabb jellemzői:

  • Megfelelő súly és méret - a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) előírásai szerint a hivatalos teremröplabdáknak meghatározott súlyúnak és méretűnek kell lenniük. A férfiak esetében a labda súlyának 260-280 gramm körül kell lennie, a kerületének pedig 65-67 cm-nek. A nők esetében a labda súlyának körülbelül 260-280 grammnak kell lennie, a kerületnek pedig 65-67 cm-nek.
  • Megfelelő nyomás - a labdát a megfelelő nyomásszintre kell tölteni levegővel, hogy a játék során megfelelő irányítást biztosítson. Általában a nyomás 0,30 és 0,325 kg/cm² között van.
  • Kiegyensúlyozott - az ideális beltéri röplabdának kiegyensúlyozottnak kell lennie, ami azt jelenti, hogy nem lehetnek olyan dudorok vagy deformitások, amelyek befolyásolhatják a röppályáját.
  • Tartósság és kopásállóság - a röplabdának kiváló minőségű anyagokból kell készülnie, amelyek hosszú élettartamot biztosítanak és ellenállnak a kopásnak.

A beltéri röplabdák anyagai és szerkezete

A legtöbb beltéri röplabda mikroszálból, műbőrből vagy az anyagok keverékéből készül. A mikroszálból készült labdák könnyűek, puhák és rendkívül tartósak. A szintetikus bőr, amelyet gyakran a tartóssága miatt használnak, szintén jó labdakezelést biztosít.

A labdák felépítését tekintve általában varrott vagy ragasztott labdák, amelyek külső felületét a labda lapjai alkotják. A varrott labdák általában tartósabbak és jobb repülési tulajdonságokkal rendelkeznek, míg a ragasztott labdák jobbak a vízállóság szempontjából. A labda felületén lévő panelek száma változhat - minél több a panelek száma, annál gömbölyűbb a labda alakja és annál jobb a játék közbeni irányíthatóság. Érdemes megnézni a varrás minőségét és magának a labdafelületnek a minőségét is.

A beltéri röplabdák népszerű márkái és modelljei

A piacon különböző márkájú és típusú beltéri röplabdák vannak forgalomban. Íme néhány népszerű márka, amelyet érdemes figyelembe venni:

  • Mikasa - a röplabdák egyik vezető gyártója. Zászlóshajó modelljük, az MVA200 a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) hivatalos labdája, és a legtöbb nemzetközi versenyen használják. Az MVA200 mikroszálas anyagból készül, és 8 panellel rendelkezik a játék közbeni kiváló irányíthatóság érdekében.
  • Molten - egy másik híres márka a röplabdák világában. A V5M5000 modell az egyik legjobb beltéri röplabdájuk. Kiváló minőségű szintetikus bőrből készült, tartósságot, puhaságot és kiváló repülési tulajdonságokat biztosít.
  • Tachikara - A japán Tachikara cég kiváló minőségű röplabdákat kínál, mint például a Sensi-Tec modell, amely a szintetikus bőrt és a laminációs technológiát kombinálja, hogy puhaságot, tartósságot és kontrollt biztosítson a játék során.
  • Wilson - szintén jól ismert márka a röplabdapiacon. Az AV5000S az egyik legjobb beltéri röplabdájuk, amely kiváló minőségű műbőrből készül, és kiváló repülést és irányítást biztosít.

A megfelelő beltéri röplabda kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a játékosok igényeit, a játék szintjét és a költségvetést is. Ne feledje azt sem, hogy a labda nyomásának rendszeres ellenőrzése és a labda ápolása meghosszabbítja a labda élettartamát, és a lehető legjobb játékélményt teszi lehetővé.

Leírás kibontása Leírás összecsukása