Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Erősítő eszközök -> Egykezes súlyzók -> Súlyok

Súlyzók, kettlebell és súlyok - válassza ki a megfelelő felszerelést a Sportano shopban 

A Sportano súlyzók, kettlebellek és súlyok kategóriájában szilárd súlyok kaphatók különböző súlyokban, színekben és formákban az erőnléti eszközök gyártásának vezető gyártóitól, többek között: HMS, Body Sculpture, Bowflex, Bushido, Gipara, Technogym, Thorn Fit vagy Schildkröt. Az ilyen típusú berendezések lehetővé teszik többek között a kar- és lábizmok fejlesztését és erősítését, illetve a sziluett karcsúsítását. A nagyobb mozgástartomány és a magas frekvencia révén javítja a gyakorlatok hatékonyságát. Ráadásul nem foglalnak sok helyet, így könnyen tárolhatók. 

Gyakorló súlyzók 2, 5, 10 vagy 20 kg - hogyan válasszuk ki a megfelelő súlyt?

A súlyzók súlyát a saját tapasztalatodhoz, az edzés típusához és a tested képességeihez kell igazítani. Általános szabályként a súlyzók kiválasztásakor a kisebb izmok (tricepsz, bicepsz vagy vállizmok) edzéséhez használjon könnyebb súlyokat, a lábak, a mellkas és a hát megjelenésének és erejének javításához pedig nehezebb súlyokat. Jó ötlet lenne egy több pár különböző súlyú súlyzóból vagy állítható súlyzókból álló készletet vásárolni. 

Súlyzókészlet  

Ha még csak most kezded bevezetni az extra súlyt az edzésedbe, válassz 0,5-5 kg-os súlyzókat, amelyeket sikeresen használhatsz kar-, láb- vagy mellkasi edzéshez. A könnyebb terhelés ajánlott, hogy az izmok alkalmazkodjanak a súlyhoz, és a sérülés veszélye minimális legyen.    

A nők kezdetben 0,5-1,5 kg-os súlyzókat használhatnak a karok edzéséhez, míg a 3 kg-os és nagyobb súlyzók a hát és a lábak edzésére szolgálnak. Jó választás lehet a neoprén súlyzók, amelyek stabilan fekszenek a kézben, és nem csúsznak el.   

Régebb óta edzel? Válasszon olyan súlyzókészletet, amelyben a súly 1 vagy 2 kg-mal változik. Ezután könnyebb lesz a súlyt az egyes gyakorlatoknál fokozatosan növelni. 

Állítható súlyzók 

Az állítható súlyzók két fogantyúból, szorítókból és különböző súlyú lemezekből álló készlet. Nagyszerű alternatíva, ha nincs helyed egy állványhoz, ahol súlyzókészletet helyezhetsz el, de szeretnél terhelést a különböző testrészek edzéséhez, vagy ha több ember használja a súlyokat. Az állítható súlyzók szabadon módosíthatók a súlyzó terhelésének hozzáadásával vagy eltávolításával.  

Kettlebell, súlyzós mellények és bokasúlyok - hogyan válasszuk ki az igényeinknek megfelelő felszerelést?  

A megfelelő terhelés kiválasztása az edzés típusától és a vele elérni kívánt céltól függ. Az állóképesség fejlesztésére összpontosító edzéshez hasznos egy könnyebb súly, amellyel hosszan tartó, folyamatos vagy változó intenzitású munkát végezhet. Ugyanez igaz a kis izmokat, például a tricepszet vagy a bicepszet célzó gyakorlatokra is. Mindkét esetben ideálisak a súlyzók. A mellkas és a vállak megdolgozásához is jól használhatóak. Másrészt a kettlebellt sikeresen használhatja a farizom- vagy hátgyakorlatokhoz. Vegye figyelembe, hogy az erőnléti edzéshez nagyobb súlyokra van szükség.  

Kettlebell 

Más néven kettlebellnek vagy fogantyús ágyúgolyónak is nevezik (a megjelenése miatt), ez egy lapított golyó alakú súly, amelynek a tetején van egy fogantyú. A kettlebell használata sokoldalú - segít az erő növelésében, a rugalmasság, a motoros készségek és a mozgáskoordináció javításában, valamint a helyes testtartásért felelős mélyizmok aktiválásában.  

A kettlebell súlyának megválasztása az edzettségi szinttől függ. Jó választás lehet egy állítható súlyzó, amely állítható terhelésének köszönhetően jól használható otthoni edzőteremben, ha nincs hely egy egész súlykészletnek, vagy ha egyszerre többen edzenek.  

Súlyozott mellény 

A súlyzós mellény jó helyettesítője a szabad súlyoknak. Lehetővé teszi, hogy változatosabbá tegye edzéseit, erősítse izomerejét, fokozza anyagcseréjét, valamint jobb fittséget és teljesítményt érjen el. A súlyának az Ön edzésformájától és edzettségi szintjétől kell függenie. Vásárláskor figyeljen a szabásra (nem korlátozhatja a mozgást), a hossz és a súly beállításának lehetőségére, az anyagra (izzadságálló és nem irritálja a bőrt), a betétrendszerre (lehetővé teszi a mellény súlyának beállítását) és a töltőanyagra (lehetőleg laza vagy golyós). 

Boka- és csuklósúlyok 

Leginkább a nők választják, amikor combjuk, fenekük és karjuk formálásán dolgoznak, hogy fokozzák az erőfeszítést és több izmot vonjanak be. A súlyukat az egyéni igényeknek és a testrésznek megfelelően kell megválasztani, amelyet erősítésre használnak. A bokasúlyok többféle súlyváltozatban kaphatók - 0,5 kg-tól akár 5 kg-ig. A csuklós súlyok viszont hüvelykujjrögzítővel rendelkeznek, hogy a súly még nagyon intenzív edzés közben se csússzon le.  

A Sportanónál nincs hiány a különböző súlyok széles választékából, például súlyzókból, kettlebellekből vagy súlyzós derékaljakból, amelyekkel jobb eredményeket érhet el. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása