Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Felnőtt görkorcsolya

Görkorcsolya felnőtteknek - válasszon kényelmes és megbízható modelleket a Sportano sportboltban 

A meleg napok kedveznek az olyan tevékenységeknek, mint a görkorcsolyázás. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a szabadidőt a szabadban töltse egyedül vagy szeretteivel. A görkorcsolyázás lehetővé teszi a fizikai aktivitás és a kikapcsolódás kombinálását, így a megfelelő készségek mellett a megfelelő felszerelésről sem szabad megfeledkezni. A Sportano.hu webáruházban olyan bevált márkák felnőtteknek szánt görkorcsolyáit találja, mint a Tempish, FILA K2, Roces, Rollerblade, Spokey, Bladerunner, Playlife vagy Powerslide.  

Felnőtt görkorcsolya - a választás nem kell, hogy nehéz legyen 

Nem tudja, hogyan válasszon felnőtt görkorcsolyát? A női vagy férfi felnőtt görkorcsolyát a sínhossz, a csapágyak és a kerekek típusa alapján kell kiválasztani - ezek a legfontosabb paraméterek, amelyekre figyelni kell. A leggyakrabban 3 vagy 4 kerékkel rendelkező görkorcsolyákkal találkozhatsz, és az átmérőjüket milliméterben mérik. Minél kisebbek a kerekek, annál lassabb az utazás. Ha univerzális megoldást keres, a legjobb, ha 70-85 milliméter átmérőjű kerekeket választ. A kerekek keménységét viszont az A betű jelzi, amely a keménység fokát jelzi. Minél alacsonyabb az érték, annál lágyabbak a kerekek, és általában 72A és 82A között találsz lágy kerekeket. A kemény modellek 84A és 101A közötti keménységi fokozatúak. A csapágyosztály is fontos, ahol vannak ABEC vagy SG jelölések, de ezek ugyanazok a csapágyak. A kettő közötti különbség a kenés módjában rejlik - az előbbit géllel (szilikon), az utóbbit zsírral kenik. A kezdőknek ABEC3 vagy ABEC5 csapágyazású görgőket, míg a tapasztaltabb korcsolyázóknak ABEC7 és ABEC9 csapágyazású modelleket érdemes választaniuk.  

Görkorcsolya kezdő felnőtteknek 

Ha azon gondolkodik, hogy milyen típusú görkorcsolyával kezdjen egy felnőtt számára, először is figyeljen a csapágyakra, a kerekekre és a sínhosszra. A fent említett elemek nem csak a biztonság szempontjából meghatározóak, hanem az utazás kényelmét is befolyásolják. Ideális esetben a felnőtt kezdőknek szánt görkorcsolyáknak körülbelül 79-83 mm átmérőjű kerekekkel kell rendelkezniük. Ezen kívül fontos a kerekek keménysége, ahol az A betű jelzi ezt a paramétert. Azok számára, akik még nem ismerik a görkorcsolyázást, a 72A és 82A közötti keménységű kerekek jobban működnek. Ezek lágyabb modellek, amelyek nagyobb ellenállást nyújtanak, ugyanakkor alacsony sebességet tesznek lehetővé, ami kezdőknek megfelelő lehet. Ezenkívül válasszon ABEC vagy SG csapágyazású korcsolyát. Az ABEC azonban a népszerűbb választás, és a megfelelő korcsolyák az ABEC 3-as vagy ABEC 5-ös csapágyazású modellek. 

Görgők 100 kg feletti felnőttek számára 

A megfelelő felnőtt görkorcsolya keresésekor találkozhat a felhasználó maximális súlyára vonatkozó jelölésekkel. Ennek oka a felhasznált anyagok vagy a terhelhetőségi határértékkel rendelkező alkatrészek. Ezért a választott görkorcsolya modell kiválasztásakor figyeljen a felhasználó súlyára. Ha sokoldalúbb és városi görgőket keres, válassza a freeskate görgőket. Úgy készültek, hogy megbirkózzanak az éles kanyarokkal, mégis fordulékonyak és kényelmesek.  

A Sportanónál olyan márkák 100 kg feletti felnőtt görkorcsolyáit találja, mint a FILA, Tempish, Powerslide vagy IMPALA. Biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő modellt. 

Anyagok felnőtt görgőkhöz 

A jó inline korcsolyának tartós anyagokból és a lábbeli belsejében olyan anyagokból kell készülnie, amelyek biztosítják a megfelelő légáramlást. A szellőzőpanelekkel ellátott modellek működnek a legjobban. A megfelelő görkorcsolya kiválasztásakor azonban figyelni kell a kerekek anyagára. A leggyakoribbak a felnőtt gumihengerek, azaz a poliuretánból (szintetikus gumi) készültek. Egyes modellek kerekei műanyagból készültek, ezek főként gyermektermékek, de rossz a tapadásuk és a tartósságuk. A gumikerekek egyre ritkábbak, és kétségtelenül megvan az az előnyük, hogy csendesek.  

Felnőtt görkorcsolya méretek és a megfelelő választás 

A görkorcsolya megfelelő méretének kiválasztása egyáltalán nem könnyű, mivel a sícipőhöz hasonlóan a görkorcsolya is felelős a hatékony energiaátvitelért és irányításért. Mindez kényelmet és biztonságot jelent lovaglás közben. A rossz méret ugyanakkor rossz lábtartást eredményez a cipőben. Általában a belső bélés kialakítása a lábfej alakjához igazodik, és számos olyan megoldással rendelkezik, amely megkönnyíti annak elhelyezését. Érdemes tudni, hogy a görkorcsolya mérete jelentősen eltérhet a hétköznapi cipő méretétől. Ezért vásárlás előtt mérje meg a lábméretét, és hasonlítsa össze a gyártó által megadott eredményekkel. A legtöbbjük 23 és 31 centiméter közötti talpbetétet biztosít, vagy a többi cipőhöz hasonló klasszikus méretet.  

Jó ötlet, ha a görkorcsolyát a zoknira húzza fel, amelyben majd tekerni fog, majd ellenőrzi, hogy nincs-e lazaság, vagy a lábbeli nem túl szoros. Ezáltal elkerülhető a bőr kidörzsölődése és irritációja, a lábnak pedig stabilnak és kényelmesnek kell lennie a cipőben.  

Minőségi felnőtt görkorcsolyát kínáló márkák 

A Sportano.hu kínálatában olyan márkák bevált görkorcsolya modelljeit találja, mint a K2, FILA, Bladerunner, IMPALA, Roces, Powerslide, Spokey, Tempish, Rollerblade vagy Playlife. A kiválasztott modellek városi, fitness, freeride és gördeszkás parki lovaglásra alkalmasak.  

A felnőtt görkorcsolyák ára 17186-25779 HUF-nél kezdődik, és több tízezrek HUF-ig terjedhet. Minden a felhasznált anyagoktól, csapágyaktól vagy megoldásoktól függ. Először is, össze kell hangolni a görkorcsolya célját az utazáshoz, valamint a megfelelő méretet kell kiválasztani. Olcsó görkorcsolyák felnőtteknek és jó minőségben már 17186 HUF-től kezdődnek. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása