Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpár markolatok

Kerékpár markolatok - a legjobb választék a Sportano webshopban 

A kormánymarkolatok kétségtelenül hatással vannak a kerékpár mozgatásának kényelmére, valamint a stabil és biztonságos fogást is befolyásolják. Nem minden kerékpármodell rendelkezik megfelelő fogantyúval. Általában kerékpáros kesztyűhöz nyúlunk, hogy kényelmesebbé tegyük a kezelést, vagy vásárolhatunk kerékpármarkolatokat, amelyek megfelelnek az igényeinknek. Sportano.hu sportboltunkban olyan professzionális márkák kerékpár kormánymarkolatai találhatók, mint a Kellys, Ergon, Clarks vagy DARTMOOR

Gyermek, habszivacs, csavart vagy retró kormánymarkolat - típusok és kivitelek 

A kerékpáros markolatok többféle változatban kaphatók. A legnépszerűbbek az ergonomikus kerékpármarkolatok, amelyek a kormányon lévő kezek helyzetének megfelelő formájuknak köszönhetően kényelmes utazást garantálnak. Gyakran lapított végekkel vannak ellátva, amelyeken van hely a tenyérnek, valamint profilozottak a rezgések csillapítására. A hagyományos markolatokat egyszerű és hengeres kialakítás jellemzi, ami alkalmassá teszi őket MTB kerékpárokhoz, gyakran MTB kerékpármarkolatoknak is nevezik őket. A piacon találsz szarvval ellátott kerékpármarkolatokat és szorítóval ellátott modelleket is, amelyek a kormányhoz rögzített és a kormányhoz szorított felniket jelentenek.  

A markolatok között a felhasznált anyag tekintetében is különbséget kell tenni: hab, bőr vagy gumi kerékpármarkolat. A gyermek kerékpármarkolatok a legfiatalabb kerékpárosok számára készült javaslatok, általában habszivacsból vagy szivacsból készültek, érdes felülettel a tapadás és a kényelem növelése érdekében. Érdekes színváltozatokban és kivitelben is kaphatók, például retró, színes vagy grafikával ellátott.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerékpármarkolatokat? 

A kerékpárhoz való megfelelő kormánymarkolat kiválasztását a kerékpáros saját igényeihez és vezetési stílusához kell igazítani. Megfelelő kiválasztásuk nemcsak a biztonságot, hanem mindenekelőtt a kényelmet is befolyásolja, különösen a hosszabb utak során. Ha nehezebb útvonalakon jársz, és hegyi kerékpárod van, érdemes egyenes markolatokat választani, amelyek gyakran rendelkeznek szorítóval, hogy megakadályozzák az elem elmozdulását a kormányon. A szabadidős kerékpározáshoz a szarvakkal ellátott kerékpármarkolatok jól működnek. Fel vannak szerelve "uszonyokkal", amelyek középen kitágulnak, hogy támaszt nyújtsanak a metacarpusnak. A szarvakkal ellátott markolatokkal kényelmesen elhelyezheti a kezét, így minimálisra csökkentheti a zsibbadás kockázatát lovaglás közben. Ezenkívül a dombornyomott mintázatú markolatok jobban működnek, ami javítja a fogást, megakadályozza a kéz megcsúszását és megkönnyíti a nedvességelvezetést.  

Hogyan válasszon kerékpárfogantyút a gyermekek számára? 

A kerékpármarkolatok legfontosabb funkciója a kerekek által közvetített rezgések csökkentése, valamint a biztos fogás és a kényelem biztosítása. Gyermekkerékpár esetében a markolatoknak megfelelő méretűnek kell lenniük, sokkal kisebbnek, és lehetőleg sarkokkal és szélesebb véggel, hogy a kezek ne csússzanak a felületen. A legjobb, ha színes modelleket választunk, például piros, barna, kék vagy sárga színű, érdekes mintázatú kerékpárfogantyúkat, amelyek felkeltik a gyermek figyelmét, és hatással vannak a jólétére.  

Mi a jelentősége az anyagnak? 

A kerékpármarkolatoknak könnyű és puha anyagokból kell készülniük, amelyek tartósak, és amelyek miatt a kéz nem csúszik a felületen. A piacon kaphatók habszivacs vagy szivacs kerékpármarkolatok. Jó rezgéscsillapítás jellemzi őket, és szilárd fogást biztosítanak, miközben nagyon kényelmesek. Ez az anyag azonban vízzel telítődhet, így az anyag gyorsabban deformálódik és romlik. A különböző keménységű szilikon és gumi is felhasználásra kerül a markolatok készítéséhez, és gyakran speciális gélbetéteket adnak hozzá a kényelem növelése érdekében. A bőr kerékpármarkolatok is népszerűek. 

Melyik kormánymarkolatokat kínáló márkákra érdemes fogadni? 

Sportano.hu üzletünkben találsz Kellys kerékpármarkolatokat, amelyek puha anyagból készültek, ami kiválóan csillapítja a rezgéseket. Egyes modellek ergonomikus formájúak, ami menet közben támogatja a kerékpáros kezét, és növeli a tapadást. Ezenkívül érdekes színekben is találhat DARTMOOR kerékpármarkolatokat. Tartós anyagokból készülnek. Ha professzionális termékeket keres, a Clarks kerékpármarkolatokat olyan anyagokból tervezték, amelyek hosszú élettartamot biztosítanak minden időjárási körülmények között. Csökkentik a rezgéseket, és gyorsan és egyszerűen felszerelhetők.  

Tekintse meg a Sportano üzlet kínálatát, ahol professzionális kerékpármarkolatokat talál. Professzionális ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a megfelelő modellt, és ha a termék nem felel meg az elvárásainak, akár 30 napon belül visszaküldheti! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása