Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Platform cipő

Platform cipő - válasszon helyesen a Sportano shopban

A Sportano.hu üzlet a legjobb platformcipőket kínálja a kerékpáros ruházat, felszerelés és kiegészítők vezető gyártóitól, mint például a DMT vagy az ION. Sikeresen használhatja őket hagyományos platformpedálokkal, és növelheti a kerékpározás kényelmét egyenes kerékpárutakon, hegyi ösvényeken vagy enduroversenyeken. 

Kerékpáros cipő platformpedálokhoz - mikor használják és ki vásárolja őket? 

A platformpedálos kerékpárcipők, ahogy a neve is mutatja, hagyományos lapos pedálokkal felszerelt egykerekű kerékpárokon való lovaglásra szolgálnak.   

A platformcipőket mindenkinek tervezték, mind a szabadidős kerékpárosoknak, mind a haladóbb kerékpárosoknak, akik nem szeretnek felcsatolható rendszerrel (SPD blokkokkal) tekerni. Ezek a kerékpáros cipőmodellek jól használhatóak a hegyi ösvényeken, az extrémebb motorozáshoz, mint a freeride, BMX, XC vagy downhill, valamint a városi motorozáshoz. A legjobb megoldást jelentik minden olyan esetben, amikor jó tapadásra van szükség a pedálokon, de ugyanakkor arra is, hogy szabadon mozoghasson a terepen, vagy gyorsan érintkezzen a talajjal, például egy esésnél. 

Hogyan válasszam ki a megfelelő kerékpáros platformcipőt?

A megfelelő platformos kerékpáros cipő kényelmes kerékpározást és könnyű gyaloglást egyaránt biztosít (mind a sík, kemény felületeken, mind a meredek, sziklás emelkedőkön). Vásárláskor érdemes először a talpra figyelni - annak illeszkednie kell az általunk preferált kerékpározási típushoz és a platformpedálok modelljéhez. Szabadidős célokra elegendő a puha gumitalppal és alacsony felsőrésszel rendelkező cipő. Másrészt a haladóbb kerékpárosok számára jobb választás a merevebb, futófelületű talppal és magasabb, tartósabb felsőrésszel rendelkező modellek, amelyek nem okozhatnak kopást a bokán. A tűs pedálokra célszerű platformcipőt szerelni. 

Győződjön meg róla, hogy kerékpáros cipője megfelelő méretű a platformpedálokhoz - a lábának stabilan kell állnia benne. Kerülje a laza vagy szoros illeszkedést, amely kényelmetlenséget okoz, és hozzájárulhat a fájdalmas kopásokhoz vagy sérülésekhez. Figyeljen a kerékpáros cipő anyagára - legyen tartós, ugyanakkor a lábfejnek speciális lyukak/panelek révén jól szellőzzön (különösen nyáron). A platformcipők általában fűzősek. Jó választás lehet egy olyan modell, amelyiknek van egy panelje, hogy megakadályozza, hogy például a pedálok közé szoruljanak. Ha a versenyképesebb versenyzők közé tartozik, akkor a legjobb, ha tépőzárral vagy csatokkal ellátott változathoz nyúl, amely biztosítja a biztonságot a kerékpáros mutatványok során. 

A Sportano.hu kínálatában olyan platformcipőket gyűjtöttünk össze, amelyekkel minden egyes megtett kilométer tiszta élvezet lesz, függetlenül attól, hogy rövid utat teszel meg, vagy úgy döntesz, hogy endurózni mész. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása