Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Mászósisakok

A Sportano.hu-tól kapható hegymászó sisakok

A Sportano.hu hegymászó sisakok kategóriájában a tapasztalt márkák legjobb felszereléseit találod. Itt találja a szakembereink által kiválasztott sisakokat, amelyek minden körülmények között a legmagasabb szintű védelmet biztosítják. Akár profi hegymászó vagy, akár csak most kezded a kalandot ezzel a tevékenységgel - nálunk megtalálod a megfelelő sisakot. Fedezze fel ajánlatunkat és másszon csúcsokat a Sportanóval

Hogyan válasszunk mászó sisakot? 

A Sportanóban férfi és női mászósisakokat, valamint gyermekeknek szánt mászósisakokat is talál. Mielőtt azonban modellt választana magának, meg kell tudnia, hogy milyen elemekre kell odafigyelnie. 

Anyag

A felhasznált anyagok tekintetében a sisakokat általában hab és hibrid sisakokra osztják. Az előbbiek EPS habból készülnek, és jellemzőjük a könnyűség. Általában nagyon vékony polikarbonát réteggel borítják, ami kevésbé teszi őket ellenállóvá a sérülésekkel szemben, mint a hibrid sisakokat, de kis súlyuk jót tesz az igényes mászóutakhoz. A hibrid sisakok viszont speciális célú modellek. Erősek és tartósak a héjuknak köszönhetően, amely általában ABS anyagból készül. Az EPS-hab csak a belső oldalt fedi. 

Védintézkedések

A kiegészítő sisakvédelmet is érdemes megemlíteni. Egyes modellek például felső és oldalsó védelmet, valamint a szellőzőrendszer csúszásvédelmét kínálják, így még az apró kövek sem tudnak behatolni a fejébe. 

Engedélyek

Minden hegymászósisaknak meg kell felelnie az EN 12492 szabványnak, ami azt jelenti, hogy a hegymászás közbeni védelmet biztosító sportsisakról van szó. Többek között ez az elnevezés különbözteti meg a magasban végzett munkához használt védősisakoktól. 

Beállítás

Nagyon fontos a sisak beállításának módja és a felhasználó fejméretéhez való igazítás lehetősége. A beállítási rendszernek egyszerűnek és gyorsan használhatónak kell lennie. Ha hosszú hajad van, keress olyan sisakokat, amelyekben van olyan állítási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a hajadat lófarokban vagy alacsony kontyban viseld

Szellőzés

A szellőzőrendszer kiválasztása attól függ, hogy milyen időjárási körülmények között kíván mászni. Ha a sisakot nyáron fogja használni, célszerű olyan sisakot választani, amely nyitott szellőzőrendszerrel rendelkezik. Minél több nyílással rendelkezik a sisak, annál jobb a légáramlás. Ha csak télen tervezi a hegymászást, a szellőztetés nem annyira szükséges. 

A legjobb hegymászó sisakok a profi márkáktól

Milyen mászó sisakot vásárolhat a Sportanónál? Kínálatunkban olyan márkák modelljeit gyűjtöttük össze, mint a Climbing Technology vagy a Grivel. Mindegyikük kiváló minőségű anyagokkal rendelkezik, és tökéletes védelmet garantál mászás közben. Ha a Sportanótól rendel, biztos lehet benne, hogy a terméket 24 órán belül kiszállítják Önnek - a kedvenc szállítási módjával. Használja ki a kényelmes fizetés előnyeit, és küldje vissza az árut gond nélkül, ha elégedetlen vagy meggondolja magát. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása