Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Neoprén kupakok

Neoprén sapkák – válasszon egy tökéletesen hozzáillő modellt a Sportano.hu oldalon

A neoprén sapkák pótolhatatlanok a vízi sportokat űzők számára, különösen hidegebb körülmények között. A hőszigetelést, a hideg elleni védelmet és a kényelmet biztosító neoprén sapkák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A Sportano.hu sportáruházban olyan bevált márkák neoprén sapkáját találja, mint a NeilPryde, O'Neill, Mystic, Quiksilver vagy Dakine.

Hőszigetelés: miért neoprén?

A neoprén, mint szintetikus gumi, számos tulajdonsággal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a hőszigetelő hatékonyságához. Íme néhány fő ok, amiért a neoprén kiváló választás a hideg elleni védekezésre:

 • Szigetelő tulajdonságok: a neoprén nagyon jó hőszigetelő anyag. Még hideg vízben is képes megtartani a testhőt. Sejtes szerkezetének köszönhetően a bőr és az anyag közé egy vízréteget zár be, amit aztán a testhő felmelegít. Ez a jelenség növeli a neoprén hőhatékonyságát, így a neoprén sapkák megvédenek minket a hőveszteségtől.
 • Vastagság: a neoprén különböző vastagságban kapható, ami lehetővé teszi a megfelelő szigetelési szint kiválasztását a felhasználó preferenciáitól, valamint az időjárási és vízviszonyoktól függően. Az anyag vastagsága befolyásolja a hővédelmet - minél vastagabb a neoprén, annál jobb a szigetelés.
 • Kopásállóság: a neoprén olyan anyag, amely rendkívül ellenáll a kopásnak és a nyúlásnak. Ennek köszönhetően a neoprén sapkák ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, így tovább tartanak, mint a más anyagokból készült sapkák.
 • Rugalmasság: a neoprén rugalmas anyag, ami azt jelenti, hogy nyúlik és összehúzódik, hogy alkalmazkodjon a fej formájához. Ennek köszönhetően a neoprén sapkák jó és kényelmes hővédelmet biztosítanak, miközben intenzív edzés közben is a helyükön maradnak.
 • Gyors száradás: a neoprén gyorsan szárad, ami fontos a sportruházathoz. A gyorsan száradó anyag elkerüli a nedves ruhák és kalapok kellemetlen érzéseit.

Vízállóság és kényelmes használat

A neoprén sapkák a hőszigetelés mellett vízállóak is, aminek köszönhetően tökéletesen védenek édes és sós víz ellen egyaránt. A sapkák vízállósága hasznossá teszi azokat amatőrök és profik számára egyaránt, akik szeretnék maximalizálni a vízen töltött időt.

A megfelelő neoprén vastagság kiválasztása

Attól függően, hogy milyen igények és körülmények között fogunk sportolni, választhat különböző vastagságú neoprén sapkákat. Ez a vastagság általában 1 és 5 mm között van. Minél vastagabb az anyag, annál jobb a hővédelem. A neoprén vastagságának kiválasztásakor a következő tényezőket érdemes figyelembe venni:

 • Időjárási viszonyok: neoprén sapka vásárlása előtt gondolja át, milyen körülmények között fog sportolni. Ha hidegebb vízben szeretne úszni, szörfözni vagy merülni , érdemes vastagabb neoprén sapkát választani. Hidegebb körülmények között a 3-5 mm vastag kalap jobban működik. Mérsékelt vagy melegebb hőmérséklet esetén válasszon vékonyabb anyagot (1-3 mm).
 • A vízben eltöltött idő: a vízben eltöltött idő hossza szintén befolyásolja a neoprén vastagságának megválasztását. Minél hosszabb a működési idő, annál fontosabb a megfelelő hőszigetelés. Azoknak, akik hosszú időt töltenek a vízben, ajánlott vastagabb anyagot választani.
 • A tevékenység típusa: a különböző vízi sportok különböző szintű hőszigetelést igényelnek. A nagyobb mozgásszabadságot igénylő sportokhoz, például a szörfözéshez érdemes vékonyabb neoprén kalapot választani. A nem nagy mozgásszabadságot igénylő, de hideg vízben űzhető sportokhoz választhatunk vastagabb neoprén sapkát.
 • És egyéni preferenciák: végül minden embernek egyéni igényei és preferenciái vannak a hőkomfort tekintetében. Ha olyan ember vagy, aki gyorsan fagy, érdemes vastagabb kalapot választani. Másrészt, ha könnyen túlmelegszik, egy vékonyabb anyag jobb választás lehet az Ön számára.

Ezeket a tényezőket szem előtt tartva, ha a sapkához megfelelő vastagságú neoprént választ, akkor az optimális hőszigetelési és kényelmi szintet érheti el. Ne feledje, hogy a legjobb, ha több különböző vastagságú neoprén sapkával rendelkezik, hogy megfeleljen a különböző feltételeknek és igényeknek.

Vízi sportok: neoprén sapkák alkalmazása

A neoprén sapkák ideálisak különféle vízi sportokhoz, beleértve:

 • Nyílt vízi úszás - javítja a kényelmet és csökkenti a hipotermia kockázatát hosszú, hideg vízben való úszás során.
 • Szörfözés és búvárkodás – a fej védelme a hidegtől és a víztől hosszabb, élvezetesebb tevékenységeket tesz lehetővé a víz felszínén és alatta.
 • Kenu és egyéb tevékenységek - a neoprén sapkák használhatók sisak alatt vagy külön fejvédelemként kajakozás, rafting vagy egyéb vízi sportok során.
Leírás kibontása Leírás összecsukása