Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Trekking sátrak

Trekking sátrak - praktikus és megbízható modellek a Sportano.hu áruházban

A trekking sátrak olyan turistasátrak, amelyeket nehéz terepviszonyok között való használatra terveztek. A túra sátrakat gyakran használják azok a túrázók, akik hátizsákkal a hátukon indulnak hosszabb túrákra. Könnyűségének és kis méretének köszönhetően A túra sátrak ideálisak különféle kirándulásokra, és magukkal vihetik. A Sportano.hu oldalon professzionális túra sátrakat talál olyan neves gyártóktól, mint a High Peak, a Marmot, a Vango, a Ferrino, a Salewa vagy az Easy Camp.

Trekking sátrak típusai

Sokféle trekking sátrak létezik a piacon, amelyek mérete, súlya, alakja és felépítése különbözik. Igény szerint választhatunk egy-, két- vagy többszemélyes sátrat. Érdemes odafigyelni a keret típusára is, amely lehet alumínium vagy üvegszálas. Vannak kültéri sátrak is, amelyek matraccal és hálózsákkal együtt használhatók, hogy még nagyobb kényelmet nyújtsanak az éjszakázás során.

Trekking sátrak jellemzői és funkciói

A trekking sátrak speciális termékek, amelyeket nehéz terepviszonyok közötti használatra terveztek. A turisták igényeinek kielégítésére a trekking sátrak számos olyan funkcióval és funkcióval rendelkeznek, amelyek maximális kényelmet biztosítanak.

Tartós és vízálló szövet

tartós anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a zord időjárási viszonyoknak. A leggyakrabban használt anyag a poliészter, amelyet magas szakító- és kopásállóság jellemez. Más anyagokat, például nejlont is használnak a túrasátrak gyártásához. Fontos, hogy a sátrakat olyan anyagból válasszuk, amely vízálló és véd az esőtől.

Termikus tulajdonságok

Egy másik fontos szempont, amire figyelni kell, a túrasátrak gyártása során felhasznált anyagok termikus tulajdonságai. Attól függően, hogy milyen időjárási körülmények között használjuk a sátrat, érdemes olyan anyagot választani, amely képes megfelelő melegséget és védelmet biztosítani a hideg vagy a túlzott napfény ellen.

Szellőztetés

A túrasátrak másik fontos jellemzője a megfelelő szellőzés. Ennek köszönhetően nem alakul ki párás és fülledt légkör a sátor belsejében, ami hátrányosan befolyásolhatja a használat kényelmét. Ezért érdemes odafigyelni arra, hogy a sátornak van-e szellőzése szellőzőnyílások formájában, amelyek biztosítják a légáramlást.

Szél- és hóállóság

A túrasátraknak szél- és hóállónak is kell lenniük, hogy nehéz körülmények között is biztonságos és kényelmes elhelyezést biztosítsanak. Ebből a célból érdemes odafigyelni a keret felépítésére, amelynek tartós és könnyű anyagokból kell készülnie, például alumíniumból vagy üvegszálból. Ennek köszönhetően a sátor erős szélben is stabil lesz, a szerkezet pedig tartós és sérülésálló lesz.

Rovarok elleni védelem

Amikor meleg és párás körülmények között túráznak, a turistákat gyakran sújtják rovarok, például szúnyogok és legyek. Ezért érdemes a rovarok ellen védőhálóval felszerelt túrasátrakat választani.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő túrasátrat

A túra sátor kiválasztásakor számos tényezőre kell figyelni, mint például a személyek létszáma, az utazás útvonala és időtartama, az időjárási viszonyok, valamint egyéni preferenciáink. A sátor súlyára is érdemes odafigyelni, mert minden további gramm hatással lesz a hátizsák súlyára.

Tanácsok a túrasátrak használatához

A túra sátor használatakor néhány fontos dolgot szem előtt kell tartani. Mindenekelőtt ügyelni kell a sátor megfelelő elhelyezésére és rögzítésére, hogy nehéz terepviszonyok között is biztonságban legyen. Érdemes megjegyezni a sátoron belüli higiéniát és a megfelelő szellőzést is. A sátorverés helyének kiválasztásakor ne feledje, hogy az nem lehet nedves vagy szélnek kitett hely.

Leírás kibontása Leírás összecsukása