Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Trekking csizma alacsony

Alacsony túracipő: könnyű és kényelmes az ösvényen 

Az alacsony túrabakancsok nagyszerű megoldást jelentenek minden tapasztalt túrázó hosszú tavaszi vagy nyári szökéséhez. A Sportanónál rengeteg kényelmes és könnyű túrabakancs modellt talál a legjobb outdoor márkáktól, hogy túrája kényelmes és kifizetődő legyen. 

Alacsony túrabakancsok: minden, amit tudni kell róluk 

Az alacsony túracipőnek vagy túrabakancsnak könnyűnek és légáteresztőnek kell lennie. Az alacsony modellek verhetetlenek a tavaszi, nyári és még a kora őszi túrázáshoz is, ami igen sokoldalúvá teszi őket. Ezek különösen száraz terepre alkalmasak, de találhat olyan modelleket is, amelyek ellenállnak a nedves körülményeknek.  

Különösen nyári túrázáshoz érdemes alacsony túrabakancsot választani. Már annak köszönhetően is, hogy az ilyen modellek rövidek, növelik a levegő bejutásának lehetőségét a cipő belső részébe, ráadásul a felhasznált anyagoknak köszönhetően, mint például az ökológiai bőr, a szintetikus anyagok, a membránok és a háló, az alacsony trekkingcipők nagyszerűen szellőztetik a levegőt és a nedvességet kifelé szállítják

Az alacsony csizmák sokkal könnyebbek, mint a hagyományos, magas felsőrésszel rendelkező csizmák. Az illeszkedő alacsony túrabakancsok enyhítik a lábra nehezedő nyomást és párnázottságot biztosítanak. Ezért nélkülözhetetlenek minden olyan hosszútávú túrázó felszerelésében, aki gyorsan akar gyalogolni.  

Az alacsony túrabakancsok különböző terepviszonyokhoz alkalmasak. Alkalmasak igényes túrákra a Tátrában, a völgyekben és az alacsonyabb hegyekben, mint például a Karkonosze és a Bieszczady. A hegymászóknak jó tapadást és stabilitást biztosít, amikor meredek hegyi terepen mozognak, a túrázóknak pedig könnyedséget biztosít minden lépésükben. 

A hegyi futásra szakosodott futók is elégedettek lesznek a könnyű, alacsony trekkingcipőkkel. Ezek a modellek, amelyek többirányú és lapos futófelülettel rendelkeznek, megfelelő tapadást biztosítanak nehéz, sziklás terepen való áthaladáskor

Jó túrabakancsok alacsony felsőrésszel: mitől tűnnek ki?

A talajhoz való megfelelő tapadás az alacsony túracipők egyik legfontosabb jellemzője. Egyes modellek alja további csúszásgátló elemekkel van bélelve (különösen a lábujjak alatt), más modellek pedig a már kultikus Vibram vagy Michellin talppal rendelkeznek, amelyek a stabilitásért felelősek a különböző körülmények között. Ezenkívül tartósak és alkalmazkodnak a terep alakjához.  

Az EVA- vagy PU-hab párnázással ellátott alacsony túracipők párnázottságot biztosítanak a hegyi túrázáshoz. Egy másik csillapítást biztosító elem a gumicsizma sarka, amely csökkenti a sérülés és a sérülés kockázatát.  

Érdemes odafigyelni azokra az alacsony túrabakancs modellekre is, amelyek Climbing Lacing rendszerrel rendelkeznek, amelyben a cipőfűzők egészen a bakancs tetejéig érnek, ennek köszönhetően a bakancs pontosan a lábfejhez igazítható. 

Bár az alacsony túrabakancsok (különösen a nedvességelvezető hálós béléssel rendelkezők) ideálisak száraz terepre, választhatsz Gore-Tex membránnal ellátott modelleket is, amelyek vízlepergető és hőszabályozó tulajdonságokat tartalmaznak, így esőben is használhatóak. Felszerelését kiegészítheti egy pár vízálló ruhával is, amely a membrános túrabakanccsal kombinálva ideális lesz a nagyon nedves, sáros körülmények között történő átkeléshez.  

A legmodernebb technológiák és innovatív anyagok az olyan márkák sajátja, mint a Dolomite, Meindl, Scarpa és Kayland, amelyek a legjobb minőségű alacsony túrabakancsokat tervezik férfiak és nők számára egyaránt. A Sportanónál rengeteg neves márka modelljét találja, és felszerelését kiváló minőségű túrabakancsokkal egészítheti ki. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása