Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Fitness szőnyegek és matracok

Kiváló minőségű fitnesz szőnyegek és matracok a Sportano üzletben 

A Sportano.hu oldalon a szőnyegek és matracok kategória a speciális termékek széles választékát kínálja, hogy minden edzés kényelmes és biztonságos legyen. Üzletünk kínálatában jóga- és edzőmatracok, valamint matracok találhatók olyan márkákból, mint a Joy in me, Gaiam, Gipara, Reebok, Schildkröt, Adidas, HMS, Yoga Design Lab, Moonholi, inSPORTline vagy BenchK. 

Jóga, edzés vagy kirakós játék - a fitnesz szőnyegek típusai 

Az edzőszőnyegek használatának egyik fő oka a fitneszórák, a jóga vagy az edzőtermi edzések során az, hogy megfelelő felületet biztosítson. Ez egyfajta védelmet jelent a csúszás, az esés hatásai, illetve a hideg és egyenetlen felületek ellen (pl. szabadtéri edzés esetén). Az edzőszőnyeg hangszigetelésként is szolgál - elnyeli a dinamikusabb mozgásokhoz (pl. ugrások) vagy a sporteszközök által okozott hangokat. Ahhoz, hogy funkcióját megfelelően ellássa, a tevékenység típusának megfelelően kell kiválasztani. 

Edzőszőnyeg

A klasszikus és legsokoldalúbb szőnyeg általában neoprénből (szintetikus gumi) készül, amelynek köszönhetően jobban tapad a talajon, és csökkenti a csúszás vagy elesés kockázatát edzés közben. Az edzőszőnyeg kiválóan alkalmas beltéri és kültéri tevékenységekhez - tompítja az intenzív edzés által keltett hangokat, véd a kopások/horzsolások ellen, és hőszigetelést biztosít. 

Jógaszőnyeg

A legvékonyabb típus a szőnyegek között - általában 2-3,5 mm vastag. A jógamatracot magas csúszásgátló tulajdonságok jellemzik, ami garantálja a megfelelő stabilitást még a nagyon bonyolult ászanák végrehajtása során is. 

Puzzle szőnyeg

Úgy tervezték, hogy megvédje a padlót az olyan sporteszközök, mint a helyhez kötött kerékpár, orbitrek, stepper, kettlebell vagy súlyzók használata során esetlegesen keletkező sérülésektől. A puzzle szőnyeg stabilizációt biztosít az enyhén egyenetlen felületek esetén, és minimalizálja a különböző típusú edzőeszközök használatából eredő zajt. A kirakószerű elrendezés lehetőségének és a különböző színeknek köszönhetően nemcsak funkcionális, hanem vizuálisan is vonzó edzőteret hozhat létre. 

Torna matrac 

A tornamatrac vastagabb, mint a szőnyeg. Nagyon jól tompítja az eséseket. Az összecsukható opciónak köszönhetően (két- vagy háromrészes lehet) könnyen tárolható, így ideális kis helyiségekbe. Nem csak tornához vagy korrekciós gyakorlatokhoz használják. Sikeresen használható edzés közben például egy fitneszlabdával vagy medicinlabdával a jobb fogás és a kényelem érdekében. 

Hogyan válasszunk szőnyeget vagy matracot az edzéshez? Tippek 

Amikor edzőszőnyeget vásárol, először fontolja meg, hogy mire fogja használni. A helyesen kiválasztott termék garantálja a biztonságos gyakorlást. Fordítson figyelmet a kiváló minőségű anyagokra, mint például a csúszásgátló gumi, az ütéscsillapító EVA hab vagy a polipropilén alapú műanyag. Győződjön meg róla, hogy a szőnyeg megfelelő vastagságú, mivel csak a megfelelően kiválasztott szőnyeg segít az ízületek és csontok tompításában. Általában minél vastagabb a szőnyeg, annál jobb a védelem (különösen vékony emberek, idősek vagy kemény talajon végzett edzések esetén), de ne feledje, hogy milyen típusú edzésre fogja használni.  

A tornaszőnyeg kiválasztásakor fontos paraméterek a hossz és a szélesség. Válasszon olyan termékeket, amelyek mindkét tartományban adnak némi árrést. Így elkerülhető a pozíció folyamatos korrigálásával járó kellemetlenség.  

A biztonságos és kényelmes edzés érdekében válasszon olyan szőnyeget, amely nagyon jól tapad a talajon és vízálló. Keresse a kiegészítő felszereléseket, például a speciális hevedereket/fogantyúkat vagy a hordtáskát - ezek megkönnyítik a matrac/matrac tárolását és szállítását. 

A Sportano.hu weboldalon professzionális fitnesz szőnyegeket és matracokat talál, amelyeknek köszönhetően az edzés zökkenőmentesen és biztonságosan fog zajlani. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása