Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Jóga szőnyegek

Jógaszőnyegek - kényelmes és tartós modellek a Sportano üzletben 

A jógamatrac a legfontosabb felszerelés, amikor ezt a tevékenységet gyakoroljuk. A megfelelő nem csak kényelmet, hanem tapadást és stabilitást is biztosít edzés közben, hogy a test ne csússzon rajta. A megfelelő modell kiválasztásakor figyeljen számos paraméterre, például a gyártási anyagra vagy a vastagságra. A Sportanónál olyan professzionális márkák jógamatracainak széles választékát kínáljuk, mint a Gaiam, Gipara, Yoga Design Lab, Nike, Moonholi, JadeYoga, Joy in me, Pure2Improve vagy Spokey

Gumi, csúszásmentes vagy gyermekeknek - jógamatrac típusok 

A jógamatracok típusai között mindenekelőtt az építőanyag szerinti felosztás van, így találunk gumiból készült jógamatracot, parafából készült jógamatracot, TPE-ből vagy PVC-ből készültet. A csúszásmentes jógamatracok általában parafa modellek, amelyek megfelelő tapadást biztosítanak. A gyermekeknek szánt jógamatracnak viszont nemcsak csúszásmentesnek, hanem könnyűnek és tartósnak is kell lennie. Vastagság szempontjából igazodjon gyermeke modelljéhez, ahol a kissé vastagabb szőnyegek jobb tapadást és nagyobb kényelmet biztosítanak a kicsiknek.   

A jógamatracot a legjobb az elvégzett gyakorlat típusának megfelelően kiválasztani, ahol a statikus jóga esetében a csúszásmentes, parafa vagy gumi, illetve TPE modellek jól működnek. A dinamikus jógához a PVC-vel tervezett tartós termékek megfelelő választásnak bizonyulnak.  

Hogyan válasszunk jógamatracot? 

Először is válassza ki a szőnyeg vastagságát és hosszát, ami közvetlenül befolyásolja a használat kényelmét. Ami a hosszúságot illeti, a standard érték 180 cm, és az e feletti magasságúak választhatnak valamivel hosszabb szőnyegeket. A vastagság tekintetében az alapmodellek 3 és 8 milliméter között mozognak, a legvastagabb termékek vastagsága pedig eléri az 1,5 centimétert. Figyeljen a szőnyeg súlyára, és ez még fontosabb, ha magával viszi az edzésre. A legkönnyebb termékek 600-800 gramm körüliek, a nehezebbek pedig akár 1,5-2 kilogrammosak is lehetnek. Ha otthon edz, ez nem számít túl sokat, de ha mozognia kell a szőnyeggel, válasszon könnyebb modelleket. Ezen kívül vegye figyelembe a konstrukció anyagát is, ahol általában a PVC, a gumi, a parafa vagy a TPE emelkedik ki

A jógamatrac vastagsága 

A jógamatrac vastagsága lényeges tényező, amelyre a megfelelő modell kiválasztásakor érdemes odafigyelni. Ez nemcsak a felhasználó kényelmét, hanem a gyakorlat kényelmét is befolyásolja. A túl vékony jógamatrac kényelmetlenséget okozhat, különösen, ha egyenetlen talajon edzünk. Egy vastag jógamatrac viszont jól szigetel a talajtól, de nem érzed jól magad rajta edzés közben. A szabványos vastagságú modellek 4-5 mm körüliek, a legvastagabbak akár 1,5 cm vastagok is lehetnek. A 3 mm-es vagy annál vékonyabb jógamatrac növeli a stabilitást, és jól használható a tapasztalt és aktív emberek számára. Másrészt az 5 mm-es vagy a 8 mm-es vagy annál nagyobb jógamatrac nagyobb kényelmet és jobb párnázottságot jelent edzés közben. 

Jóga szőnyeg anyagok 

A legtöbb jógamatrac PVC-ből készül, egy olyan műanyagból, amely rendkívül könnyen tisztítható, és jó tapadást is garantál. Azonban nem szívja fel jól a nedvességet, ami használat közben megnehezítheti a használatát. Egy másik választás lehet a TPE jógamatrac, amely műanyag és gumipolimerek keverékéből készül. Kicsit kevésbé tartós, mint a PVC-ből készültek, de még mindig megfelelően tapad. A természetes gumiból készült gumijógaszőnyeg viszont kényelmes használatot és stabilitást biztosít a gyakorlás során. Parafa jógamatrac is kapható, amely csúszásmentes tapadást biztosít, lehetővé téve a biztonságos pozíció megtartását. Népszerű anyag a mikroszál is, amelyet a jobb tulajdonságok érdekében gyakran kombinálnak más anyagokkal.  

A jó jógamatrac jellemzői 

A jó jógamatrac mindenekelőtt a kényelemről szól, tehát arról, hogy megfelelően megbirkózzon a nagy mennyiségű izzadással, ami nagyon gyakori a dinamikus gyakorlatok során. Ezen túlmenően a kiválasztott modellnek csúszásmentes tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mivel ez befolyásolja az edzés minőségét és kényelmét. A kissé vastagabb anyagból készült modellek a legjobbak. A vastag jógaszőnyeg azok számára jelent lehetőséget, akiknek fontos a kényelem és a tapadás minden gyakorlat során. A legjobb jógamatracot tartós, mégis puha anyagnak kell jellemeznie.  

Mely jógamatracokat kínáló márkákra érdemes fogadni? 

A Sportanónál olyan márkák kiváló minőségű top jógamatracai találhatók, mint a Moonholi, JadeYoga, Joy in me, Pure2Improve, Spokey, Gaiam, Gipara, Yoga Design Lab vagy Nike. Nálunk nemcsak a megfelelő vastagságú jógamatracokkal, hanem különböző színváltozatokkal is felszerelkezhet, a modellt az Ön igényeihez igazítva. A vastagság és a hossz tekintetében biztosan a megfelelő terméket választja, ügyfélszolgálatunk pedig segít a választásban. Ha a kiválasztott jógamatrac nem felel meg az elvárásainak, akkor 30 napig visszaviheti a modellt! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása