Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Ugrálókötelek

Professzionális ugrókötelek a Sportano termékcsaládban

Az ugrókötél minősége, a felhasznált technológiák és anyagok nagyban befolyásolják az edzés hatékonyságát. A Sportano kínálatában a legjobb minőségű, válogatott ugróköteleket találja, amelyek tökéletesek lesznek mind a kezdők, mind a haladó sportolók számára.  

Melyik ugrókötelet válasszuk az edzéshez?

Válasszon ugrókötelet attól függően, hogy mit szándékozik edzeni. Ezek készülhetnek bőrből, PVC-ből vagy akár acélból is. Mindegyik típusnak más-más tulajdonságai vannak. Érdemes odafigyelni arra is, hogy az ugrókötél fogantyújánál egy LCD-számlálót helyezzen el, amely az edzés hatékonyságát méri.  

Ugrókötél a kardió edzéshez

A hatékony kardió edzéshez jó lesz egy kiváló minőségű poliészterből készült ugrókötél. Ezenkívül az ABS műanyagból készült ergonomikus fogantyúknak köszönhetően az ugrálókötél a kardióhoz megfelelő fogást biztosít a kezén, és stabil fogást biztosít

Boxing ugrókötél

A bokszedzésekhez a legjobb, ha bőrből vagy acélból készült gyorsugrókat választ, amelyek a legmagasabb szintű tartósságot tartják fenn. A bőr ugrókötelek ellenállnak a szakadásnak, míg az acélkötelek, amelyek extra szilikon borítással rendelkeznek, nagy tartósságot mutatnak.  

A dobozos ugrókötelek kicsit nehezebbek, ezért kényelmes, csúszásmentes fogással kell rendelkezniük, amelyet csapágyrendszerek támogatnak, amelyek gondoskodnak az egyes ugrások egyenletességéről. Ha igényes edzésre vágyik, válasszon a fogantyúkban elhelyezett acél súlyokkal ellátott ugróköteleket. 

Crossfit ugrókötél

A sebesség és a tartósság a crossfit ugrókötelek területe. A műanyagból vagy fémből készült modelleket nagy tartósság jellemzi. A profilozott fogantyúk szintén fontos elemet jelentenek, amelyek a crossfit ugróköteleknél általában alumíniumból vagy tartós PVC habból készülnek, fenntartva a csúszásmentességet és biztosítva a biztos fogást

Fitness ugrókötél

A fitnesz a gyorsaságról és a könnyedségről szól. A PVC-ből készült fitness ugrókötél tökéletes lesz beltéri edzéshez, míg a TPU-ból készült, tartósságának köszönhetően alkalmas lesz a kemény felületeken végzett kültéri tevékenységekhez. A fitnesz-ugrálóköteleket speciális ABEC csapágyrendszerekkel kell felszerelni, amelyek gondoskodnak az egyes mozgások egyenletességéről.  

Ugrókötelet vásárolni edzéshez: mire kell figyelni?

A biztos fogás érdekében érdemes PVC- vagy ABS-ból készült kontúros fogantyúkat választani, amelyek tartósak és csúszásgátló bevonattal rendelkeznek. A konstrukció anyaga is fontos - a gyakorláshoz használt zsinóros ugrókötelek, valamint a PVC-ből készültek ennek megfelelően könnyűek. A tangák, acél- és alumíniumkötelek nehezebbek és gyorsabbak, így különösen hasznosnak bizonyulnak az erőnléti edzéshez. A stabilitás is fontos, ezért az ugrókötelek egyes modelljei mozgóhüvellyel vannak ellátva, amely a zökkenőmentes mozgásért felelős, és megakadályozza a kötél elcsavarodását.  

A legfontosabb, hogy az ugrókötél hosszát a gyakorlathoz válasszuk meg - a túl hosszú kötél összegabalyodik, a túl rövid pedig természetellenes, magas ugrásokat igényel. A hossz azonban egyénileg is megválasztható. Egyszerűen állj mindkét lábaddal az ugrókötél közepére, és húzd a kötelet a tested mentén. Ha mindkét vége a válla köré ér, akkor az ugrókötél hossza megfelelő. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása