Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Frizbi és sárkányok

Frizbi és sárkányok - válassza ki a megfelelőt a Sportano webáruházban 

Az aktív szabadtéri kikapcsolódás mind a felnőttek, mind a gyermekek számára remek módja a szabadidő eltöltésének. A szabadban jó ötlet gondoskodni a különböző szórakozási formákról, például a frizbiről és a sárkányokról. A sárkányrepülés remek szórakozási lehetőség a gyerekek számára a szeles napokon, a frizbi pedig bármilyen körülmények között élvezhető. Egyre gyakrabban találkozhatunk frizbivel a tengerparton, a parkban vagy a játszótereken. A Sportanónál a Ticket To The Moon, a Sunflex, a CrossKites vagy a Schildkröt kiváló minőségű frizbi- és sárkányrepülőit kínáljuk. 

Műrepülő, hagyományos vagy kétsoros sárkányok - típusok és sárkánytípusok 

A sárkánytípusok közé tartozik a papírsárkány, a műrepülő sárkány, a vonósárkány, az egysoros sárkány és a kétsoros sárkány. Az első típus, a papírsárkány, a legolcsóbb megoldás, amelyet színes papírból és az egész szerkezetet tartó keretből magad is elkészíthetsz. Ideális az első edzéshez és a széllel való megbirkózás megtanulásához. A műrepülő sárkány általában egy kétgömbös sárkány, amely lehetővé teszi, hogy a levegőben mutatványokat és trükköket hajtson végre. Ezt képzettebb felhasználóknak tervezték, ezért jobb egy egysoros sárkánnyal kezdeni, amely egy kerettel rendelkezik, és sokkal könnyebb a kezdők számára. A vontatósárkányt viszont úgy tervezték, hogy nagy teljesítményt termeljen, és a váz hiánya miatt sokkal kevésbé ellenálló a szélsebesség változásával szemben.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő sárkányt? 

Az első sárkánynak olyan modellnek kell lennie, amelyet könnyű és kényelmes irányítani, így a papír vagy egyzsinóros modellek jól működnek. Aki most kezdi a sárkányrepülést, annak el kell sajátítania a sárkány irányítását és a változó szélsebességeket. Ha a gyermek már jól érzi magát a sárkánnyal és megtanulta az összes alapot, akkor a kétköteles sárkány a legjobb választás. A gyermekeknek szánt sárkányoknak mindenekelőtt kényelmesnek és könnyen használhatónak kell lenniük, hogy jól érezzék magukat, és gyorsan ráérezzenek az irányításra.  

Ha kíváncsi vagy, hogyan kell sárkányt eregetni, akkor a szél irányának háttal kell állnod, majd szét kell terjesztened a vonalat, és a sárkányt a földre kell helyezned, hogy aztán felfelé dobd. Ha már a levegőben van, fontos, hogy érzékeljük, milyen pozíciókban emelkedik, majd süllyed. Bizonyára egy idő után a gyermek maga is megérzi a sárkány irányítását. Ha a sárkány fennmaradt, akkor irányíthatod, hogy megváltoztasd a repülés irányát.  

Hogyan válasszunk frizbit? 

A frizbi kiválasztásakor válassza a képzettségi szintjének megfelelő súlyú és méretű terméket, ahol a nagy korongok több gyakorlást és gyakorlást igényelnek, mint a kisebbek. Ezért a kezdők számára a kisebb méretű frizbiket ajánljuk. Ezenkívül figyeljen a keménységre, amely befolyásolja a termék szilárdságát és súlyát. A dinamikus frizbizéshez válasszon olyan korongot, amelynek súlypontja a teljes felületen eloszlik. Azoknál az embereknél, akik különböző trükköket hajtanak végre a koronggal, gyakran az említett súlypont inkább a felnin helyezkedik el. Minél mélyebb a perem, annál tovább marad a frizbi a levegőben. A sekélyebb modellek valamivel kevésbé valószínű, hogy a levegőben maradnak és gyorsan leesnek.  

Ha nem tudod, hogyan kell frizbit dobni, először is a helyes fogást kell használni. A négy ujjnak a lemez alsó felületén kell feküdnie, a hüvelykujjaknak pedig a felső részt kell nyomniuk. Ezen kívül a frizbi dobásakor az egész testet be kell vonni, ahol az egyik lábnak lépésben kell lennie, majd a lábakat finoman be kell hajlítani a térdnél. A felső résznek folyamatosan dolgoznia kell, lehetővé téve a váll és a kar szabad mozgását. A leggyakoribb hiba, hogy a könyököt túl közel tartjuk a törzshöz.  

Hogyan válasszon sárkányokat és frizbiket a gyermekek számára? 

Ha a megfelelő sárkányt szeretné kiválasztani gyermeke számára, a modellt az életkorához és a képességei szintjéhez igazítsa, ahol a papír és az egysoros modellek jól működnek a kezdők számára. Ez lehetővé teszi gyermeke számára, hogy gyorsan elsajátítsa a kormányzás alapjait. A frizbi esetében a gyerekek számára a legfontosabb paraméter a súlya és a mérete lesz, hogy egyszerre legyen könnyű és kényelmes a használata. A legjobb, ha mélyebb peremmel rendelkező modellt választasz, így a frizbi sokkal tovább marad a levegőben. Nagyszerű termék az összecsukható frizbi, így a gyermek mindenhová magával viheti. 

Válasszon olyan termékeket, amelyeknek nincsenek éles részei, és amelyek a gyermek életkorához igazodnak, hogy biztonságosak és a lehető legkényelmesebbek legyenek. A Sportanónál kiváló minőségű gyermek sárkányokat és gyermek frizbiket talál számos színvariációban. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása