• Ingyenes szállítás
 • 30 napos termékvisszaküldés
 • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Lépegetők

Termékek: 2

View as
 1. HMS diagonális léptető S8004 7-22-0011
  36 230,00 Ft
  34 420,00 Ft
  OS

  1

Stepperek a Sportano üzletben: változatos edzés otthon!  

A lépcsőmászás mozgásának intenzív feltérképezése egy stepper segítségével kiváló módja az állóképesség edzésének és az alsótest formálásának. A Sportano kínálatában kompakt és masszív ferde és egyenes steppereket talál a vezető fitneszeszköz- és konditermi gyártók, például a HMS vagy a Spookey kínálatában. 

Rendszeres testmozgás egy stepperrel. Előnyök és hatások 

Ez a lépcsőmászáshoz hasonló gyakorlatokhoz használt, nem feltűnő eszköz kiváló eredményeket ad a légző- és keringési képességek javításában. Érdemes közelebbről megnézni a steppert, ha szeretne megszabadulni a súlyfeleslegtől, vagy erősíteni és formálni a fenekét, combját és vádliját. A stepper az erő- vagy funkcionális edzés előtti bemelegítés részeként is használható. 

A stepper megkérdőjelezhetetlen előnye, hogy a hagyományos lépcsőmászáshoz vagy -futáshoz képest nem terheli túlságosan az ízületeket és a gerincet, ezért jó mozgásforma az idősek vagy a rehabilitáció alatt állók számára. A stepperrel végzett rendszeres (pl. heti 3 alkalommal, egyenként 30 percig tartó) és megfelelő módon végzett edzéssel hozzájárulhat a gerinc ágyéki szakaszának megerősítéséhez, ami a hosszan tartó, helytelen testhelyzetben való ülésből eredő fájdalmak és kellemetlenségek csökkenését eredményezi. 

A steppernek szerepelnie kell azoknak a bevásárlólistáján, akik kis helyen szeretnének otthoni edzőtermet létrehozni, vagy olyan felszerelést keresnek, amely könnyen tárolható vagy szállítható (lehetőség a kinti edzésre: kertben, parkban stb.). 

Melyik steppert használjuk otthon? Útmutató

Amikor stepper gépet vásárol otthonába, vegye figyelembe, hogy milyen típusú edzésre fogja használni (pl. intenzív kardió edzés, csak az alsótest formálására szolgáló edzés, bemelegítésként a karok bevonására szolgáló edzés) és milyen célt szeretne elérni vele. A változatos edzéshez hasznos lesz egy állítható ellenállással rendelkező modell, és a pontos eredmények (percenkénti lépések, idő, elégetett kalória, lépésszámlálás vagy pulzusszám) az LCD-kijelzőn történő ellenőrzésben is segítenek. A stepper vásárlásakor fontos szempont a terhelhetőség, azaz a felhasználó maximális súlya, valamint az ellenállás típusa (hidraulikus - a pedálra gyakorolt nyomás erejétől és a tempótól függ, vagy szervo - a pedálra lépve érezzük az ellenállás növekedését vagy csökkenését).  

Egyenes lépegető

Az ilyen típusú stepperek leginkább a lépcsőmászáshoz/járáshoz hasonló mozgást, azaz a fel-le mozgást utánozzák. Az egyenes stepper jó választás idősebbek, rehabilitáción részt vevők (konzultáljon orvosával), túlsúlyos emberek és azok számára, akik dolgozni szeretnének a fittségükön és jobban szeretnék érezni magukat. 

Dőlésszögű lépegető

Az átlós stepper, más néven twisting stepper, a korcsolyázó/görkorcsolyázó mozgást imitálva erősen igénybe veszi a ferde hasizmokat és az adductorokat (a comb belső oldalán lévő izmokat), és intenzív edzésre alkalmas. Ebben az esetben a mozgás szintén oldalirányban történik. Győződjön meg róla, hogy a ferde stepper csúszásmentes, kényelmes pedálokkal rendelkezik.  

Lépegető kábelekkel

A cable stepper akkor felel meg Önnek, ha szereti az intenzív edzést, és általánosabb edzést szeretne végezni. Az ellenállókábel lehetővé teszi, hogy megdolgoztassa a felsőtestét és erősítse a testtartó izmokat. 

Lépegető oszlopos

A stepper ezen változata tökéletes kezdőknek, egyensúly- és koordinációs problémákkal küzdőknek és hosszú távú edzésekhez. Az oszlop támasztékként szolgál, amely segít stabilan tartani a pozíciót, és tehermentesíti az alsótestet. Célszerű olyan steppert választani, amelynek levehető oszlopa van, amely több lehetőséget ad az edzés változatosabbá tételére, és könnyebben tárolható. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása