Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Spinning kerékpárok

Spinning kerékpárok - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano üzletben 

A spinning kerékpározás nemcsak a testzsírt csökkenti, hanem javítja az általános fittséget, befolyásolja a légző- és szív- és érrendszer megfelelő működését, és jobb hangulatot idéz elő. A megfelelő modellen történő szisztematikus gyakorlás elég gyorsan eredményt hoz, ezért érdemes ezt a tevékenységi formát választani. Válasszon egy olyan modellt, amely minden elvárásának megfelel, a Sportanónál olyan márkák professzionális spinning kerékpárjait kínáljuk, mint a ProForm, Schwinn, Technogym, Life Fitness, Matrix, HMS, Bowflex, NordicTrack vagy Spokey.  

Hogyan működik a spinning kerékpár? 

A nagyszámú edzőeszköz közül a kerékpárok, köztük a spinning kerékpárok népszerűek. Mindenekelőtt, az edzésre évszaktól függetlenül kerülhet sor, mivel Ön otthonának kényelmében edzhet. A spinning kerékpár stabil és masszív felépítésű, amely több elemen alapul. A legelterjedtebb a mágneses spinning kerékpár, ahol a mechanizmust az elülső részen lévő lendkerékre alkalmazzák. A gép felépítéséből adódóan a pedálozási pozíció lényegesen alacsonyabb, mint a helyhez kötött kerékpáros változatoknál. A kialakítás miatt dinamikusabb testhelyzetet kell felvennie, és néhány gyakorlatot állva kell végrehajtani. Maga a spinning kerékpár háromállású kormányból, cipőorr-rögzítőkből, vékony nyeregből, valamint szabadfutó- és vészfékből áll.  

A spinning kerékpáron végzett edzéssel növelheti légző- és szív- és érrendszeri fittségét, valamint erősítheti láb- és hasizmait. A kerékpáros edzéssel több kalóriát égethet el, és az általános fittségi szintje is emelkedik. A szisztematikus edzés lehetővé teszi, hogy a megfelelő étrend fenntartása mellett sokat fogyj, így az anyagcseréd gyorsabban működik. A spinning kerékpár kiváló választás mindazok számára, akik aktív életmóddal akarják kezdeni a kalandot.  

Hogyan válasszon spinning kerékpárt? 

A választáskor figyeljen az alkalmazott ellenállási mechanizmusra, ahol a következő eszközöket különböztetjük meg: 

  • mechanikus spinning bike - fékekkel felszerelt, amelyek a kerék ellenállást keltve nyomják a kereket, ahol általában nagyobb az állítási lehetőség; 
  • Mágneses spinning kerékpár - a fékeket mágnesek váltották fel, amelyek a lendkerékhez közeledve ellenállást fejtenek ki, így növelve a terhelést az edzés során.   

Ezen kívül érdemes megnézni a kerékpár súlyát is, ami elsősorban a lendkeréktől függ. A lendkerék súlya általában 5 és akár 20 kilogramm között van, ami problémássá teheti a gép szállítását. A spinning kerékpár emellett számítógéppel vagy intuitív vezérlőpanellel van felszerelve. Ez nem csak a tevékenység nyomon követését teszi lehetővé: elégetett kalóriák, távolság, sebesség, idő vagy pulzus, hanem a terhelés beállítását vagy a rendelkezésre álló edzésprogramok használatát is. Az olyan beállítások, mint a Bluetooth, a fejhallgató bemenet vagy a Wi-Fi hozzáférés olyan modern funkciók, amelyek élvezetesebbé teszik az edzést. 

Edzés egy helyhez kötött spinning kerékpáron 

A megfelelő edzésnek a bemelegítésből, a tényleges edzésből és a fő program utáni lazító gyakorlatokból kell állnia. A bemelegítés segít mozgósítani a testet az edzésre, ahol a terhelést fokozatosan kell növelni, hogy a tényleges edzésre való átmenet zökkenőmentes és biztonságos legyen. Ez állhat emelkedőkből, gyors szakaszokból vagy intervallumokból. Az utolsó edzéstípus a gyors és lassú szakaszok összekapcsolásából áll, aminek köszönhetően az intenzitás változása lehetővé teszi a kalóriák hatékonyabb elégetését. A spinning kerékpárral végzett erőnléti edzésnek viszont nagy terhelésű gyakorlatokon kell alapulnia. Az állóképességi edzés azoknak való, akik több testzsírt szeretnének elégetni, és csak a terhelést kell növelniük, és egyenletesnek kell maradniuk.  

Ha szeretne felszerelkezni egy otthoni spinning kerékpárral, és a saját tempójában szeretne edzeni, akkor választhat egy olyan edzést, amely az egyes szakaszok sebességének és terhelésének beállításán alapul (lassú, gyors), bemelegítéssel kezdve. Maga az otthoni edzés nem haladhatja meg a 45-60 percet, hogy ne terhelje meg az ízületeket és az izmokat, ami sérülést okozhat.  

Profi spinning kerékpárok - melyik márkát válasszuk? 

Ha professzionális modellt keres, felszerelheti magát egy Schwinn spinning kerékpárral, ahol a kiválasztott egységek LCD-képernyővel rendelkeznek, amelyen nyomon követheti az edzés paramétereit. Ezek is rendelkeznek fokozatmentesen szabályozható ellenállás-szabályozással vagy elektronikus ellenállás-szabályozással 0-100% a vázon lévő gombon keresztül. A kerékpár emellett speciális filcbetétekkel rendelkezik, amelyek a kerékhez nyomva a súrlódás révén növelik az ellenállást. 

A Bowflex márka viszont több ellenállási szinttel (akár 100 szint), edzőállvány használatának lehetőségével, valamint kétoldalas kombinált pedálokkal (SPD klipszek és lábujjhegyek) ellátott kialakítással rendelkező spinning kerékpárt kínál. Egy kényelmes érintőképernyős vezérlőpanel vezérli az összes edzési paramétert.  

A Sportanónál a modelleket az ellenállásszabályozás, a kormány beállítása, a maximális felhasználói súly vagy a méret alapján választhatja ki. Kínálatunkban a Horizon Fitness, BH Fitness, Bowflex, SportsArt, Spokey, ProForm, NordicTrack, Keiser vagy Matrix spinning kerékpárokat talál. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása