Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Pontyozó zsinórok

Pontyfogó zsinórok: a horgászfelszerelések legnagyobb választéka a Sportano.hu weboldalon

A megfelelő pontyhorgász zsinór kiválasztása nagy kihívás. A monofilnek sokféle típusa létezik, és ezek anyagukban, színükben és rugalmasságukban különböznek egymástól. Minden egyes tulajdonság hatással van a dobás és a vontatás hatására, ezért olyan fontos, hogy olyan tökéletes zsinórt válasszunk, amely minden funkcióját ellátja

A Sportano.hu üzletben kiváló minőségű pontyhorgász zsinórokat talál, amelyek segítségével rendkívül eredményes horgászatot érhet el. A jó pontyhorgász zsinórt az alacsony nyúlás, a puhaság és a kopásállóság jellemzi. 

Segítünk kiválasztani a legjobb pontyhorgász zsinórt

A horgászzsinórok a horgászkellékek kulcsfontosságú részét képezik. Ezért olyan fontos, hogy olyat válasszon, amely garantálja a hatékony pontyszállítást. Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a legjobb pontyhorgász zsinór

Szín

A zsinór színe tetszés szerint választható, de fontos, hogy ne legyen túlságosan látható a pontyok számára, illetve ne legyen túlságosan álcázott a hal úszási irányát irányító horgász számára. A legbiztonságosabb választás, amely minden körülmények között működik, egy álcázott színű pontyozó zsinór. Ez a fajta vonal könnyen illeszkedik bármilyen típusú fenékhez. 

Kopásállóság

Bármilyen átmérőjű is legyen, a pontyozó zsinórnak kopásállónak kell lennie, hogy a zsinór ne szakadjon el, amikor a hal megragadja a csalit. 

Erősség

A pontyzsinór erőssége fontos tényező a nehéz halak fogásában. A leggyakoribb választás azonban a 7-10 kg-os erősségű zsinór. Egy ilyen vonal lehetővé teszi, hogy bármilyen ponty példányt vontasson. 

Bővíthetőség

Minden pontyzsinórra jellemző a nyúlás. Azonban minél alacsonyabb, annál jobb - amikor a ponty elkapja a csalit, fontos, hogy a halat gyorsan elkezdjük húzni a feszes zsinórra. Ha a zsinór túlságosan nyúlós, elszakadhat. 

Átmérő

A pontyhorgászzsinór átmérője eléggé egyéni dolog, amikor a pontyhorgászatról van szó. A legnépszerűbb választás azonban a 0,33-0,38 mm-es univerzális átmérőjű monofil, amely megbirkózik a felszíni szabadidős horgászattal és a hosszú dobásokkal. 

A megfelelő vonal kiválasztását ezeknek a paramétereknek kell vezérelniük ahhoz, hogy teljes mértékben elégedett legyen a horgásztúrával. Ellenkező esetben elijesztheti a pontyot, vagy a csalival együtt elszakíthatja a zsinórt. 

Pontyozó zsinórok távdobáshoz: ajánlott típusok

A távolsági dobáshoz használt pontyzsinórnak nagyon erősnek kell lennie, és ellen kell állnia mind a nyúlásnak, mind a kopásnak. Nagy távolságból történő halfogáskor a fogás irányítása elsősorban a zsinórtól és annak feszességétől függ, ezért olyan fontos része a felszerelésnek. A vezető pontyhorgász gyártók, mint a RidgeMonkey, a Delphin és a Prologic kiváló minőségű fonott zsinórok és pontyozó zsinórok garantálják a sikeres horgászatot és a legmagasabb szintű horgászatot. E márkák termékei minden körülmények között jól teljesítenek a nyári és a téli szezonban. A zsinórok precizitással és technológiával készültek, ami lehetővé teszi, hogy kis átmérőjű monofil zsinórral horgásszon nehéz pontyokra anélkül, hogy zsinórszakadást vagy kidörzsölődést okozna. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása