Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Bodyboardok

Bodyboardok a Sportano.hu sportboltban

A bodyboardozás egy izgalmas vízi sport, amely során egy speciális deszkán, az úgynevezett bodyboardon kell lebegni a hullámok felszínén. Ideális alternatívája a szörfözésnek, különösen azok számára, akik még csak most kezdik a hullámlovaglást. A Sportano.hu oldalon olyan professzionális gyártók deszkáit találod, mint a JOBE.

Bodyboarding alapok: a hullám sportja

A bodyboardozás során a hullámok mentén haladva kell megtartani az egyensúlyt a deszkán. A sportot különböző pozíciókban lehet gyakorolni - fekve (hason fekve), térdelve (dropknee) vagy állva (stand-up). A Bodyboarding minden korosztály és minden tudásszint számára alkalmas, így világszerte egyre népszerűbbé válik.

Hidrodinamika és annak hatása a bodyboard tervezésre

A hidrodinamika kulcsszerepet játszik a bodyboardok tervezésében. A deszkákat úgy tervezték, hogy csökkentsék a vízellenállást és megkönnyítsék a hullámlovaglást. A bodyboard fontos eleme a formája, amely befolyásolja a sebességet, a manőverezhetőséget és a stabilitást. A bodyboardok tervezésekor figyelmet fordítanak a rockerre (a deszka görbülete) is, amely befolyásolja a hullámokon való lebegés képességét.

A bodyboardokban használt anyagok: EPS, PE, PP

A testdeszkák gyártásához használt anyagok jelentősen befolyásolják a tulajdonságaikat. A legnépszerűbb anyagok a következők:

  • EPS (expandált polisztirol) - könnyű és rugalmas anyag, amely jól használható az olcsóbb kezdő deszkákban.
  • PE (polietilén) - közepes keménységű anyag, amely a szilárdság, a merevség és a rugalmasság jó kombinációját biztosítja. A PE-t gyakran használják a középhaladóknak szánt deszkákhoz.
  • PP (polipropilén) - a legtartósabb és legmerevebb anyag, amely kiváló érzékenységet biztosít a deszkának. A PP-t általában a haladó bodyboardosok számára készült deszkákban használják.

Bodyboard kiválasztása: méretek, rocker és merevség

A bodyboard kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni. A deszka méretei, mint például a hossza és szélessége, befolyásolják a sebességet, a stabilitást és a manőverezőképességet. Általában a magasabb és nehezebb felhasználóknak nagyobb deszkákat, míg az alacsonyabb és könnyebb felhasználóknak kisebb deszkákat kell választaniuk.

A rocker a deszka görbülete, amely befolyásolja a hullámlovaglás képességét. A kevésbé rocker deszkák gyorsabbak és stabilabbak, de nehezebben manőverezhetők. Ezzel szemben a nagyobb rockerrel rendelkező deszkákat könnyebb irányítani, de lassabbak lehetnek a vízen.

A deszka merevsége azért fontos, mert befolyásolja a reakciókészséget és a sebességet. A merevebb deszkák általában gyorsabbak és jobban teljesítenek nagyobb hullámokban, de a kezdők számára nehezebben irányíthatóak. A puhább deszkák elnézőbbek és könnyebben irányíthatók, de nem biztos, hogy alkalmasak a haladó bodyboardosok vagy a nagyobb hullámok számára.

Póráz: alapvető biztonsági elem a bodyboardozás során

A póráz vagy hám fontos biztonsági eszköz, amely a bodyboardot a felhasználó csuklójához vagy bokájához köti. A leash megakadályozza a deszka elvesztését esés közben, és lehetővé teszi a deszka gyors visszaszerzését esés után. A póráz kiválasztásakor figyeljen a póráz hosszára, anyagára és rögzítési módjára. A jól megválasztott póráz biztosítja a kényelmet és a biztonságot bodyboardozás közben.

Bodyboard kiegészítők: a deszka viaszolástól a protektorokig

Ahhoz, hogy teljes mértékben élvezhesse a bodyboardingot, és hogy biztonságban és kényelmesen mozoghasson, érdemes beszerezni a megfelelő kiegészítőket. Íme néhány ezek közül:

  • Viasz - elengedhetetlen ahhoz, hogy a tábla felületén megfelelő tapadás legyen. A deszka viaszolása segít fenntartani a stabilitást és az irányítást a hullámlovaglás során.
  • Rashguard - ez egy napálló és rugalmas anyagból készült póló. A Rashguard megvédi a bőrt a horzsolásoktól és a leégéstől.
  • Lábvédő - segít megelőzni a bodyboardozás közben előforduló horzsolásokat és vágásokat.
  • Uszonyok - az uszonyok kulcsfontosságúak a vízben való hatékony mozgáshoz, lehetővé téve a gyorsulást és az iránytartást a hullámlovaglás során.
  • Bodyboard táska - megkönnyíti a bodyboard szállítását és tárolását, védi a sérülésektől és a szennyeződésektől.
Leírás kibontása Leírás összecsukása