Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpárszállítás és -tárolás

Kerékpárok szállítása és tárolása - válassza ki a megfelelő felszerelést a Sportanónál 

Hosszabb útra megy a barátaival vagy családi nyaralásra? Tervezi, hogy magával viszi a kerékpárjait? Az egykerekűek kényelmes és biztonságos szállításához és tárolásához minden bizonnyal szüksége lesz a megfelelő felszerelésre. Gyakran hasznos, ha a kerékpárt még rövid utakra is magával kell vinnie autóval, így a szállítóeszközök nélkülözhetetlenek lehetnek. Sportano üzletünkben találhat horgas, tetőre szerelhető kerékpártartókat, kerékpáros dobozokat és fedeleket olyan professzionális márkáktól, mint az Elite, a Topeak, a Thule, az OXC vagy az EVOC

Hogyan kell a kerékpárokat megfelelően és biztonságosan szállítani? 

A kerékpározás szerelmesei kétségtelenül tisztában vannak azzal, hogy vannak olyan helyzetek, amikor érdemes egykerekűt vinniük magukkal. Sokan úgy döntenek, hogy a kerékpárjukat az autóban szállítják, de ez gyakran nem praktikus megoldás - sok helyet foglal, és lehetetlenné teszi, hogy több csomagot vagy embert vigyenek magukkal. Ez erőfeszítést igényel, mivel néha a kerékpár egyes részeit ki kell csavarozni és el kell távolítani, hogy beférjen. A kerékpártartók sokkal jobban működnek, ezért egyre többen választják őket. Ezek elsősorban tetőcsomagtartók, kerékpártartók vagy járművön elhelyezett vonóhorogtartók. Az első megoldás esetében az állványt a járműmodellhez és a használt sínekhez kell igazítani. A többi típushoz viszont speciális szerkezet vagy tartók beszerzése és felszerelése szükséges.  

A kerékpártartók típusai - mi a különbség? 

A kerékpártartók típusai között megkülönböztethetjük a tetőre szerelhető kerékpártartót, amely az egyik legnépszerűbb megoldás. Ehhez speciális gerendákat kell felszerelni az autóra, amelyekhez a tényleges hordozót rögzítik, és amelyekre akár több kerékpár is elhelyezhető. Ez a modell lehetővé teszi a teljes kerékpár hordozását vagy a kerekek eltávolítását - minden a választott terméktől függ. Egy másik típus a vonóhorogra szerelt kerékpártartó, ahol a tartó az autó vonóhorgára van szerelve, és gyakorlatilag készen áll a rakodásra. Általában még mindig szükség van az összes rögzítőelem megfelelő beállítására és a kerékpár elhelyezésére - a vonóhorogra több kerékpár is felszerelhető. Egyes modelleknél lehetőség van a hordozó megdöntésére, így a jármű hátsó ajtaja gyorsan és kényelmesen nyitható. A hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartó viszont olyan univerzális megoldás, amely a legtöbb autóban működik, és nem igényel további alkatrészeket vagy komponenseket. Egyszerűen illessze a modellt a jármű hátsó ajtajának alakjához és méretéhez.  

Hogyan válassza ki a megfelelő kerékpártartót a kerékpár szállításához? 

Mindenekelőtt a kerékpár szállításához megfelelő kerékpártartó kiválasztásakor vegye figyelembe a használat gyakoriságát, az autó modelljét és méretét, a szállított kerékpárok számát, vagy akár a kerékpárokon kívül az emberek és a csomagok számát. Válasszon olyan modellt, amelyet könnyű és gyors felszerelhetőség jellemez, és amely a kerékpárok szállításakor is biztonságot nyújt. Ezenkívül a kerékpártartónak rendelkeznie kell kulccsal vagy zárószerkezettel, hogy megakadályozza a kerékpár ellopását vagy eltávolítását a helyéről. Ez rendkívül fontos a hosszú utazások alkalmával, amikor hosszú időre felügyelet nélkül hagyjuk az autót. A kerékpárok kényelmes szállításának legnépszerűbb megoldásai a vonóhorogra és a tetőre szerelhető kerékpártartók.  

Kerékpárok szállítása és tárolása - mely márkákra érdemes fogadni? 

A választott típustól függően a Thule kerékpártartó a kampóra kényelmes és rendkívül funkcionális megoldást jelent. Az említett márka mellett a gyártó Elite is kínál tetőcsomagtartókat. Üzletünkben kerékpáros dobozokat is talál, beleértve a kerékpár elhelyezéséhez és ingyenes szállításához szükséges szállítótáskát a Thule márkától. Ha kerékpárja biztonságos és kényelmes tárolásához védőburkolatra van szüksége, válassza az EVOC, az OXC vagy a Topeak kerékpárhuzatait.  

A Sportanónál jó hírű gyártók kiváló minőségű kerékpártároló és -szállító felszereléseit találja. Professzionális ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a megfelelő berendezést, és ha egy termék nem válik be - akár 30 napig visszaküldheti! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása