Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Termoszok

Termoszok - tartós és hosszú élettartamú modellek a Sportano üzletben

A termoszok hosszú ideig megőrzik az ital vagy az étel hőmérsékletét, ezért tökéletesek mindazok számára, akik egész nap túráznak a hegyekben vagy kempingeznek. A Sportano segítségével csak praktikus és minőségi felszereléssel szerelheti fel felszerelését. Itt találsz teához, kávéhoz vagy ebédhez való termoszokat, amelyek melegen tartanak, olyan professzionális márkáktól, mint a Carp Spirit, Coleman, Jack Wolfskin, Kambukka, Salewa vagy Tatonka

Utazási, vacsora, leves vagy kávé termoszok - termoszok típusai

Az acél utazási termoszok két réteggel rendelkeznek, aminek köszönhetően nagyon sokáig képesek megtartani az ital eredeti hőmérsékletét (a professzionális termoszokban a hőmérséklet csak körülbelül 12 óra elteltével kezd csökkenni). Tea- vagy kávétermoszként funkcionálnak, így útközben is fogyaszthat meleg italt. Különböző zárórendszerekkel készülnek - némelyik klasszikus dugóval és tömítéssel, míg mások automatikus kupakkal rendelkeznek, amelyeket egyszerűen csak rá kell nyomni az iváshoz.  

A hegyi túrázás során fontos, hogy a szervezetet energiával lássuk el. Az otthon elkészített meleg ételt a túraútvonalon is elfogyaszthatja egy termoszban, amely a dupla szigetelésnek köszönhetően akár 9 órán keresztül melegen tartja az ebédet. Az ebédtermosz sokkal alacsonyabb és szélesebb, mint az italos termosz, és lapos, csavarható fedéllel rendelkezik. Ezenkívül az ételtermoszba egy szellőzőnyílás van beépítve, amely a gőz levezetéséért és a nyomás szabályozásáért felelős. Ennek eredményeképpen nem szívódik be, és a kinyitása bármikor teljesen problémamentes. Ez a fajta termosz nemcsak az ösvényen, hanem a mindennapokban is használható, és bárhová elviheti az ételt.  

Kávé- és teatermoszok és ételtermoszok - mi a különbség?

A kávé- és teatermoszokat elsősorban a termoszoknál nagyobb kapacitás jellemzi - találhat olyan változatot, amelybe akár 3 liter ital is belefér. A szilárd termoszok anyaga általában rozsdamentes acél, amely nagyon jól szigeteli a hőmérsékletet, ugyanakkor könnyű. Jó megoldást jelentenek az olyan termoszok, amelyekben a kupak pohárként is szolgálhat. Ez csökkenti a hegyekbe magával vinni kívánt felszerelés mennyiségét. 

Ezzel szemben az élelmiszer-termoszokat más forma jellemzi - szélesebbek és alacsonyabbak, mint a hagyományos termoszok. Megfelelő méretű bejárattal rendelkeznek, hogy kényelmesen be lehessen tenni és ki lehessen venni az ételt. Ez a forma azt is lehetővé teszi, hogy az étkezés után gyorsan megtisztítsák a maradványoktól a tartályt. Kettős műanyagból készülnek, amely vákuummal van töltve, ami a hő bent tartásáért felelős.

Hogyan válasszam ki a megfelelő termoszt?

Amikor termoszt választasz teához, kávéhoz vagy ételhez, figyelj a szerkezeti anyagra - általában rozsdamentes acél, amelyet tartósság és jó hőtartás jellemez. A Jack Wolfskin termosz rozsdamentes acél Stainless Steel technológiával is rendelkezik, amely nem változtatja meg az ital ízét. A Salewa termoszok 100%-ban újrahasznosított alumíniumból és BPA-mentes anyagból készülnek. A márka termoszai jó hőtároló tulajdonságaikkal is kitűnik, egyesek akár 24 órán át forrón vagy 30 órán át hidegen tartják az italokat. Az ételek tárolására viszont jól beválnak a szilikon aljú és szellőzőfedeles Kambukka termoszok. Akár 9 órán át is melegen tarthatják az ételt. A Sportano-ban ennek a gyártónak a termoszai különböző méretekben és színekben találhatók. 

A hajó folyadék- és élelmiszerkapacitás szempontjából is illeszkedjen, így kényelmesen vihet magával italokat és ételeket egy egész napos túrázásra.  

Termoszok - hogyan gondoskodhatok arról, hogy sokáig melegek maradjanak?

Először is fontos, hogy ügyeljünk a termosz tisztaságára és tárolására, hogy az ne csak a hőt tartsa bent, hanem hosszú élettartamú is legyen. Minden használat után, legyen szó akár ebédhez, kávéhoz vagy teához való termoszról, megfelelően meg kell tisztítani. Ha az edényt koszosan hagyja, az elősegíti az üledék és a kellemetlen szag kialakulását, ami befolyásolja magának a termosznak a teljesítményét. Ezután mosás után meg kell szárítani, majd óvatosan le kell fedni, és végül szekrényben kell tárolni. Így a termosz sok éven át fog szolgálni, és nem veszíti el tulajdonságait. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása