Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Feeder botos horgászat

Földi horgászfeeder: felszerelés és tartozékok a Sportano.hu oldalon 

A feederhorgászat nem csak egy nagyszerű módja annak, hogy élvezze kedvenc tevékenységét, hanem egyúttal lehetőség arra is, hogy időt töltsön a természet között. Ez a szórakozás annál kellemesebb, minél jobb felszerelést használ. A Sportano.hu oldalon a legjobb gyártók közül választva egy kiváló minőségű földi felszerelés készletet fogsz kiegészíteni. Botok, csúcsbotok, orsók, kosarak és gubancgátló csövek olyan cégektől, mint a Mikado, a Drennan vagy a York, csak egy része annak, amit a Sportano üzletben kifoghat. 

Mi a feeder módszer?

A feeder módszer a földi halászat egyik változata. A pergetéssel ellentétben, amely állandó aktivitást igényel, ez a fajta horgászat sokkal statikusabb. A feederrel való földi horgászat abból áll, hogy a csalikosarat felállítjuk, és a bot hegye rezeg, amikor a hal kapáskor elkezd kapni. Ez a horgászmódszer nem igényli a bot gyakori dobását, hanem csak a támasztékba kell helyezni, és várni a sikeres fogásra. 

A feederhorgászat a partról történő halfogás egyik módja. Ezzel a módszerrel nyugodt vizekben, például tavakban és tavakban, valamint folyókban egyaránt lehet horgászni. A sikeres vízre szálláshoz előzetesen fel kell készülni a halászatra. A halaknak hozzá kell szokniuk, hogy a kiválasztott helyen van táplálék. Néhány nappal a horgászat előtt kezdje el a földi csalik kiszórását. Így, ha egyszer elkezdesz horgászni, sokkal nagyobb az esélye, hogy a halak bejönnek. 

A feeder ground horgászatot elsősorban a pontyfélék családjába tartozó fajok fogására használják: süllő, süllő, süllő, keszeg, keszeg, kárász és természetesen ponty. Feederrel sügér és zander is fogható. A módszer pisztráng és harcsa fogására is hatékony. 

Földi halászkészletek feederhorgászathoz

A földi horgászathoz négy alapvető tartozékra van szükség. Ezek közé tartozik egy elég hosszú bot, egy orsó hosszú zsinórral, egy csalikosár és egy gubancgátló cső. 

Feeder rúd

A feederbotok rúdhossza 3,30 és 3,90 méter között változik. A dobósúlynak, amely a maximálisan használható terhelést jelenti, 90-120 g között kell ingadoznia. Ez a súly elegendő a csendes vizeken. Ez a súly elegendő a csendes vizeken. Folyókban jobb, ha nagyobb terhet használunk, hogy a csalit ne sodorja el az áramlás. 

Csúcs

A rezgéseket mutató botcsúcs olyan elem, amely kiegészíti a klasszikus feederbotot. Ezen alkatrészek készletének különböző keménységű hegyekből kell állnia. A megfelelő választás a hal súlyától függ. Minél kisebb a faj súlya, annál puhábbra van szükség az alapozócsali hegyének. 

Orsó

Egy groundbait bot működik a legjobban egy olyan orsóval, amely klippel van felszerelve a dobási távolság jelölésére. Így minden dobás ugyanazt a pontot fogja eltalálni. Az optimális orsóméret 4000-5000, amely akár 150 méter zsinór felcsévélését is lehetővé teszi. 

A megfelelő termék kiválasztása attól is függ, hogyan horgászik. Azok számára, akik horgászat közben ritkán tartják a botot a kezükben, hasznos a lassú sebesség. Ez arra jó, hogy beállítsa az orsó ellenállását, amikor a hal elkapja magát, és így csökkentse a felszerelés sérülésének kockázatát, amikor a hal kihúzza magát. 

Csali kosár

Az etetőkosár, más néven csalikosár kiválasztása attól függ, hogy álló vagy folyóvízben horgászik. A tavakhoz és tavakhoz elegendő egy kerek, súly nélküli etetőanyag. A folyókban a súlyokkal ellátott négyzet alakú etetők jobban működnek. Hogy még inkább ellensúlyozza az áramlást, vásárolhat egy tüskés alapozó kosarat, amely szintén behatol a fenékbe

Gubancgátló cső

A feeder készletnek tartalmaznia kell egy csövet is, hogy megakadályozza az előke összegabalyodását. Megkönnyíti a horgász számára a horgászatot, mivel védi a zsinórt a víz alatti akadályokba való beakadástól a húzás során. Mivel a zsinór a gubancgátló csőben van, a horgászat a halak számára is biztonságos. Ez megvédi őket attól, hogy megsérüljenek a vezeték által. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása