Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Fonó rudak

Spinning botok: Fedezze fel a legjobb minőséget a Sportano.hu weboldalon

A horgászat segít lecsendesíteni az elmét, ellazulni, valamint türelemre és figyelmességre nevelni. A hétvégi reggeleken is remek időtöltés. Nem számít, mi a kedvenc horgászmódszere, a Sportano.hu-nél megtalálja az Ön igényeihez igazított felszerelést, amely garantálja a legmagasabb szintű horgászatot. Az olyan márkák, mint az Abu Garcia, a DAM vagy a Berkley által kínált felszerelések garantálják a legmagasabb minőségű termékeket, amelyek készen állnak arra, hogy megfeleljenek bármilyen horgászstílus kihívásainak. 

Fonó rudak: típusok és felhasználásuk 

A pergetőbotok a ragadozóhalak fogására alkalmas terméktípusok. Magára a spinning stílusra jellemző, hogy 1,5 és 3 méter közötti hosszúságú botokat és kis halakat imitáló csalikat használnak. Az ilyen csalik közé tartoznak a kis gumihalak, az úgynevezett ripperek és twisterek, valamint a műanyag vagy fa wobblerek. Emellett a fonott zsinórnál fontos, hogy fonott zsinórt használjunk, amely kevésbé látható a halak számára, mint a hagyományos monofil, és ami a legfontosabb, tartósabb. Készen kell állnia arra, hogy ragadozó halakat, például harcsát, zandert vagy csukát tartson. 

Ebben a kategóriában megkülönböztetünk különböző fonási formákhoz igazított termékeket. A piacon találhatsz spinning botokat: nehéz, közepes, könnyű és ultrakönnyű. Különböznek a bot hosszában (a bot hosszabbik része, amelyhez a készlet többi része, például az orsó csatlakozik), a csali súlyában és az alkalmazásban. 

A nehéz pergető botok 2,5 és 3 méter közötti hosszúságú termékek. Jól működnek a 70 grammosnál nehezebb csalikkal és erős fonott zsinórral. Átmennek a teszten, mint a csuka vagy a harcsa fonott botjai. A tengerben való halászatra is alkalmas. 

A közepes méretű pergetőbotok 30 grammosnál nehezebb csalikhoz és 2,7 méteres bothosszig alkalmasak. Ideálisak közepes méretű halak fogására. 

A könnyű spinningre az 1,7-2,5 méteres botok jellemzőek. Az ilyen típusú pergetésnél kis súlyú, legfeljebb 10 grammos csalikat használnak. Pisztráng vagy pisztráng horgászatához használják. 

Ultrakönnyű pergető bot, amelyet legfeljebb 3 grammos csalikkal és legfeljebb 2,3 méteres bothosszal használnak. Jellemzője a nagyon gyors behúzás lehetőségével rendelkező orsó használata. 

Egy másik dolog, amit szem előtt kell tartani a pergetőbot kiválasztásakor, az orsó típusa. Szilárdnak, közepes vagy nagy méretűnek kell lennie, és tartós anyagból, például szénszálból vagy rozsdamentes acélból kell készülnie. 

A legjobb spinning botok a professzionális márkáktól

A horgászat olyan sport, amely a piacon kapható legjobb gyártók jól megválasztott felszerelésével nyújtja a legnagyobb örömet. A nagyszerű illeszkedő fogantyúk, esztétikus megjelenés és rozsdamentes acél vezetők miatt fontolja meg az Abu Garcia márka fonóbotjait

A horgászbotok gyártói közül nem feledkezhetünk meg a legrégebbi, a DAM márkáról. A 19. században alapított vállalat a kezdetektől fogva a legjobb minőségű horgászbotokat és kiegészítőket szállítja. Termékeik tartós anyagokból, például szénszálból készülnek. 

A Berkley márka kiváló minőségű, többcélú botokat kínál a vásárlóknak, gyors akcióképességgel és prémium szénszálas konstrukcióval, praktikus habszivacs fogantyúkkal. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása