Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Membrán nadrág

Membrán nadrágok - kényelmes és megbízható modellek a Sportano üzletben 

A szabadtéri tevékenységekhez megfelelő ruházatra van szükség a hideg, az eső vagy a szél elleni védelemhez. A membrános nadrágok nagyszerű választás a kedvezőtlen körülményekre tervezett stílusokat keresők számára. Sportano.hu üzletünkben kiváló minőségű női, férfi és gyermek membrán nadrágokat talál olyan megbízható márkáktól, mint a The North Face, Salewa, Columbia, CMP, Black Diamond, Arc'teryx, Marmot vagy Peak Performance

Membrán nadrág - gyakrabban jön jól, mint gondolnád. 

A membránnal ellátott nadrágok minden tevékenységhez, például túrázáshoz vagy hegyi túrázáshoz jól használhatóak, és minden a felhasznált anyagok típusától függ. A membrán olyan bevonat, amely speciális nyílásokkal rendelkezik, amelyek védelmet nyújtanak az eső vagy hó áthaladása ellen. Ezenkívül úgy tervezték, hogy hatékonyan elvezesse a nedvességet kifelé, hogy a test ne melegedjen fel túl gyorsan. Az ilyen bevonattal ellátott nadrágokat minden olyan fizikai tevékenységhez tervezték, amely kedvezőtlen időjárási körülmények között zajlik. A modellek széles választéka lehetővé teszi a membránnal ellátott nadrágok használatát nyáron és télen egyaránt. 

Trekking-, vadász- vagy esőnadrágok - membránnal ellátott nadrágtípusok 

A kiegészítő szigeteléssel vagy speciális bevonattal ellátott nadrágtípusok között találunk membránnal ellátott trekkingnadrágot vagy membránnal ellátott esőnadrágot. A trekking stílusok teljes hosszukban vagy a kihűlésre hajlamos területeken speciális membránnal rendelkeznek. Rugalmas szabásuk nem korlátozza a mozgást, és megfelelő védelmet nyújt a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen. Az esőnadrágok viszont vízlepergető bevonattal vagy DWR technológiával ellátott membránnal rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy a víz lefolyjon a szövet felületéről. Vannak membránnal ellátott vadásznadrágok is - amelyeket csapadékos vagy erős szélben történő terepgyakorlatokra terveztek. Többnyire semleges színűek, és hatékonyan megakadályozzák a nedvesség bejutását. A piacon találsz olyan softshell nadrágokat is, amelyek szélálló membránnal rendelkeznek, amely véd a hideg és az erős széllökések ellen.  

Különbséget lehet tenni a női és férfi membránnadrágok között is, amelyek a szabás vagy a színváltozatok tekintetében különböznek egymástól. 

Megbízható membrán nadrágok kiválasztása 

A megfelelő membrános nadrág kiválasztásakor fontos, hogy figyelmet fordítsunk a nadrág felépítésére, pontosabban a felhasznált laminátumra - általában a külső és a belső réteg között egy membránt helyeznek el. A kétrétegű (2L) membrán a membrán és a külső réteg kombinációja, a bélés pedig leggyakrabban a belső réteget védi. A 2,5 literes konstrukció egy külső réteggel kombinált membrán, és bélés helyett megerősítés van. A háromrétegű konstrukció, vagy 3L, másrészt a membránhoz és a béléshez tartósan ragasztott szövet. Ezen kívül ellenőrizze a szóban forgó ruhadarab vízállóságát, ha azt szeretné, hogy a nadrág hatékonyan védjen a víz ellen. A vízállóságot vízoszlopban mérik, a megadott értékek milliméterben vannak megadva. A 10 000 mm feletti nadrágok megvédik a szövetet a víz átázásától, még heves esőzés esetén is. A légáteresztő képesség szintén fontos paraméter, ahol a g H20/m2 egységet találjuk a leggyakrabban.  

Membrán nadrágok - milyen anyagokból készülnek? 

A membránnal ellátott nadrágok általában szintetikus anyagokból, például poliészterből, nejlonból vagy szintetikus szövetkeverékekből készülnek. Ez a megoldás elsősorban könnyűséget és megfelelő védelmet nyújt a hideg ellen. A softshell nadrágokban gyakran használt DWR vízlepergető bevonattal ellátott nadrágok szintén népszerűek. A víztaszító réteg biztosítja, hogy az eső- vagy hócseppek leperegjenek a szövet felületéről, és a nadrág száraz maradjon. Ha a megfelelő szabást keresi, válasszon GORE-TEX® membránnal ellátott nadrágot. Ezt az anyagot használják a legtöbb kültéri ruházathoz, lábbelihez és kiegészítőhöz. Magas szintű vízállóságot, védelmet biztosít az erős széllökésekkel és a hideggel szemben, ugyanakkor biztosítja a megfelelő légáramlást. 

Minőségi membránnadrágokat kínáló márkák 

A Sportano.hu sportboltban olyan márkák kiváló minőségű membránnadrágjait találja, mint az Arc'teryx, The North Face, Salewa, CMP, Marmot vagy Peak Performance. A legtöbb membránnal ellátott túranadrág modell GORE-TEX® technológiával készült, amely magas szintű víz- és szélállóságot garantál. A Softhshell nadrágok viszont membránokat használnak a szél és a hideg elleni védelemhez.  

Ha membránnal ellátott esőnadrágot keres, nézze meg a Columbia kiválasztott modelljeit, amelyek Omni-Tech™ technológiával rendelkeznek, amely kiváló vízlepergető képességet biztosít, és maximalizálja a szövet légáteresztő képességét, hogy elvezesse a felesleges nedvességet. A Black Diamond modellek a már említett DWR bevonattal rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy a víz lefolyjon a szövet felületéről. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása