• Ingyenes szállítás
  • 30 napos visszatérítés
  • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

SUP merev deszkák

Nem találunk a kiválasztásnak megfelelő termékeket.

SUP merev deszkák - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano üzletben 

A Stand Up Paddle egy egyre népszerűbb sport, mert lehetővé teszi, hogy különböző körülmények között és szinttől függetlenül úszhass. Ha szeretnél belevágni a SUP-ozásba, csak annyit kell tenned, hogy felszerelkezel a megfelelő felszereléssel, és megismerkedsz a sportág jellemzőivel. A Sportanónál a vízi sporttermékek széles választékát kínáljuk, beleértve a JOBE és a Fanatic professzionális márkák merev SUP deszkáit. Biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő modellt! 

Merev SUP deszkák - miben különböznek a felfújható SUP deszkáktól? 

A merev SUP-deszkát több réteg laminált anyaggal burkolt mag jellemzi, amely általában műanyagból, üvegszálból, szénből vagy epoxigyantából készül. Az ilyen típusú táblák legnagyobb előnye a szerkezet merevsége és szilárdsága, amely ellenáll mindenféle mechanikai sérülésnek. Ugyanakkor szállítás és tárolás közben sokkal nehezebb őket kezelni, mivel semmilyen módon nem hajthatók össze.  

A felfújható SUP-deszkák viszont olyan emberek számára jelentenek lehetőséget, akiknek nincs sok helyük utazás közben. Ez egy SUP modell, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen felfújja a deszkát, mielőtt a vízbe száll, és amikor befejezte az úszást, könnyen elfér a hátizsákjában vagy hordtáskájában. Általában modern Drop-Stitch technológiával készül, amely több ezer poliészterszálból áll. Ez teszi a deszkát merevvé és stabillá felfújt állapotban.  

Mikor érdemes merev SUP deszkát választani? 

A SUP deszkaúszás mindenkinek szól, aki új tevékenységet szeretne kezdeni a vízen. Az ilyen típusú berendezések szabadidős használata nem igényel különleges előkészítést. Jó ötlet azonban egy oktatóval kezdeni. Elmagyarázza a vízen való mozgás legfontosabb szabályait. Mindenekelőtt érezned kell a deszkát, és meg kell tanulnod, hogyan kell egyensúlyozni állva és evezés közben. Néhányan térdre ülve vagy fekve kezdik, hogy megszokják a felszerelést.  

Mindenképpen érdemes merev SUP-deszkát vásárolni, amennyiben a tartósabb és stabilabb felszerelést kedveli, és van hely a szállításhoz és tároláshoz. A SUP egy nagyszerű vízi sport, amely egyre népszerűbb, és lehetővé teszi, hogy élvezze a természetet. 

SUP deszkák - a paraméterek, amelyekre figyelned kell 

A SUP-deszka kiválasztásakor figyelj a hosszára, szélességére, vastagságára és teherbírására, hogy a magasságodhoz és súlyodhoz illeszkedő modellt választhass. A SUP felszerelés kiválasztásakor fontos a hossz, ahol választhatsz:

  • rövid deszka - legfeljebb 300 cm hosszú, kezdőknek és gyerekeknek, valamint hullámúszásra alkalmas; 
  • közepes deszka - kb. 370 hosszig, sokoldalú modell a hullámokon való sodródáshoz, de tavakra és folyókra is;
  • hosszú deszka - 370 cm-től azok számára, akik a gyorsabb és hosszú távú úszást részesítik előnyben.  

A deszka szélessége két dimenzióban adható meg, és a megfelelően beállított méret biztosítja a stabilitást és a kényelmet a használat során. Különleges jellemzők:  

  • keskeny tábla - körülbelül 70 szélességig; 
  • széles deszka - 70 cm-től.  

A SUP-deszka vastagságának 9 és 15 centiméter között kell lennie, ahol a tipikus modellek 13-15 cm körüliek. Az elmozdulást viszont az határozza meg, hogy a deszka összesen hány terhelést képes megtartani a vízen. Figyelembe kell venned a saját súlyodat, de a fedélzeten szállított poggyászod súlyát is. A túlságosan túlterhelt deszka sokkal lassabban mozog a víz felszínén, a túl könnyű pedig kevésbé stabil.  

A különböző SUP deszkák között a tevékenység típusához illeszkedő modellek is vannak: All-round, Race, Touring vagy Windsurf. Az eltérő hosszúsági vagy szélességi paraméterek mellett eltérő alak is jellemzi őket. A lekerekített orrú berendezések sokoldalú megoldást jelentenek, amelyek stabilitást és könnyű kezelhetőséget biztosítanak. Az éles hegy viszont biztosítja a sima és gyors kezelhetőséget.    

Hogyan válasszunk merev SUP deszkát, mire figyeljünk vásárláskor? 

A merev deszkák kiválasztásakor fontos szempont a konstrukció, azaz az anyagok elemei, amelyekből a deszkát tervezték. Érdemes olyan modellt választani, amelyiknek csúszásmentes a fedélzeti párnája. Úszás közben stabilan tart. Az üvegszál használata megvédi a deszkát az ütésektől és a sérülésektől, míg a fa használata hozzájárul a tartósságához. Emellett figyeljünk a merev deszkák jellemzőire is, amelyek egyszerre teszik gyors és stabil deszkává. Egyes SUP-ok Thermoform HD technológiával is rendelkeznek a nagyfokú sérülésállóság érdekében. A tábla kialakítása gyakori használat mellett is hosszú élettartamot biztosít. Ha hosszabb utakra is magával szeretné vinni a deszkát, akkor a maximális teherbíró súly is fontos paraméter. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása