Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Görgősisakok

Görgősisakok - biztonságos és megbízható modellek a Sportano.hu weboldalon 

A görkorcsolyázás az egyik legnépszerűbb mozgásforma, amely gyakorlatilag mindenki számára elérhető. Akár szabadidős céllal görkorcsolyázik, akár komolyan elkezdett edzeni, érdemes szem előtt tartani a biztonságát. A görkorcsolyasisak minden görkorcsolyázó számára alapvető felszerelés, amely védi a fejet, és életet menthet esés vagy ütközés esetén. A Sportano.hu webáruházban olyan neves márkák kiváló minőségű görkoris sisakjait találja, mint a Powerslide, K2, Tempish, FILA, Rollerblade vagy Micro.

A görgősisakok típusai 

A piacon különböző típusú görgősisakok vannak forgalomban, amelyek rendeltetés, funkcionalitás, forma, méret, súly és ár szerint változnak. Ezek közül a legnépszerűbbek a következők:

  • Klasszikus görgős sisakok - ezek a legnépszerűbb sisaktípusok, amelyek védik a fejet és az arc egy részét a sérülésektől. Állítható pántokkal és párnákkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a sisak testre szabását.
  • Integrálsisakok - olyan sisakok, amelyek az egész fejet fedik, és arcvédővel rendelkeznek. Ezeket általában szélsőségesebb körülmények között használják, például rámpákon és gördeszkaparkokban.
  • Többszörös ütközésre tervezett sisakok - ezek olyan sisakok, amelyeket többszörös ütközésre terveztek, és általában tartósabb anyagokból készülnek. Különösen hasznosak olyan sportolók számára, akik gyakran esnek vagy esésveszélyben vannak edzéseik és versenyeik során.
  • Gyermekbukósisakok - ezek kifejezetten gyermekek számára tervezett sisakok, amelyek általában extra biztonsági funkciókkal és kényelmesebb pántokkal rendelkeznek, hogy jobb védelmet és kényelmet nyújtsanak a fiatalabb felhasználók számára.

A görgősisakok gyártásához használt anyagok és technológiák 

A görgősisakok általában könnyű, de tartós anyagokból készülnek, amelyek védelmet nyújtanak a fejsérülések ellen. A leggyakrabban használt anyagok a polikarbonát, az ABS és az EPS. A polikarbonát egy nagyon erős műanyag, amely ugyanakkor nagyon könnyű és ütésálló. Az ABS egy hőre lágyuló műanyag, amely nagy ütés- és repedésállósággal rendelkezik. Az EPS egy polisztirolhab, amely további ütésvédelmet biztosít.

A görgősisakok gyártása során különböző technológiákat alkalmaznak, hogy növeljék azok szilárdságát és jobb védelmet nyújtsanak. Az egyik leggyakrabban használt technológia az In-Mold, amely során az EPS habot közvetlenül a polikarbonát külső héjba fecskendezik. Ez a technológia tartósabb és könnyebb sisakot biztosít. A sisakok gyártása során alkalmazott egyéb technológiák közé tartozik például a MIPS (Multi-Directional Impact Protection System), amely további védelmet nyújt a különböző szögekből érkező ütésekkel szemben.

Érdemes megjegyezni, hogy a görgős sisakoknak jól kell illeszkedniük a fejhez, hogy a legjobb védelmet és kényelmet nyújtsák. Fontos továbbá, hogy rendszeresen ellenőrizze a sisak állapotát, és cserélje ki, ha az megsérült vagy elhasználódott. A görgősisak nem csak a védelem egyik eleme, hanem stílusos kiegészítője is az öltözékének, amely kiemelheti egyéniségét, és kiemelheti Önt az utakon.

Hogyan válasszam ki a megfelelő sisakot görkorcsolyázáshoz? 

A görkorcsolyasisak kiválasztásakor számos fontos szempontot kell figyelembe venni:

  • Méret - a legfontosabb, hogy a sisak jól illeszkedjen a fejre. A sisaknak tökéletesen kell illeszkednie a fejre, de ugyanakkor nem okozhat kényelmetlenséget. Ezért célszerű olyan sisakot választani, amely állítható illeszkedési rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a sisakot tökéletesen a fej méretéhez igazítsa.
  • Kényelem - a görkorcsolyasisaknak kényelmesnek kell lennie, és nem okozhat kényelmetlenséget lovaglás közben. Érdemes odafigyelni a bélés puhaságára és az állítható pántokra, amelyek lehetővé teszik, hogy a sisak tökéletesen illeszkedjen a fejhez.
  • Biztonság - a görgősisaknak rendelkeznie kell biztonsági tanúsítvánnyal, amely garantálja, hogy a sisak megfelel az összes biztonsági előírásnak. Európában ez a szabvány az EN1078 tanúsítvány. A tanúsított sisakok a sisak belsején egy matricával vannak ellátva, amelyen a gyártó kódja és a gyártás dátuma szerepel.
  • A sisak típusa - a piacon különböző típusú görgősisakok vannak forgalomban, amelyek formájukban, funkcionalitásukban és céljukban különböznek egymástól. Érdemes megfontolni, hogy melyik sisaktípus felel meg a legjobban az Ön igényeinek. A klasszikus görkorcsolyasisakok például alapvető védelmet nyújtanak, míg az integrál sisakok a haladóbb görkorcsolyázók számára készültek, és további arcvédelmet biztosítanak.
  • Anyag - A görgősisakok általában könnyű, de tartós anyagokból, például polikarbonátból, ABS-ből és EPS-ből készülnek. Célszerű olyan robusztus anyagból készült sisakot választani, amely hatékony védelmet nyújt.
Leírás kibontása Leírás összecsukása