Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Pehelykabátok

Pehelykabátok - tartós és meleg modellek találhatók a Sportano üzletben 

A női vagy férfi pehelypaplan dzsekik kiváló modellek a hidegebb évszakokban, amelyek magas szintű hőkomfortot garantálnak. Egy megfelelően kiválasztott kabát biztosítja a meleget a kedvezőtlen körülmények között, ezért érdemes felszerelkezni vele, különösen szabadtéri tevékenységek során. Sportano.hu üzletünkben kiváló minőségű pehelykabátokat talál különböző változatokban - hosszú, rövid vagy kapucnival. Olyan neves márkák kabátjait találja, mint a Rab, Viking, CMP, Columbia, LEGO, Jack Wolfskin, Arc'teryx, Marmot, Maloja vagy Peak Performance.  

Könnyű, hosszú, rövid vagy kapucnis - a pehelykabátok típusai 

A kabáttípusok között találhatunk hosszú vagy rövid pehelypaplan kabátot. A megfelelő modellt az Ön igényeihez igazítsa, ahol a hosszabb modellek sokkal jobban védenek a hideg ellen, ugyanakkor korlátozzák a mozgást. A rövid pehelykabát a felsőruházat klasszikus változata, amely bármilyen tevékenységhez használható. A népszerű modellek közé tartozik a kapucnis pehelykabát, amely a fejet is védi a kihűléstől. Ha azonban nem érdekli a kapucnival ellátott modell, válasszon magas gallérral ellátott kabátot.  

Létezik női, férfi és gyermekmodell, és ezek elsősorban méretben és szabásban különböznek egymástól. Feladatuk azonban ugyanaz - a hideg, a szél és az eső elleni védelem. A nők esetében a női pehelykabátokat általában hosszúra és kapucnival választják. Leggyakrabban fekete vagy fehér pehelykabátot találsz, mint a klasszikus változatokat, ha a pehelyruházat színeiről van szó.  

Pehelykabát - tisztítás és mosás felsőruházat 

Ha kíváncsi, hogyan kell kimosni a pehelykabátot, először is, ehhez a tevékenységhez használjon speciális, az ilyen típusú ruházatra szánt folyadékokat. A pehelykabát nem megfelelő mosószerekkel, különösen lágyítószerekkel történő mosása az anyag deformálódását okozhatja. Mosás előtt célszerű elolvasni a gyártó által a címkén feltüntetett összes információt. Ha azt szeretné, hogy a kabát megőrizze hőtani tulajdonságait és rugalmasságát, mossa a ruhadarabot körülbelül 30-40 fokon és alacsony fokozaton. A legjobb, ha a mosóprogramot kézi mosásra állítja be, vagy a gyapjú ruhadarabok mosására különíti el.  

A tisztítás és mosás után fontos lépés a kabát szárítása, mivel a pehelytöltet nem teljesen ellenálló a nedvességgel szemben. Először is a kabátot jól szellőző és meleg helyre kell laposan elhelyezni, időről időre enyhén meglapogatva az anyagot, hogy megfelelően formálódjon. Érdemes odafigyelni a pehelykabát megfelelő tárolására is, lehetőleg egy huzatban vagy lazán egy fogason. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pehelypaplan dzsekit? 

Természetes pehely: a pehelykabátok gyártásához általában liba- vagy kacsapehelyt használnak. Magas szintű kényelmet garantál, és minden körülmények között meleget biztosít. Nem tűri azonban a magas nedvességtartalmat, így a vízzel érintkezve könnyen károsodhat az anyag. Szintetikus tölteléket is használnak, amely sokkal ellenállóbb a nedvességgel szemben, és nagy tartóssággal rendelkezik.  

A megfelelő kabát kiválasztásakor figyeljen az olyan alapvető paraméterekre, mint a pehely rugalmassága (loft) és a pehely/toll arány. A rugalmasság megadja, hogy az anyag mekkora térfogatát foglalja el egy uncia nyersanyag, és cui (cuin), azaz köbinch egységben fejezik ki. Minél magasabb az érték, annál jobban ellenáll a pehely általában, és ezért a kabát sokkal melegebb lesz. A pehely és a toll aránya általában a kabát címkéjén van feltüntetve, és általában 90/10 vagy 80/20, ami azt jelenti, hogy a töltelék 90 százalék pehelyt és 10 százalék tollat, vagy 80 százalék pehelyt és 20 százalék tollat tartalmaz.  

Amikor a megfelelő pehelypaplan dzsekit keresi, vegye figyelembe a megfelelő modellt, és illessze azt a körülményekhez, amelyek között a ruhadarabot használni fogja. Az átmeneti évszakokban egy könnyebb kabát is jól használható, míg téli körülmények között a legjobb, ha megfelelő mennyiségű töltettel rendelkező pehelypaplan kabátot választunk a jobb szigetelési tulajdonságok érdekében.  

Minőségi pehelykabátokat kínáló márkák 

Ha professzionális márkájú pehelypaplan dzsekit keres nőknek, férfiaknak vagy gyerekeknek, a Sportano.hu sportboltban olyan gyártók minőségi termékeit találja, mint a Marmot, Maloja, LEGO, Jack Wolfskin, CMP, Columbia, Viking, Rab vagy Peak Performance.  

Egyes modellek speciális vízálló membránnal vagy DWR bevonattal vannak ellátva, amelyek felelősek azért, hogy a víz lefolyjon a szövetről, és ne szivárogjon be a szövetbe. Más modellek szélálló tulajdonságokkal is rendelkeznek, így a pehelypaplan kabát szinte bármilyen szabadtéri tevékenységhez alkalmas. Érdemes olyan kabátot választani, amely kiváló minőségű szigeteléssel rendelkezik, mint például a Primaloft® Silver, amely jól szigetel és nem szívja magába a nedvességet. Az Ön igényeinek megfelelően különféle pehely-, szintetikus és vegyes töltetű modelleket tartunk raktáron.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása