Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kézilabda védők

Védők kézilabdához - válassza ki a megfelelőt a Sportano.hu boltban

A kézilabda sok sportrajongó szívét megdobogtatja, felejthetetlen izgalmakat és a legmagasabb szintű versenyt kínálva. Ez a játék, bár lenyűgöző, ugyanakkor megterhelő és sérülésveszélyes is lehet. A Sportano.hu-nál gondoskodva az Ön biztonságáról, a legjobb minőségű kézilabda protektorok széles választékát kínáljuk olyan professzionális márkáktól, mint a Kempa, a Joma vagy a McDavid. Termékeink hatékonyan védik a testét, lehetővé téve, hogy kényelmesen és biztonságosan játszhasson. Válassza ki a megfelelő protektorokat, és élvezze a kézilabdát anélkül, hogy a sérülések miatt aggódnia kellene.

A kézilabdázóknak szánt jó védők típusai és jellemzői

A játék élvezete és a sérülésveszély minimalizálása érdekében alapvető fontosságú, hogy a játékosok megfelelő biztonságban legyenek a pályán. Ezért fontos, hogy megértsük és kiválasszuk a legjobb védőfelszerelést a kézilabdázók számára.

A legfontosabb kézilabdavédők közül két típust különböztethetünk meg:

Könyökvédők

A könyökvédők a kézilabdázók alapvető felszerelését képezik, mivel védelmet nyújtanak a sérülések ellen esések, más játékosokkal való érintkezés és dinamikus mozgások esetén.

A könyökvédőknek tartós, rugalmas és légáteresztő anyagokból, például neoprénből, poliuretánból vagy spandexből kell készülniük. Ezek az anyagok optimális védelmet és viselési kényelmet biztosítanak.

A jó könyökvédőknek a kulcsfontosságú területeken, például a könyök külső oldalán megerősítésekkel kell rendelkezniük, hogy további ütésvédelmet biztosítsanak.

Ugyanilyen fontos a megfelelő illeszkedés. A könyökvédőknek szorosan kell illeszkedniük a vállakhoz, hogy ne akadályozzák a sportoló mozgását, ugyanakkor intenzív terhelés közben is a helyén maradjanak.

Térdvédők

A térd az egyik legsérülésveszélyesebb testrész a kézilabdázóknál. A térdvédőket úgy tervezték, hogy minimalizálják a sérülés és az irritáció kockázatát. A térdvédők kiválasztásakor több fontos tulajdonságra kell odafigyelni.

A könyökvédőkhöz hasonlóan a térdvédőknek is tartós, rugalmas és légáteresztő anyagból kell készülniük a kényelem és a védelem érdekében.

Arra is érdemes ügyelni, hogy a protektorok további megerősítésekkel rendelkezzenek a kulcsfontosságú területeken, például a térdkalácson, hogy növeljék a sérülések elleni védelmet. Ezek a megerősítések készülhetnek kemény habból, műanyagból vagy akár kevlárból is, hogy növeljék az ütés- és kopásállóságot.

A jó szellőzés hihetetlenül fontos a motoros kényelme és a túlzott izzadás megelőzése érdekében. A térdvédőknek szellőzőnyílásokkal kell rendelkezniük, vagy légáteresztő anyagból kell készülniük a levegő keringésének biztosítása érdekében.

A térdvédőknek könnyűnek és nem túl terjedelmesnek kell lenniük, hogy ne akadályozzák a lovas mozgását. A protektorok vastagságának és súlyának jól kiegyensúlyozottnak kell lennie, hogy optimális védelmet és kényelmet nyújtson.

Csukló- és ujjvédők: miért használjuk őket?

A kézilabdában a kéz és a csukló a test kulcsfontosságú részei a labda pontos irányításához, mind a passzok, mind a dobások során. Sajnos sérülésre is hajlamosak a labdával, a riválisokkal vagy a talajjal való közvetlen érintkezés, de az intenzív megerőltetés során fellépő megerőltetés és fáradtság miatt is. A csukló- és ujjvédők segíthetnek megvédeni ezeket az érzékeny területeket az ütések tompításával és az ízületek stabilizálásával. A csukló vagy az ujjak területén sérülés vagy túlterhelés következtében duzzanat léphet fel. A protektorok segíthetnek a duzzanat csökkentésében, valamint a gyógyulási és regenerálódási folyamatot is elősegíthetik.

A második fontos szempont a tapadás javítása. Az ujjvédők gyakran speciális bevonatokkal vagy anyagokkal vannak ellátva, amelyek növelik a kéz tapadását a labdán. Ez lehetővé teszi a játékosok számára, hogy jobban irányítsák a labdát, és javítsák a pontosságot dobás vagy passzolás közben. Ezenkívül a csukló- és ujjvédők használata növelheti a játékosok önbizalmát a pályán, így a sérülések miatti aggodalmak helyett inkább a játékra koncentrálhatnak.

Leírás kibontása Leírás összecsukása